MENU

В Киеве во дворах жилых домов незаконно начали строить очередной торговый центр

691 1

Головне управліннямістобудування та архітектури не знає,що будується в дворах житлових будинківна вул. Тимошенка, 11-а, 11, 13 та 13-а вОболонському районі. 


Таку відповідь я отримаввід КМДА на депутатський запит щодоприпинення будівництва на вул. Тимошенка,13/1, проти якого виступають мешканціжитлових будинків на вул. Тимошенко,11-а, 11, 13 та 13-а, у дворах яких і розпочалосяце будівництво.


Управління надавалозамовнику містобудівні умови та обмеженнязабудови земельної ділянки для будівництваторгівельно-офісного центру з паркінгомна вул. Тимошенка, 13/1. Проте проектнудокументацію на цей об’єкт управлінняв очі не бачило, оскільки забудовник невважає за необхідне її надавати. 


Тобто, що там збудуютьзалежить тільки від доброї волізабудовника. Відомо лише одне - Київпоступово перетворюється на містосуцільних торгівельно-розважальнихкомплексів, а влада лише сприяє цьому.Напевне, саме таким чином вона і бачитьрозвиток міста і збільшення йогопривабливості. Вочевидь, замістьоблаштування на Оболоні, приміром,озерного парку, для чого цей район маєвсі умови, влада вирішила зробити йогоголовною фішкою наявність найбільшоїкількості в Києві торговельно-розважальнихкомплексів та МАФів.


Спочатку земельнаділянка на вул. Тимошенка, 13-а площею2,29 га була надана забудовнику - ВАТ«Трест «Південзахідтрансбуд» длябудівництва житлового будинку (рішенняКиївради №300/1734 від 14.03.2002). Але згодомдо цього рішення  (рішенням Київради№296/296 від 18.09.2008) були внесені змінивідповідно до яких окрім житловогобудинку на прилеглій земельній ділянціна вул. Тимошенка, 13/1 запланувалипобудувати ще й торговельно-офіснийцентр з паркінгом.


Жителі навколишніхбудинків волають про небезпечністьбудівництва та шкоду, яку воно можезавдати їхнім житловим будівлям.Забудовник же, маючи відведення земельноїділянки, чхати хотів на те чи потріскаютьсясусідні будівлі чи ні, чи залишитьсяжиттєвий простір в дворі чи ні – вінзухвало будує прямо на комунікаціяхнавколишніх будинків і забиває сваї,від яких чується передзвін шибок уприлеглих будинках. 


Нагадаю, жителі досіне можуть домогтися проведення перевіркиекологічною інспекцією м. Києва щододотримання вимог природоохоронногозаконодавства при проведенні будівельнихробіт вул. Тимошенка, 13/1. За словамиекологічної інспекції, вона не можепровести перевірку, оскільки чекає надозвіл Державної екологічної інспекціїУкраїни.


Олександр БРИГИНЕЦЬ 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини