MENU

От Бюджета-2013 хорошо будет только украинским силовикам

515 1

От Бюджета-2013 хорошо будет только украинским силовикам


Вже цьоготижня Україна почала жити за новимкошторисом, красномовну оцінку якомусвого часу дав очільник країни, назвавшийого бюджетом виживання, що потребуватимежорсткої економії коштів. Проте ці словачомусь аж ніяк не в'яжуться із окремимистаттями видатків держбюджету, якінавпаки з року в рік продовжують впевненозростати.

Це, зокрема,стосується фінансування Генеральноїпрокуратури, яке в 2013 році зросте на20,7% – до 3,2 мільярдів гривень. Вже зараззрозуміло, що частина цих коштів підена ремонт нових офісів Генпрокуратури,якій під кінець року Уряд передав увласність приміщення заводу "Арсенал"загальною площею 7,6 тисяч квадратнихметрів. Чим зумовлене таке масштабнетериторіальне розширення можна лишездогадуватися, але на фоні нового КПКвоно виглядає досить загрозливо.

Більше,ніж минулого року, отримає МВС – йогофінансування зросло на півмільярда. АСБУ у держбюджеті передбачили на 160мільйонів більше, ніж 2012 року, з якихблизько 30 мільйонів передбачено намедичне обслуговування та оздоровленняособового складу. Таким чином загаломна силові структури в бюджеті 2013 рокувиділено рекордні 21,7 мільярда гривень.

Алевсе ж таки давайте з'ясуємо, хто саме в2013 році втілюватиме в життя прогнозиПрезидента, а точніше кажучи – на комуцьогоріч будуть економити.

Цюситуація яскраво проілюструють розміриокремих соціальних стандартів. Так,наприклад, з 1 січня прожитковий мінімумдля непрацездатних осіб становитиме894 гривні, а з 1 грудня зросте до 949 гривень.Тобто фактично усі показники прожитковогомінімуму встановлять на рівні січня2013 року і заморозять аж до кінця року.Наступне ж зростання відбудеться аж вгрудні. Виходить, що цілий рік українціжитимуть фактично на мінімальнихпоказниках, у той час коли в країнівартість усіх життєво важливих товарівпрогнозовано зростатиме щомісяця.

Атепер давайте порахуємо, скільки владафактично вкрала у кожного українця. Ів нагоді цьому нам стануть ті ж саміпоказники прожиткового мінімуму длянепрацездатних осіб, встановлені впроекті держбюджету на 2013.

Тодіпланувались такі цифри: з 1 січня – 907гривень, з 1 квітня – 918 гривень, з 1 липня– 918 гривень, з 1 жовтня – 936 гривень, з1 грудня – 948 гривень.

Провівшиелементарні арифметичні дії, виходить,що порівняно із раніше обіцянимивиплатами влада зменшила реальні цифриу вже затвердженому бюджеті на 2013 рікаж на 266 гривень.

І така сама оборудкавід влади спіткала й інші соціальністандарти – прожитковий мінімум дляпрацездатних осіб, для дітей віком до6 років та для дітей віком від 6 до 18років. Всі вони суттєво зменшені упорівнянні з раніше задекларованимипоказниками та так само не зростатимутьпротягом всього року.

Виходить чиннавлада заклала у держбюджет на нинішнійрік подвійні стандарти, фактичнозбільшивши фінансування силових структурза рахунок зменшення соціальних виплат.

Павел ПЕТРЕНКО

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини