MENU

От «Налога на доллары» пострадают самые нищие - Гриценко

1148 0

Податок у 15% - акт відчаю,чи помсти?

Законопроект Партіїрегіонів - про оподаткування продажунаселенням валюти, у величезному 15%розмірі, який хочуть прийняти уже завтра,- це що таке? 

Акт відчаю і повнабезпорадність Уряду Януковича у боротьбіз економічною кризою? 


Чи це якась садистськапомста і свідоме знущання над найбіднішимилюдьми в країні?

Бо жодної економічноїлогіки чи якогось державного інтересув такому рішенні - я не бачу. Не бачатьі шановані мною економісти, зокремаОлександр Пасхавер, з якими сьогодніаналізували податкову «новацію» від ПР.

Бо якби Уряд і Нацбанк хотілиотримати більше валюти (у валютнірезерви, для розрахунків за зовнішнікредити, чи за газ з Росією), тоді булоб логічно, аби вони обкладали податком«конкурентів», які скуповують валюту,і навпаки - усіляко стимулювали продажвалюти. 

Хто постраждає від цього15% податку найбільше? Насамперед -найбідніші верстви населення. 

Люди,які на фоні економічної кризи підстрахувалисебе купівлею валюти - на лікування,навчання, весілля, придбання чогосьукрай необхідного, чи як люди похилоговіку, на «чорний день». 

Ці біднілюди не понесуть свої невеликі заощадженняу банк. Одні боїться там їх і втратити,бо банкам сьогодні немає довіри. Іншівзагалі остерігаються комусь показувати,що мають на руках долари, аби не нарватисяна бандитів, у погонах, чи просто збітою.

Ці бідні люди не можутьпритримати долари хоча б на два-тримісяці, бо кошти їм вкрай необхіднісьогодні, аби вирішити невідкладніпроблеми, або просто вижити.

І чимже ці бідні люди завинили перед Януковичем і ПР, що над ними так хочуть познущатися?За що ця помста?

А тінізація ринкупродажу валюти, про це хтось подумав?Чи, може, хочуть дати міліції «заробити»на «порушеннях чинного законодавства»? 

Скількище дурнуватих і небезпечних для країнирішень цій владі треба прийняти, абинарод нарешті прокинувся?


 Анатолій ГРИЦЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини