MENU

В Белой Церкви начался Майдан против фальсификаций в пользу ПР

691 1

6 листопада 2012 рокуувечері у Білій Церкві на Київщинірозпочалася масова акція протесту протифальсифікацій у окружній виборчійкомісії №90 (м. Біла Церква). На центральнійплощі навпроти приміщення виконавчогокомітету Білоцерківської міської радина мітинг зібралося понад 1000 білоцерківців.


До присутніх звернувсяєдиний кандидат від об'єднаних силопозиції у виборчому окрузі №90 свободівець Олександр Марченко. Націоналіст заявив,що попри фальсифікації та тиск, громадаБілої Церкви перемогла. «У всіх учасниківвиборчого процесу в Білій Церкві єпротоколи з виборчих дільниць і вонимістять однакові дані. Ці протоколизасвідчують перемогу кандидата ОлександраМарченка. Різняться тільки протоколиБілоцерківської окружної виборчоїкомісії – у них перевагу наданопровладному кандидатові ВіталіюЧудновському», – наголосив ОлександрМарченко.


Свободівець запевнив:попри те, що суди відмовляють у задоволенійого позовних заяв проти дій БілоцерківськоїОВК, уникнути відповідальностіфальсифікаторам не вдасться. Акціяпротесту триватиме доти, доки не будеухвалено рішення про перерахунок голосіввиборців окружною виборчою комісією,доки не буде складено протокол прорезультати голосування в окрузі зпоміткою «уточнений» та притягнуто довідповідальності фальсифікаторів. Олександр Марченко закликав громадумобілізуватися задля захисту волевиявленнявиборців Всеукраїнського об'єднання«Свобода».


На разі білоцерківцівимагають притягнути до кримінальноївідповідальності голову окружноївиборчої комісії В.Підгайну; відЦентральної виборчої комісії – невизнавати сфальшований протокол пропідсумки голосування в окрузі №90; відгенерального прокурора України В. Пшонки– дати оцінку роботі правоохороннихорганів під час виборів 28 жовтня 2012 рокув Білій Церкві; від Президента Україним В. Януковича – звільнити з займаноїпосади головного фальсифікатора виборівголову Київської обласної державноїадміністрації Анатолія Присяжнюка; відголови Білоцерківської міської ради В. Савчука – прозвітувати про своюбездіяльність під час масових порушеньвиборчого процесу та скликати позачерговусесію міської ради з приводу фальсифікаціївиборів. Ці вимоги зафіксовані в резолюціїмітингу.


Довідка: У яких кандидатівта скільки голосів білоцерківців вкралаокружна виборча комісія №90 для провладногокандидата Чудновського можна подивитисяв таблиці за цимпосиланням.



Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини