MENU

Тимошенко переконана, що тільки жорсткі економічні санкції зупинять Путіна

680 0

Провідний політик, екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко переконана, що в Криму існує небезпека виникнення партизанської війни. Це можливо у тому раза, якщо Крим буде приєднанний до Росії, та закликає демократичні країни негайно запровадити економічні санкції проти Москви. Про це вона заявила під час інтерв‘ю з міжнародною інформагенцією Reuters.

 

Тимошенко підкреслила, що захоплення Росією Кримського півострова може створити загрозу для всього регіону на тривалий час.

 

Провідний український політик наголосила, що міжнародні інструменти, які світ застосовує проти Росії, є неефективними, та закликала до негайних дій, щоб запобігти виникненню нової гарячої точки.

 

«На сьогодні заходи, які застосовує США та ЄС, не мали жодного відчутного результату», - сказала вона.

 

Тимошенко наголосила, що світу слід вдатися до жорстких економічних санкцій та продемонструвати Путіну, що його дії в Україні є неприйнятними.

 

Вона також наголосила на «серйозних зобов’язаннях», які взяли на себе Сполучені Штати і Британія щодо підтримки України, посилаючись на Будапештський меморандум, згідно з яким Київ відмовився від ядерної зброї в обмін на їхню обіцянку гарантувати територіальну цілісність країни.

 

«Що стосується міжнародного права, то там чітко визначені міжнародні гаранти, а саме США та Велика Британія», - сказала Тимошенко.

 

За її словами, Захід не повинен дозволяти такі дії як голосування Кримського парламенту за вихід з України і приєднання до Росії та призначення референдуму з цього приводу.

 

«Безпосереднім наслідком цього стане партизанська війна, - сказала вона. - Це перетвориться на справжню гарячу точку в Криму».

 

«Якщо Путіну дозволити використати подібні інструменти із військовим компонентом у випадку Криму, тоді де він зупиниться?», - зазначила Тимошенко.

 

«Хто наступний? Ми ніколи не зможемо стабілізувати ситуацію в Україні та ширшому регіоні, якщо це перетвориться на перманентний конфлікт», - сказала вона.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини