MENU

В Украине окончательно сформировано полицейское государство - Юлия Тимошенко

1523 0


Сьогодні «видатний»день, сьогодні юридично завершеноформування в Україні поліцейськоїдержави. Сьогодні перший день, коли вУкраїні працює новий кримінально-процесуальнийкодекс, який так розхвалює Янукович ійого порадники-дорадники. Цей кодекс –суцільне порушення українськоїКонституції, цей кодекс – суцільнепорушення прав громадян.


Це означає, що протибудь-якого громадянина України можнапорушити кримінальну справу, можнапроводити слідчі дії, можна збиратидокази і людина навіть про це не будезнати. Я хочу нагадати, що за діючимсьогодні кримінально-процесуальнимкодексом, будь-яка особа повинна булабути повідомлена про те, що проти неїпорушено кримінальну справу, отриматикопію постанови про порушення кримінальноїсправи і, відповідно, кожна особа маламожливість оскаржити цю постанову, якнезаконну. Сьогодні ви можете навітьне знати, що проти вас порушено кримінальнусправу.


Крім того, згідно зглавою 21 нового КПК «Негласні слідчірозшукові дії», не порушуючи кримінальнусправу сьогодні можна кожного громадянинаУкраїни контролювати аудіо- та відеоспособом без будь-яких судових рішень,лише за рішенням прокурора і слідчого,можна накладати арешт на кореспонденцію,а також проводити огляд і виїмкукореспонденції та багато іншого.


Тобто, не порушуючикримінальну справу, вашу квартиру можутьобшукати за рішенням слідчого, таємно,ви навіть про це знати не будете. У томучислі, до речі, вони це роблять звикористанням технічних засобів. Вони можутьнегласно встановлювати в ваших квартирах,в ваших офісах, у вас, пробачте, в туалетахаудіо- та відеоконтрольні пристрої,тобто, відеокамери.


Захисник без дозволуі санкцій слідчого практично нічогоробити не може, у нього не має жоднихправ згідно з цим документом, у ньогонемає жодних можливостей, він навітьне бере участі у слідчих діях – вінприсутній при слідчих діях, там десь укутку стоїть.


З сьогоднішнього днями юридично перебуваємо з вами в режимі,коли влада законно може робити з намивсе, що завгодно: обшукувати таємно нашіпомешкання, встановлювати тамвідеоспостереження, перелюструватинашу кореспонденцію. Все це за рішеннямслідчого, без суду.

 

Юлия ТИМОШЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини