MENU

Запорожчанка написала письмо мэру с просьбой установить Сталина подальше от людей

850 1

Написала письмо мэру Запорожья через нового Сталина, пишет Зоя Красовская [info]ooany_wonderoo. Наверное, что на этот раз коммунисты согласовали проектную документацию вместе с этим идолам. Но мне плевать. Эта хрень не должна стоять на видном месте. И пусть только чиновники попробуют сказать, что не в силах что-то сделать – это отмазки и отсутствие свободы.

Текст письма:

«Шановний Олександре Ченсановичу!

Прошу Вас звернути увагу на кричущий факт, який особисто я вважаю порушенням громадського порядку, провокацією та розпалюванням конфліктної ситуації в м. Запоріжжі, що може мати серйозні негативні наслідки. 

Йдеться про спорудження нової скульптури Й. Сталіна біля Запорізького обкому КПУ. Зі ЗМІ мені стало відомо, що відкриття цього об’єкта заплановане на 07.11.2011, і мені, запоріжанці, дуже прикро бачити повторення ганебної для Запоріжжя події.

Звертаюся до Вас як до посадовця, котрий заявляв про свою чітку позицію щодо спорудженого раніше комуністами пам’ятника, а також спроб його відновити. Нагадаю, Ви заявляли: «В даний час ми не підписали акт введення в експлуатацію цього об'єкту - обкому КПУ, і не підпишемо до того часу, доки він не буде приведений у відповідність. Тому вживемо всіх заходів для знесення пам'ятника Сталіну, якщо комуністи його знову встановлять» (повідомлення “Інтерфакс” від 15.02.2011 року).

Опитування Центру Разумкова свідчить, що більшість українців (як в Запоріжжі так і по всій країні) виступають проти пам’ятників Сталіну. Парламентська Асамблея ОБСЄ у 2009 році засудила звеличення сталінізму, прирівнявши його до нацизму. Рішенням Київського апеляційного суду Сталін та інші визнані винними у геноциді українського народу.

Представники КПУ наголошують, що пам’ятник споруджений на їхній приватній території – а тому не має враховувати думку громадськості. Кожна здравомисляча людина усвідомлює – це лукавство. Чи офіційний пам’ятник, чи приватна скульптура, розміщена в кількох метрах від центрального проспекту міста, мають однаковий емоційний, ідеологічний і моральний вплив на кожного, хто його бачить. Перехожі просто змушені його споглядати, бо він встановлений на відкритому місці. Не кажучи вже про те, що об'єкт споруджений в порушення норм містобудівного законодавства. 

Ви прекрасно знаєте, чим обернулася попередня спроба спорудження пам’ятника. Спочатку обурені націоналісти спиляли йому голову, а потім невідома особа підірвала пам’ятник. Дев’ятеро молодих людей були піддані катуванням через бездіяльність місцевої влади, яка мала прибрати незаконний об’єкт. У мережі Інтернет лунають погрози знищення нових ідолів Сталіна. Особа, що підірвала перший пам’ятник, досі не встановлена і перебуває на волі. На цей раз наслідки можуть бути непередбачуваними.

Своїми діями комуністи тільки підживлюють радикалізацію настроїв у суспільстві і підбурюють до екстремістських дій. 

Звертаюся до Вас, як до обраного більшістю запорожців міського голови, голосу громади і, хочеться вірити, справедливої людини та ефективного управлінця. Прошу Вас не прикриватися обмеженістю повноважень, як це роблять брехливі чиновники, а прийняти визначену ініціативну позицію гідну керівника міста.

Прошу Вас:

1. Невідкладно дати чітку і недвозначну оцінку діям представників КПУ щодо спорудження скульптури Сталіна.
2. Вжити заходів у межах закону, не цураючись ініціативних дій для співпраці з правоохоронними та іншими органами влади, щодо переміщення пам’ятника у приміщення обкому КПУ – аби він виконував свої функції, тішачи ветеранів, і не дратував мешканців і гостей міста – прихильників цивілізованих поглядів.
3. Дати вичерпну відповідь на дане звернення у встановлений законом строк.

Відповідь прошу направляти за адресою: ---. Або для більшої оперативності на e-mail: ---.

З повагою, Зоя Красовська.» 

Также девушка добавила, что каждое её слово на 100% искреннее. Она призвала всех неравнодушных направлять подобные обращения - это не отнимает много времени  и сил, но может убедить, что нас много.




Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини