MENU

«Антифашисты» по-фашистски избили защитников семьи Павличенко

1128 0

  

Наспіворганізаторів броварської акціїна захист Павліченків, в тому числідівчину, після маршу напали вболівальникиАрсеналу.


13січня в Києві пройшла акція протестуна підтримку сім’ї Павліченко. Задекілька днів до суду масштабні акціїпротесту пройшли містами України. ВОдесі, Дніпропетровську, Чернігова,Броварах та навіть Єнакієво місцевамолодь та футбольні уболівальникивийшли на вулиці на підтримку Павліченків.


Наакції протесту в Броварах зібралосяблизько півтора сот чоловік. До організаціїмаршу долучалися декілька киян. ОксанаШелестюк, Сергій Філатов і ще троє кияндопомагали з подачею заявки на акцію,розклейкою стікерів та іншою організаційноюроботою. Хлопці належали до уболівальників«Динамо-Київ». А Оксана просто булаволонтером правозахисної кампанії.


Повертаючисьв Київ на метро «Лісова» вони помітилив метро декілька фанатів ФК «Арсенал-Київ»,що стежили за ними. Динамівці сіли на«526» маршрутку. Кілька фанатів столичного«Арсеналу» також сіли в автобус. Близько19:00, коли маршрутка доїхала на кінцевубіля метро «Позняки» з переходу вибіглоблизько двадцяти осіб. Вони почалиодягати маски і кричати «Худс! Антифа!».Як відомо, «Худс» – це є субкультурнаназва агресивних вболівальників ФК«Арсенал». Молодики у масках приєдналисядо чотирьох фанатів «Арсеналу» змаршрутки. Ставши разом «арсеналівці»накинулися на п’ятьох киян, що їхали зБроварів.


Придесятках свідків відбулася сутичка.Поки хлопці билися, Оксана кинулася вметро по допомогу. Однак у вестибюліметро дівчину набрав постраждалийСергій, який повідомив, що нападникиутекли і їй краще швидше їхати додому.Оксана зайшла у вагон в метро, але тамстояли троє фанатів «Арсеналу», щовтекли з місця бійки. В переході станції«Палац спорту» ці троє зі спини напалина дівчиу. Ударивши її головою об бетоннустіну, вони кілька разів вдарили її пообличчю і втекли. Під час нападу вониміж собою кричали «Она не баба! Онамразь!».


Дівчиніпізнала декілька осіб, що нападали накиян біля метро. Стежив за киянами одиніз відомих футбольних хуліганів«Арсенал-Київ» Михайло Єременко. В бійцібіля метро "Позняки” з кастетом накиян нападав Олександр Рубльов.


Яквідомо, фанати «Арсенал-Київ» дотримуютьсяліво-радикальних поглядів. Між ними танаціоналістичними фанатами «Динамо-Київ»постійно трапляються вуличні бійки.Але напад 13 січня став першим інцидентом,коли арсеналівці напали на учасниківакції на захист сім’ї Павліченко, вякій до того ж, зазнала нападу дівчина.
 

Юлія СМІРНОВА 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини