MENU

Роскошная жизнь Януковича стоит жизни сотням детей - Малуха

3256 13

 На економії витрат нашого Гаранта можнабуло б профінансувати лікування тисячдітей, які зараз стоять на порозі смерті.Їхні батьки з простягнутою рукою шукаютьгроші по всьому світу, а Віктор Федоровичбавиться новими альтанками, літакамиі каналізаціями вартістю у десятки,сотні мільйонів гривень.


Пересічній людині важко зрозуміти, щотаке корупція. Для українців це — стосунки між чиновником і бізнесменомХ, який дає хабар, аби мати переваги надбізнесменом Y. Важко зорієнтуватися,яким чином це стосується кожногогромадянина. Вітчизняні борці з корупцієютеж грішать нездатністю розтлумачитиоточуючим зміст цього слова.


Інфопорн спробує візуалізувати українськукорупцію. Ми обрали декілька фактівсумнівних і нецільових витрат грошейплатників податків на особисті інтересиГаранта Конституції Віктора Януковичаза 2012 рік - і порівняли їх з проханнямипро грошову допомогу українським дітямна лікування від смертельних хвороб.За кожним мільйоном гривень стоятьдесятки і сотні життів малюків, з якихможуть вирости видатні вчені, спортсмени,інженери, вчителі тощо. 


Коли кожен українець зрозуміє, щокорупція — це потенційна загроза йогодитині і близьким у вигляді неотриманнялікування «через брак грошей», тодівони інакше ставитимуться до зловживаньу сфері державних закупівель, формуваннюбюджету, способу життя вищого керівництвакраїни тощо. 


1.Дорога до мисливської  резиденції«Сухолуччя» за 122 млн грн

  

 

Цього літа Київська облрада віддала 30тисяч гектарів Дніпровсько-Тетерівськогозаповідника, де знаходиться мисливськарезиденція Віктора Януковича, відомаяк «Сухолуччя»,  в оренду на 49 роківтовариству мисливців і рибалок «Кедр».На ремонт автомобільних доріг від Києвадо резиденції та шляхів у самому лісгоспівже витратили 122 млн грн. Усі роботифінансують з державного бюджету.Завершити дорожне «покращення» повиннідо кінця наступного року. 


$319735 на лікування раку четвертої стадії


У п'ятирічної Соломійки нейробластома,рак четвертої стадії. Спочатку дитинулікували від чого завгодно. Лікарівирішили, що у дівчинки запаленнясуглобів, отже, тривалий час Соломіяприймала антибіотики. Тим не менш, дитинатанула на очах, погіршувалися аналізиі постійно трималася субфебрільнатемпература. Після УЗД стало ясно, що удитини пухлина.

 

 

Соломія перенесла в Україні кількаблоків хіміотерапії та операцію звидалення наднирника.  В Ізраїлідівчинка перенесла ще чотири курсихімії, два - високодозової хімії, пересадкукісткового мозку, променеву терапію. Іздавалося, що все вже позаду, дівчинказдорова, хвороба відступила. Але лікарів Ізраїлі сказали, що є великий ризикрецидиву - потрібне лікування антитіламиі MIBG-терапія. 


Через деякий час на контрольномуобстеженні був виявлений новий незначнийосередок хвороби. Після двох курсівпротирецидивної хімії, обстеженняпоказали, що хвороба прогресує. Соломіїставало все гірше і гірше. Грошейпрактично не було. Тільки адміністраціядитячого госпіталю в Цинциннаті, СШАпогодилася почати лікування при оплатідепозиту в $40 тис. Попереду MIBG-терапія,після якої рак може піти назавжди.Вартість курсу лікування - $319 735.


Дорогадо мисливського будиночка Януковича =порятунку життя 46 дітей з  нейробластомою,раком четвертої стадії


2.Карпатська дача Януковича за 235,15 млнгрн


 

Київська компанія «УНР ПІБ» зі статутнимкапіталом 34 тис грн протягом року активнорозбудовує президентську резиденцію«Синьогора» в селі Гута Івано-Франківськоїобласті: 85,97 млн грн пішло на реконструкціюголовного корпусу з інженерним блоком,47,37 млн грн —  на гостьовий будинок, 23,8 млн грн — на будинок для супроводжуючихосіб, 24 млн — на ремонт альтанки тощо. 


Тендери провели за неконкурентноюпроцедурою «закупівля в одного учасника»,посилаючись на необхідність «уникненнянегативних наслідків, пов’язаних ізневиконанням доручень уряду та реалізаціїдержавних програм, передбачених длябудівництва, реконструкції, проведенняпроектних і ремонтних робіт на пріоритетнихоб’єктах державного та регіональногозначення». 


Операціяз трансплантації кісткового мозку за€276 667

  

 


П'ятирічна Валерія з 2011 року почалахворіти на гострий лімфобластний лейкоз.У свій четвертий день народження, післятого, як розійшлися гості, у дівчинкинесподівано піднялася температура.Батьки подумали, що це — звичайнийвірус.  Здача аналізів - і смертельнийдіагноз: у вашої доньки лейкоз. З березняі по грудень 2011 року Валерія стійкоперенесла велику кількість блоківхіміотерапії в онковідділенні Херсонськоїдитячої обласної лікарні. 


Після п'ятого дня народження дитиністало гірше: лікарі ставлять серйознийдіагноз - менінгіт. Нарешті дитині взялианаліз, який треба було зробити з самогопочатку. Встановили, що в кістковомумозку присутня хромосома неправильноїбудови, яка виробляє білі кров'яні тільця(філадельфійська хромосома). Дівчинціжиттєво необхідна трансплантаціякісткового мозку. 


Ситуація ускладнюється тим, що батькине підходять як донори для пересадкикісткового мозку. Зробити неріднутрансплантацію кісткового мозку вУкраїні неможливо - закони не дозволяють.Найближче місце, де успішно роблятьоперації з трансплантації дітям,використовуючи донорів — Московськийдитячий центр гематології. Але з цьогоцентру батьки отримали відмову у зв'язкуз великою чергою. Звернулися в клінікуміста Гамбурга, Німеччина. Там на дівчинкучекають, але виставили рахунок на €276667. 


Вартістькарпатської дачі Януковича = життя 80дітей з гострим лейкозом


3.Ремонт президентської «Зорі» за 35,3 млнгрн

 

 

Головне Управління санаторно-курортнихзакладів в АР Крим Державного Управліннясправами 1 жовтня прийняло рішення щодопроведення будівельних робіт впрезидентської резиденції в смт Форос:35,30 млн грн виділено на реконструкціюдержавної резиденції №11 «Зоря». Цьогороку Гарант відсвяткував на цій резиденціїз дорогими гостями свій день народження(9 липня). 


Курсреабілітації після субарахноїдальногокрововиливу за  €107 528


6 березня 2010 року Максим переніс гострийінсульт і три операції. 11 серпня 2010хлопчикові був поставлений діагноз:«Наслідки гострого крововиливу в лівупівкулю мозку. Субарахноїдальнийкрововилив (САК). Тетрапарезспастично-дискінетичний з порушеннямфункції тазових органів». П'ять місяцівхлопчик провів у комі, переніс 8прооперованих пролежнів. 


Зараз Максим потребує комплексноївідновної терапії. Ціна курсу потрібноїпісляопераційної реабілітації - €107528. Вона необхідна, щоб відновлення несповільнилося і закінчилося повнимодужанням. Якщо йому не допомогти -дитина залишиться інвалідом назавжди.


Вартістьапгрейду місця для проведення святковихвечірок Януковича = позбавленню відзагрози інвалідності 31 дитини післяінсульту.


4.Перельоти на вертольоті за 16 млн грн

 

 

Сайт «Наші гроші» порахував, що оренда,обслуговування, оплата льотного часу«люксового» гвинтокрила Agusta AW139 обходитьсядержаві у 16 млн грн на рік. Тобто, стількиплатить кожен українець зі своїх кишеньза рейси від Межигір'я до АдміністраціїПрезидента на вул. Банковій, від Межигір'ядо аеропорту «Бориспіль» і т. д.


Оплаталікування пухлини стовбура головногомозку — $30 тис.

 

 

На восьмий день народження 29 квітняцього року Даша відчула себе погано. Унеї розболілася ліва рука, а на наступнийдень боліла нога — вона стала злегкакульгати. Дитині зробили МРТ і поставилистрашний діагноз —  «пухлина стовбураголовного мозку». У столиці онкологпідтвердив страшний діагноз і відправивдівчинку додому помирати зі словами:«Хоч з бабусями - дідусями попрощається».Призначення на подальшу терапію написавлише після наполегливого проханнябатька. 


Виживання дітей з таким діагнозом внашій країні складає менше 1%. Батькизвернулися у низку зарубіжних клінік,де дівчинці можуть допомогти продовжитижиття, і дають шанс одужати повністю. Упідсумку запрошення надіслала ізраїльськаклініка. Вартість перельоту спец. літаком- звичайним дівчинка вже була нетранспортабельна - склала суму близько€17,5 тис., яку збирали усім світом.  


Перший етап обстеження і підтвердженнядіагнозу оплатив меценат, який побажавзалишитися невідомим. Але лікуванняданого захворювання дуже дороге. Дашіпроведели операція шунтування. Операціяпройшла успішно. Через непрофесіоналізмі байдужість українських лікарів Дашаприбула в Ізраїль у важкому стані. Теперїй потрібен тривалий час на відновлення,лікування, а в подальшому на радіотерапію(опромінення пухлини). День перебуванняв клініці в звичайній палаті коштує неменше $1,6 тис., в реанімаційній -  $3,6тис.  Точний термін знаходження Даріїв лікарні невідомий — щонайменше місяць.Рахунок за опромінення поки не виставлений,назвали приблизну суму - $30 тис. 


Гелікоптерніперельоти Федоровича = життю 65 дітей зпухлиною стовбура головного мозку


5.Вагон-гараж для автівок Федоровича за13,08 млн

  

 

«Південно-Західна залізниця» уклалаугоду з «Крюківським вагонобудівнимзаводом» на виготовлення вагона-гаражавартість 13,08 млн грн. Замовлено терміновевиготовлення до кінця цього року вагонудля перевезення двох автомобілівособливої норми та обслуговуючогоперсоналу, повністю аналогічного тому,який минулого року цей же завод зробивдля перевезення автомобілів президентаВіктора Януковича. 


В цьому вагоні, розрахованому на швидкістьруху до 160 км/год, також повинне бутиодне чотиримісне купе, одне двоміснекупе, одне двомісне купе для провідників,одне приміщення кухні-їдальні, одинтуалет і одне гаражне приміщення на дваавтомобілі. Також вагон буде оснащеносистемою внутрішнього відеоспостереження(дві камери в гаражному відділенні імонітори в купе охорони), автономноюсистемою кондиціювання, пожежною іохоронною сигналізацією. У всіхвідділеннях будуть розетки на 220 вольті телевізори. В кухні буде встановленохолодильник, мікрохвильову і електричнупечі, відеомагнітофон. 


Постійнамедикаментозна підтримка дитині, щохворіє на гемофілію А (важка форма) —216 тис. грн на рік 

 

 

Коли Сашкові виповнилося сім місяців,батьки дізналися, що син хворий нагемофілію А (важка форма). В нього повністювідсутнє згортання крові. В інших країнахтаким дітям вводять препарат длязгортання крові три рази на тиждень, щодозволяє відвідувати дитсадки, школиі жити повноцінним життям. Зарадилікування сина батьки виїхали в Росію,де Сашкові призначили безкоштовнепрофілактичне лікування три рази натиждень. Але згодом сім'ї довелосяповернутися назад, бо фінансово жити усусідній державі було неможливо. 


У серпні 2010 року під час сніданку хлопецьприкусив щоку - відкрилася кровотеча.Величезними зусиллями вдалося їїзупинити, бо в батьків немає грошей наліки. 14 днів Сашко перебував умедикаментозному сні. 


У травні 2011 року зробили аналізи ідізналися, що хвороба посилилася:гемофілія А, інгібіторна форма, важкийперебіг. А це значить, що VIII фактор, якийбув більш-менш доступний, вже не зупинитькровотечу. Щоб повернути малюка допервісного діагнозу, йому потрібнопротягом 6 місяців вводити ліки вартістювід 3 тис. грн за укол, а в разі виникненнякровотечі слід вводити VII фактор вартістю25 тис. грн за укол. Через відсутністьліків при найменшій травмі немаєгарантій, що дитина залишиться живою. 


Люксовийвагон для «мерседесів» Гаранта = рікжиття 60 дітей, що хворіють на гемофіліюА


6.Комплексне «покращення» на 30,26 млн

 

 

Аби наш Гарант плідно працював на користьнації, бюджет передбачає низку«стратегічних витрат». Для забезпеченнядіяльності президента України придбанобензин та послуги харчування на загальнусуму 6,35 млн грн. 


Після хорошої вечері Президенту требакомфортно просратися. З цією метоюДержавне управління справами уклалодоговір на прокладання прохідногоколектора та заміну трубопроводів длябудинків по вул. Банковій, 11. Вартістьугоди склала 7,48 млн грн.


Після «полегшення» остаточний комфортповинен забезпечити суперкондиціонервартістю 5,9 млн грн. 


На придбання трьох головних цифровихтелевізійних станцій для кримськихрезиденцій Януковичана витратили 1,53млн грн. В конкурсній документаціїопубліковано перелік 47 телеканалів,які мають транслюватись за допомогоюпридбаних станцій.


Державне авіаційне підприємство«Україна» Державного управління справамиуклало угоду зі страховою компанією«Проксіма» на страхування президентськоїцивільної авіації до кінця 2013 рокувартістю 9 млн грн.


Допомогахлопчикам і дівчаткам з дитячимцеребральним паралічем

  

 

Арина п'ять років тому народилася уважкому стані: проводили штучну вентиляціюлегень, інфузійну терапію, пупковийкатетер. При народженні був поставленийдіагноз перинатальне ураження центральноїнервової системи. Наразі вона живе зДЦП, правобічним геміпарезом, спастичноюформою зі стійкими вираженими руховимирозладами.


Лікар порекомендував матері проходитикурси реабілітації в Міжнародній клініцівідновного лікування в Трускавеці.Після перших курсів Арина почаласамостійно ходити, більше користуватисяправою рукою. Рекомендується проходитиреабілітацію кожні чотири місяці. Мативиховує дитину сама і не працює — ведедогляд за дитиною, за що отримує соціальнудопомогу у розмірі 1020 грн. Лікувальнапутівка без проживання та харчуваннякоштує 5935 грн. 

  

 

Майже аналогічні проблеми у Дмитра. Вінпроходив лікування в Сумах і Києві, алеполіпшення стану здоров'я з'явилосяпісля курсу реабілітації у вищезгаданійтрускавецькій клініці: дитина сталачастіше підіймати голову і активнішесебе поводити. Мати шукає допомогу нааналогічну суму у 5935 грн на один курс.

  

 

Ще одна дитина потребує лікування утрускавецькій клініці. У Олександрипри народжені відбулася асфіксія таішемічній інсульт. Місяць вона з мамоюзнаходилася в реанімації. Дитина вижила,але залишилися наслідки — ДЦП. Олександране може ходити, сидіти і жувати їжу.Говорить лише кілька слів, погано тримаєголову. Після півтора року лікування укиївському Інституті болю є хорошірезультати. Лікарі так само радятьпоїхати до Трускавця. Місцеві спеціалістикажуть, дівчинці можна допомогти — в неї великі шанси на одужання. Лікуваннякоштуватиме 18 тис. Грн.


Хавка, каналізація, кондиціонер,страхування літаків і телестанції =вартості зцілення 1681 дітей, що маютьДЦП


P.S. Дякуємо сайту «Наші гроші», якийопублікував інформацію про тендернізловживання


Микола МАЛУХА

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини