MENU

«Семья» Януковича отбирает у Шуфрича 30% «Нефтегаздобычи»?

6537 16

Як стало відомо з джерелу Кабміні інтернет-виданню ОРД, у минулуп'ятницю на нараді в Кабінеті міністрівнародний депутат Нестор Шуфрич звинувативМіністра енергетики та вугільноїпромисловості Едуарда Ставицького внезаконному призупинення ліцензіїнафтогазової компанії «Нафтогазвидобування»і вимаганні 30% частки підприємства заподальше відновлення її дії.


На питання до НестораШуфрича про те, в якій якості він присутнійна нараді, той відповів: «Як власникі народний депутат», додавши, щознаходиться на нараді «за дорученнямфракції». Також від фракції був присутнійі інший народний депутат від ПР МиколаРудьковський, який раніше публічнозаперечував свою причетність до компаніїі нафтогазового бізнесу в цілому.


Нараду було організованопрем'єр-міністром Миколою Азаровим зазверненням більше 40 депутатів фракції Партії регіонів.


Коли розмова перейшлана підвищені тони, профільний віце-прем'єр Юрій Бойко, який за дорученням М.Азарова проводив дану зустріч, попросив усіхспівробітників Кабінету міністріввийти з приміщення, що є безпрецедентнимвипадком в роботі Кабміну і темоюобговорення серед його співробітників.


«Сім'я» Януковичаактивно нарощує активи у нафтогазовійсфері. Так, за інформацією «Економічноїправди», світові гіганти Shell і Сhevronбудуть добувати в нашій країні газ зукраїнськими партнерами. Українапропонує їм підписати угоду небезпосередньо, а за участю невідомоїприватної фірми «СПК-Геосервіс», якутеж відносять до сфери інтересів головної«Сім'ї» країни.


ПрАТ «Нафтогазвидобування»- найбільше приватне підприємство, якевидобуває газ в Україні. За інформацієюForbes Україна, компанію контролюють НесторШуфрич та Микола Рудьковський. Часткапідприємства у видобутку газу приватнимикомпаніями на 2010 рік становила 30,5%. 3лютого минулого року зник Олег Семінський,багаторічний керівник компанії, заразвін у розшуку. Слідство за рік так і нез'ясувало, чому зник керівник підприємства.У цей же період в пресі не раз з'являласяінформація про рейдерське захопленнякомпанії.


novosti-o 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини