MENU

Поспішність щодо законів по реформі прокуратури могла призвести до розвалу коаліції - експерт

549 1


"Різкі заяви Олега Ляшка та складення ним повноважень координатора коаліції зупинили голосування за фактичне скасування демократичних реформ у прокуратурі” - вважає політолог Олеся Яхно-Бєлковська.

"Верховній Раді досить несподівано запропонували проголосувати ряд законопроектів, які відтерміновували в часі проведення реформування прокуратури. Інші зміни повинні були скасувати більшість принципових новел, що стосувалися запровадження прокурорського самоврядування та нових механізмів відкритості. Зранку перед голосуванням громадські активісти з реанімаційного пакету реформ провели акцію проти таких законопроектів, звинувативши їх авторів у зриві реформування правоохоронних органів.

Рада встигла проголосувати за перенесення терміну проведення реформи на 15 липня 2015 року, проте фракція Радикальної партії голосувала проти такої пропозиції, досягнення результату стало можливим завдяки голосам фракцій та депутатських груп опозиції.

Після цього Олег Ляшко звинуватив ініціаторів поправок у бажанні згорнути демократичні реформи, у союзі з колишніми регіоналами та склав повноваження координатора коаліції. У відповідь на такий ультиматум Юрій Луценко відкликав наступний законопроект і голосування припинилися.

"Поспішність та не врахування позиції громадськості та партнерів по коаліції могли призвести до розвалу коаліції, а також контрреволюції в прокуратурі, чого вдалося уникнути завдяки позиції Радикальної партії" – додала Яхно-Бєлковська.

Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини