MENU

Тимошенко превратилась в настоящий символ мужества и стойкости — Олег Медведев

595 0

«Єполітики, приречені на перемогу. Тимчасові невдачі таких лишезагартовують. Нечисленні помилки роблять мудрішими. Численні рани –хоробрішими. Нетривалі зупинки, які неминуче трапляються під часпереможної ходи, сприймаються ними, як виключення, що лишеньпідтверджують непорушність правила.

Лідер опозиції є блискучим бійцем. Відважним, холоднокровним,витривалим і витонченим водночас. Навіть вороги визнають її рідкіснувдачу – тримати удар. Як обдарований політик вона справді вмієзмінювати ситуацію на свою користь, особливо тоді, коли деякимлегкодухим однодумцям поразка видається неминучою.

... Обнесені колючим дротом мури Лук'янівки та Качанівки виявилисянадто слабкою перепоною для могутнього слова відвертої правди. Це словозаспокоїло стривожених, підтримало знесилених, присоромило зневірених,згуртувало розсварених. Без цього виваженого слова розуму та віриісторичне об'єднання української опозиції так і лишилося бнездійсненною мрією, яку десятиліттями плекають мільйони виборців.

Тверду відданість справі та рішучість долати перешкоди Юлія Тимошенко демонструвала завжди. Ким би вона не була – керівником уряду чи лідеромопозиції, головою парламентського комітету чи в'язнем сумління.

Не треба бути юристом, щоб усвідомити брехливість вироку, винесеногощодо лідера опозиції кишеньковим судом Януковича. Пильна увага до неї збоку найповажніших світових політиків є зайвим підтвердженням їїміжнародного визнання. Для багатьох слово «Тимошенко» вже сталосинонімом слова «патріот», а її життя – доказом того, що тендітне можебути незламним. Для сили-силенної людей в Україні та поза її межами,Тимошенко перетворилася на справжній символ. Символ мужності,непохитності, самопожертви. Віднедавна словосполучення «справаТимошенко» – усталений синонім політичної розправи, замовногопереслідування.

Не обов'язково мати хист провидця, аби передбачити: невинуватістьТимошенко буде беззастережно доведена Європейським судом з прав людини.Що незабаром вона опиниться на свободі й демократично налаштованачастина суспільства знову побачить свого непохитного лідера.Відбудеться те, чого прагнуть мільйони співгромадян: вона обереться доВерховної Ради, де на неї чекатимуть однодумці, де на неї чекатименовий виток боротьби за демократію».

Тимошенко – це сила, яка здатна протистояти авторитаризму Януковича,сила, яка згуртувала найзагартованіших, найсильніших. Для битви заУкраїну: європейську, справедливу, гідну поваги, рідну».

На жаль, це не мої слова. Напередодні нещодавніх виборів їх написалаінша людина, авторство якої я не маю права розкривати. Але думаю, щоцей талановитий журналіст вцілив у десятку, і текст вартий того, що щераз почитати його сьогодні, в День народження Юлії Тимошенко.

Олег МЕДВЕДЄВ



Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини