MENU

Суд запретил проводить акции в Киеве до 12 ноября

1621 0

Щойно стало відомо, що окружний адміністративний суд м.Києва (суддя Кузьменко В.А.) по 12 листопада включно заборонив різнимполітсилам проводити акції у Києві, зокрема, на Майдані Незалежності та площіЛесі Українки. Про це ІА "Поряд з вами" повідомив голова ГО"Порядок і достаток" Олександр Місюра.

Так, на Майдані Незалежності передбачалося встановлення намету, з якогогромадські активісти планували вести інформування громадян про перебігголосування шляхом незалежного екзитполу та назалежного підрахунку голосівзгідно оприлюднених протоколів дільничних комісій.
Запланована акція була спільним проектом КУПР, ГО "Порядок ідостаток", ГО "Наша земля", громадської ініцативи "НароднаЦВК", і "Альянсу Майдан" з Харкова. Ініцатором виступив головаГО "Наша земля" Ігор Гурчик. Намет планувалося встановити опівночі, о00:00 28 жовтня на Майдані.

Але Київська міська державна адміністрація подала до суду позов про заборонуакцій таким організаціям: "Батьківщина молода", "Молодірегіони", "Київ за зелену Україну", Ліга слов’янської молоді,Українська спілка молодих депутатів, КУПР, Блок соціального партнерства"Порядок і достаток". Третьою особою в суді виступило ГУ МВС Україниу м. Києві.

Перші 5 організацій планували провести акції на площі Лесі Українки у Києві,решта - на Майдані. Але суд, виходячи з того, що заявку на проведення акційбуло подано менш ніж за 10 діб, а також через те, що в акціях беруть участьлюди з різнополярними політичними поглядами, "задля уникненнясутичок" обмежив шляхом заборони їхнє право на мирні масові зібрання.

О.Місюра повідомляє, що, незважаючи на заборону суду, незалежний підрахунокголосів відбудеться все одно - але не на Майдані, а у Гостиному дворі. До йогопроведення доєдналася ГО "Спільна справа", яка надала спостерігачівта встановила у Гостиному дворі сцену.

Олена Білозерська bilozerska


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини