MENU

«Регионал»-мажоритарщик умудряется агитировать прямо с крыши

442 0


«Кандидатвід Партії регіонів по 155 виборчомуокругу, екс-губернатор Рівненщини МиколаСорока розмістив агітаційні плакатина будівлі автостанції в райцентріобласті. 


Начальникавтостанцію стверджує, що незаконнаагітація розміщена за наказом вищогокерівництва», -об этом сообщается на странице Гражданскойсети ОПОРА в Facebook.


«Агітаційнийплакат кандидата від Партії регіонів по 155 виборчому округу Миколи Сорокиз’явився на даху будівлі автостанціїсмт. Рокитне, що у Рівненській області.Згідно українського законодавства,проведення агітації у громадськомутранспорті чи в приміщеннях комунальнихструктур є грубим порушенням. Так, пункт8 статті 74 забороняється «розміщенняносіїв політичної реклами на зовнішнійповерхні та всередині транспортнихзасобів громадського користування, утому числі таксі, розміщення політичноїреклами у приміщеннях та на будівляхстанцій метрополітену, автобусних тазалізничних вокзалів, портів тааеропортів, а також розповсюдженняматеріалів передвиборної агітації, утому числі політичної реклами, черезтелерадіотрансляційні або іншіінформаційні мережі сповіщання пасажирівта інформаційні табло у приміщенняхстанцій та вагонах метрополітену,автобусних та залізничних вокзалів,портів та аеропортів, у транспортнихзасобах громадського користування».


Окрім вказаногопорушення, плакат Миколи Сороки,розміщений на даху автостанції, немістить вихідних даних, що теж є грубимпорушенням законодавства. Стаття 74Закону «Про вибори народних депутатівУкраїни» встановлює обмеження щодоведення передвиборчої агітації. Так,пунктом 22 даної норми забороняєтьсявиготовлення та розповсюдження друкованихпередвиборних агітаційних матеріалів,що не містять відомостей про замовникадрукованих передвиборних агітаційнихматеріалів, установу, яка здійсниладрук, їх тираж, інформацію про осіб,відповідальних за випуск», - сообщаетОПОРА.



Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини