MENU

В Киеве провели графити-акцию против Уголовно-процессуального кодекса Януковича

505 2

  

Вніч на 20-те листопада активісти ЧорногоКомітету провели графіті-акцію в Києві.На їхніх малюнках - людина за ґратами інапис «Я ходив без паспорту». Про цеповідомляється на сайтіорганізації.

Причиноюакції стало те, що 20-го листопада почавдіяти новий Кримінально-процесуальнийкодекс. Відтепер, згідно його норм,кажуть активісти, працівники МВС маютьправо затримати будь-якого якогогромадянина на 72 години в тому разі,якщо в нього не буде з собою паспорта.

Окрімтого, новий КПК дозволяє порушуватикримінальну справу, проводити слідчідії, зокрема, обшук без відома підозрюваного.Також працівники міліції зможутьвстановити відео- та аудіоконтроль запідозрюваним навіть без дозволу суду,лише з ініціативи слідчого.

АктивістиЧорного Комітету переконані, що всі цікроки спрямовані на остаточне встановленняполіцейської держави та знищеннябудь-якого опозиційного руху. Тому акціїрізного формату проти встановленнядиктатури будуть продовжуватись інадалі як у Києві, так і в інших регіонахУкраїни.

P.S. від мене: Якщо постійномати при собі паспорт, як на мене, неважко,то решта - слідчі дії без відомапідозрюваного і стеження без дозволусуду - це відвертий бєспрєдєл.


Причому,навіть паспорт при собі не рятує відзатримання, бо якщо на когось будезамовлення, працівник міліції можепокласти його паспорт собі до кишені ісказати: «А у вас немає паспорту».


Тому боротисязараз за нормальні закони безглуздо.Треба боротися за нормальну владу іподальшу люстрацію силовиків. 

   

  

Олена БІЛОЗЕРСЬКА



Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини