MENU

«Друга Ріка» дасть благодійний концерт з оркестром народних інструментів

314 0

13 та 14 травня «Друга Ріка» виступить у Національному оперному театрі України ім. Т. Г. Шевченка у супроводі академічного оркестру народних інструментів НАОНІ. Група презентує свій шостий студійний альбом «Supernation».

«Звичайно ж, ми не обійдемося без величезної струнної групи зі скрипками, віолончеллю і контрабасом. Бандура закутає містикою і ностальгією, що забирає кудись у гори, цимбали і кобзи створюють унікальний акомпанемент, властивий тільки «народникам». Такого звучання не доб'єшся навіть найкрутішим симфонічним піццикато. Загалом, хлопці з НАОНІ грають на всьому, що може видавати звуки!», - коментує майбутні концерти фронтмен групи «Друга Ріка» Валерій Харчишин.

Запрошувати для запису своїх пісень оркестр, музиканти гурту «Друга Ріка» почали одними з перших. У хлопців уже є досвід - виступи з камерно. групою, невеликим симфонічним оркестром і навіть з академічним хором. Однак, як підкреслює Валерій Харчишин, для всіх учасників колективу досвід гри з оркестром народних інструментів - досвід абсолютно новий і несподіваний.

«До цього експерименту нас тягнуло, як до чогось дуже рідного і справжньому. Пісні ми вирішили кардинально не змінювати. Але у виконанні оркестру вони звучать грунтовно і навіть монументально. Деякі так, якими нам хотілося б їх записати, а в деяких з'явилися довгі космічні інтродукції», - каже Харчишин.

Для того щоб травневі концерти пройшли «на висоті», музиканти почали репетирувати за 2 місяці до презентації програми. Обидва виступи групи (13 і 14 травня) будуть носити благодійний характер. Частина зібраних грошей буде передана українським військовим. Цільове використання коштів лідер «Другої ріки» Валерій Харчишин обіцяє взяти під особистий контроль.

«Це буде адресна допомога, військовим, пораненим, інвалідам.  Ми точно не будемо вдаватися до послуг посередників і фондів, ми не раз були в зоні АТО і здогадуємося, що кому потрібно. Звичайно, ми відзвітуємо перед людьми. Для нас ці концерти - здійснення мрії, експеримент, який мотивує і змушує бігти, а не зависати в прострації, накопичуючи моральні жири. Можливість допомогти тим, кому це дійсно необхідно», - зазначив музикант.

Подготовила Дарья РЕВЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини