MENU

У Чечетова все чаще проявляется истерика

3143 5

«Регіонал» Михайло Чечетов відзначився черговим перлом. Заявив, що готовий прийняти опозиціонера Олександра Бригинця до Партії регіонів, бо той виступив зі слушною ініціативою «пересадити урядовців на вітчизняні автомобілі».

— Видно, Бригинець нашого роду-племені, — не моргнув оком Чечетов.

 Це можна було б списати на черговий словесний викрутас одіозного парламентського «семафора». Приєднання до «регіоналів» — це ж не добровільно-примусове записування до колгоспу в рік «великого перелому». Та й хто зараз погодиться пов'язати себе з командою, чия підтримка тане на очах?

Випад Чечетова можна було залишити без уваги, якби у владних спікерів дедалі частіше не з'являлися нотки істеричності. Та й не дивно. Парламентські вибори фактично провалили. Перші «щури» чкурнули з урядового корабля. Нова команда кабмінівських «професіоналів» відверто слабка. Економіка демонструє всі ознаки початку «великого шухера».

Обсяг прибутків підприємств за перше півріччя 2012 року зменшився майже на третину. Збитки зросли на 10,4% — до 59,5 млрд грн. Найбільше доходи впали у промисловості — на 62,4%. Похитнулися металургійні гіганти. Тільки в Запоріжжі зупинили «Дніпросталь», завод феросплавів, алюмінієвий комбінат. Те саме відбувається у Стаханові та Маріуполі. За останні чотири роки металургійна галузь утратила 136 тис. робочих місць.

Захлинулися й розрекламовані владою реформи. Бюджет за 2012 рік недовиконаний на 10%, стверджує голова парламентського комітету з соцполітики Павло Розенко. Дефіцит Пенсійного фонду за рік збільшився на 8 млрд. Резерви Нацбанку за рік скоротилися майже на 23% — і це ще один ляпас Чечетову, який пропонує дати орден за економічні успіхи колишньому голові НБУ і новому «головному покращувачу» Сергієві Арбузову.

На тлі зіпсованих відносин із Заходом перед Україною завиднівся ведмежий кут Митного союзу. Схоже, наші можновладці не бачать виходу, хоч продовжують смикатися з останніх сил. Уже не вийде звалити все на попередників чи інтриги опозиції. Тому хапливо зміцнюють силові структури, збільшують видатки на Генпрокуратуру, міліцію та СБУ. По всьому видно, що розв'язка не за горами.

 

 

 Олександр ГУНЬКО

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини