MENU

Не верьте Хорошковскому - Портников

2454 4

 Тепер вже колишній перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський оголосив про свою відставку на знак незгоди із подальшим перебуванням Миколи Азарова на посаді прем'єра. Голову уряду, з яким він успішно співпрацював практично весь період перебування на посаді першого віце-прем'єра, Хорошковський тепер називає людиною, нездатною проводити економічні реформи та захищати стратегічний курс нашої держави на євроінтеграцію – ніби захист цього курсу це крнституційний обов'язок прем'єра, а не президента.


Ніде правди діти, олігарх ретельно підготувався до своєї відставки. Він давно вже зрозумів, що програв – шалений наступ «росукренергівців» на владу захлинувся на користь їхніх  партнерів по побудові авторитарної держави – сім'ї та донецьких земляків президента. В ситуації, коли ти позбуваєшся доступу до фінансових джерел, немає ніякого сенсу бути при владі. Адже влада – вона ж не для євроінтеграції, вона для грошей.

Саме тому вже кілька місяців людина, що роками буда пов'язана із російським бізнесом і перетворила свій телеканал на справжнє осердя російської пропаганди в Україні, намагається виглядати євроентузіастом і прихильником інтеграції з ЄС.

Саме тому бізнесмен, який  на посаді голови СБУ за допомогою власного медіахолдінгу, слухняного суду і «ручної» Нацради, знищував незалежне мовлення, раптом вирішив створити на своєму каналі громадську раду за участю шанованих людей.

Хорошковський все розрахував: ми маємо говорити не про відставку колишнього Малюти Скуратова, а про відставку майбутнього академіка Сахарова! І я впевнений, що знайдуться ті, хто підтримає цю реінкарнацію.

Однак я був би обережний. А що ж станеться, якщо за кілька місяців - чи тижнів - Хорошковський та його друзі знову домовляться із сім'єю? Що залишиться від їхньої опозиційності, коли виявиться, що на Росії можна заробити? І що залишиться від репутацій тих, хто зараз буде розповідати світу про опозиційність і европейськість колишнього урядовця?

Із Хорошковським можна буде співробітничати тоді, коли він, позбавлений майна і посад, звинувачений у вбивствах і коруції і обмежений у пересуванні Інтерполом, буде ховатися у Лондоні від того самого «правосуддя», яке сам і створив. Тоді я буду першим, хто буде захищати його від свавілля. І це не просто слова. Борис Березовський може підтвердити, що я був першим журналістом, який пішов з «Независимой газеты» коли його охоронці захопили редакцію. І я був одним з тих небагатьох, хто продовжував телефонувати опальному «олігарху» до Лондону й транслювати його думки й коментарі  тоді, коли вчорашні друзі називали його майже не дияволом.

Так що Валерій Хорошковський може на мене розраховувати.

 

Виталий ПОРТНИКОВ

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини