MENU

Окружные комиссии срывают работу официальных наблюдателей

475 0

Громадянськийрух «Спільна Справа» стикнувся зперешкоджанням реєстрації своїхспостерігачів з боку окружних виборчихкомісій. Про це заявив на брифінгу вКиєві координатор руху ОлександрДанилюк.

За його словами, окружнівиборчі комісії масово порушують термінивидачі посвідчень, передбачені ч.8 ст.78Закону України «Про вибори народнихдепутатів України». Відповідно до цієїнорми посвідчення спостерігачам маютьвидаватись не пізніше, ніж на наступнийдень після подачі відповідних документівдо окружкому.

«Абсолютна більшістьокружних комісій досі не видалапосвідчення, представники ОВК №№ 132,213, 221 прямо заявили, що не мають намірувидавати посвідчення, оскільки не маютьбланків посвідчень» – повідомивОлександр Данилюк.


На йогодумку, це свідчить про намір владиунеможливити перевірку списків виборців,яку розпочала «Спільна Справа», тазірвати спостереження в день виборів.

Якповідомлялось раніше, громадянськийрух «Спільна Справа» реєструє своїхспостерігачів від Інституту публічногота приватного права, який є партнероморганізації.


Олександр ДАНИЛЮК



Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини