MENU

Как украинцу ехать в Европу?

1423 0

expialidociouz пишет о восприятие украинцев заграницей и этой же «заграницы» самими украинцами:

 

«Порядок відвідування країн

 

Неодноразово чув теорію, що українцям, які ніколи не були за кордоном, варто спочатку відвідати Туреччину/Єгипет, а потім вже їхати до ЄС/США. Мовляв, у такому порядку Туреччина і Єгипет можуть "вразити" і скласти позитивне враження. Сам я нічого з цього приводу сказати не можу, бо ані в Туреччині, ані в Єгипті не був.

Загалом, такий спосіб міркування про країни мені дуже не подобається, бо від нього несе культурним шовінізмом. Хоча маю сказати, що щось подібне у мене був з Польщею, яка була моїм першим закордонним досвідом. Польське "сюди не ходи, того не роби" до візиту в США здавалося порядком, після - совком.

Втім, лишаючи осторонь культурний шовінізм, уявімо собі людину, яка ніколи не була поза межами України. В які країни ви б спочатку радили їхати? (близькі культурно чи далекі? багатші чи бідніші? далекі чи близькі географічно?) Чи це абсолютно байдуже?

Моя теорія така, що незалежно від ваших ставлень і упереджень, перша (перші) іноземна країна накладає суттєвий відбиток і можливо, стає "стандартом", від якого ви починаєте міряти інші країни.

Що ви думаєте з цього приводу?».


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини