MENU

Принят законопроект, уничтожающий территориальную целостность Украины - Данилюк

1200 2

Я попереджав про те, що закон про референдум в новій редакції виписаний ВИНЯТКОВО під знищення територіальної цілістності України ще влітку 2010 року, коли він був проголосований в першому читанні:

Рада прийняла законопроект, що містить механізми руйнування територіальної цілісності України.

Проект закону «Про Всеукраїнський референдум» № 6278, що був прийнятий Верховною Радою у першому читанні 3 червня 2010 р., містить норми, які закладають механізми руйнування територіальної цілісності України, остаточно блокують подальший розвиток України як демократичної держави з республіканським устроєм, у якій носієм суверенітету та єдиним джерелом влади є народ,. Про це сьогодні під час прес-конференції у Києві заявив директор Інституту правового суспільства Олександр Данилюк. 

За словами експерта, «в законопроекті чітко прописана можливість проведення референдуму про зміну території України. Тобто ініціатори прийняття цього нормативно-правового акту хочуть законодавчо врегулювати можливість порушення територіальної цілісності України на підставі «народного волевиявлення» через всеукраїнський референдум. Враховуючи методи, що застосовуються діючою владою для вирішення її завдань, а також антидержавні погляди абсолютної більшості її представників, можна передбачати, що свідомо реалізовується план на територіальний розкол України».

  

«Цей законопроект претендує стати конституційним законом, тобто таким, на який посилається Конституція, або необхідність ухвалення якого передбачена Конституцією. Як правило, такі закони конкретизують окремі її положення, або містять посилання на окремі норми Основного Закону. Так, зокрема, щодо питань організації виборчої системи, проведення референдумів, принципів утворення й діяльності парламенту, Президента, Конституційного Суду тощо. Що ж стосується даного законопроекту, то мусимо зауважити, що в ньому зникли норми щодо дострокового припинення повноважень Президента, Верховної Ради України, що є грубим порушенням Конституції, оскільки ст. 74 встановлює вичерпний перелік питань, з яких референдум не проводиться: податки, військова служба, амністія», – підкреслив О.Данилюк.

  Олександр ДАНИЛЮК

  


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини