MENU

Засуха взяла кредит на 8,3 миллиона для подкупа членов ОИК — Яценюк

734 0

На засіданні Київського окружного адміністративного суду у справі «Об’єднана опозиція проти ОВК №94» Арсеній Яценюк передав суду копію заяви Тетяни Засухи про отримання кредиту на мільйон доларів. Об’єднана опозиція вважає, що ці кошти пішли на підкуп членів ОВК для фальшування виборів у 94-му окрузі.

«До мене як до представника позивача надійшла інформація, що Тетяна Засуха – особа, яка безпосередньо задіяна в процесі прийняття незаконних рішень ОВК, 1 листопада цього року отримала кредит в державному банку «Укргазбанк» у розмірі 8,3 млн грн», - наголосив він.

За інформацією Арсенія Яценюка, даний кредит був переданий в рамках великої кредитної лінії, що була відкрита саме на початку виборчого процесу: «Дані кошти, вірогідно, могли бути відправлені на підкуп членів ОВК і безпосереднього голови виборчої комісії Мартиняка».

Арсеній Яценюк звернувся до суду з проханням долучити ці документи до матеріалів справи і винести окрему ухвалу з приводу того, щоби органи прокуратури негайно з’ясували, чи ця інформація відповідає дійсності, хто дав доручення видавати кредит в розмірі 8,3 млн грн. пані Засусі, куди дані кошти були відправлені.

«Ми просимо суд, щоб правоохоронні органи, отримавши ухвалу суду, з’ясували, чи відповідає дійсності інформація, що дані кошти були відправлені на підкуп ОВК, і саме тому виборча комісія виносила відповідні рішення (про визнання недійсним голосування на 27 дільницях округу)», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Суд долучив до справи цей документ.

Об’єднана опозиція вимагає скасувати постанову ОВК про визнання недійсним голосування у 27 дільницях округу.

Згідно з протоколами ДВК в 94-му окрузі на Київщині кандидат від Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Віктор Раманюк переміг кандидата від Партії регіонів на понад 10 тисяч голосів. Проте окружна виборча комісія 94 в порушення усіх процедур склала підсумковий протокол, в який вписала перемогу кандидата від Партії регіонів Тетяни Засухи. Члени комісії неправомірно визнали недійсним голосування на 27 дільницях округу, таким чином просто скасувавши волевиявлення близько 30 тисяч жителів області.

 

Батьківщина

 

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини