MENU

Ніякий прогрес і технології не можуть виправдати канібалізм - блогер

438 0


Сфінкс у Бернарда Шоуна питання про прогрес флегматичновідповідав, що поки він тут лежить,останні кілька тисяч років жодногопрогресу не спостерігав. Я схильнийподіляти цю думку. Але навіть якщоприпустити, що ліваки праві, і суспільнийпрогрес дійсно існує, і людські відноситиз плином століть розвиваються, стаютьсправедливішими та гармонійнішими, -так от, з цієї комуністичної точки зорурадянський експеримент має бути визнанийяк жахливий, жорстокий, трагічний провал.Провал, після якого всі класики марксизмуразом із самим Марксом мають бути спаленів заводських печах, вся політична таекономічна теорія переглянута, на всьомукороткому періоді, який в історії зайнявСРСР, має бути поставлене чорне клеймо.Бо цей прогресивний експеримент, щоставив на меті побудувати принциповонове суспільство, натомість обваливйого у прадавню, печерну дикість -радянська влада довела власний народдо канібалізму.

Канібалізму!

Длямене будь-які аргументи на користь СРСРрозбиваються об цей факт, мов обтисячорічну скелю. Запровадили поголовнуграмотність - але їли своїх дітей. Гагарінполетів у космос - але громадяни СРСРїли своїх дітей. Стали одними з переможцівДругої світової - але їли своїх дітей.Найстрашніше ж те, що інші країни тежперемагали, теж літали в космос, тежвпроваджували писемність, - без цьогоафриканського жаху. Значить, можна булообійтися?

Існування у сучасномуукраїнському суспільстві ідейнихкомуністів радянського зразку я особистовважаю наслідком невід'ємної людськоїздатності сприймати будь-які знущаннята приниження як щось природнє. На ційздатності стільки століть трималосярабство, трималися публічні тортури, -все те, що ми помилково вважаємо наслідкамитемних віків.

... Я знаю точно, що неможе бути діалогу з людиною, якавиправдовує доведення власного народудо канібалізму. Яка щось говорить проіндустріалізацію, лампочку Ілліча, сохута атомну бомбу. Я не хочу навіть встрягатиу суперечки, - чи доцільно було обдиративласних селян, щоб купити за кордономтехнології, щоб на цих технологіяхпереозброїти армію, щоб завоювати світ,- бо мова іде про канібалізм. Це межа,біля якої ігри у велику політику маютьзакінчуватися. Якщо хтось шукає аргументи,намагається пояснити і виправдати, - цене людина, а комаха. Нема сенсу говоритиз богомолом чи павуком, тим більшеговорити на морально-етичні теми.

Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини