MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 16 грудня 2015

3209 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 16 грудня

До чого призведе конфлікт між Саакашвілі і Яценюком

У цій ситуації президент повинен не лише мирити дві протиборчі сторони, але й ставати промоутером антикорупційних реформ. Більш того, вирішення суперечки між головою Одеської ОДА і прем'єр-міністром має бути винятково правовим: або слова Саакашвілі підтверджуються, і тоді це буде мати політичні наслідки для Яценюка, або ні, й тоді виникають питання до Саакашвілі.

Сім висновків із відео сварки Авакова та Саакашвілі

Мені цікаво, як поведе себе в цій історії президент, коли вона стала публічною. Зрозуміло, що існує тиск західних партнерів зберегти єдність коаліції, зрозуміло, що якщо посваритися з НФ, розпадеться коаліція, доведеться проводити перевибори і домовлятися, швидше за все, з більш неприємними і менш конструктивними партіями, ніж НФ. Але і залишити все як є – теж не можна.

Порошенко підписав закон про скасування ввізного мита на електромобілі

Реалізація норм закону створює передумови для зменшення ціни на електромобілі та збільшення їх питомої ваги на українському автомобільному ринку, що сприятиме охороні навколишнього природного середовища, забезпеченню енергетичної незалежності України, а також значною мірою спростить доступ українського населення до новітніх розробок і технологій.

Експерти: Українська влада не може собі дозволити і надалі інертно ставитися до Московського патріархату

Ухвалення парламентом законопроекту №1244 від 04.12.2014 р. про внесення змін до Закону України "Про свободу совісті та релігійні організації" щодо назв організацій, керівні центри яких розташовані за межами України. У разі ухвалення такий нормативно-правовий акт зобов'яже УПЦ (МП) здійснити перереєстрацію та відобразити у своїй назві власну залежність від РПЦ, що покладе край введенню в оману мільйонів українських вірян.

Про що Путін і Керрі говорили в Москві

Росії знову поставили умови, на яких вона теоретично може приєднатися до антиіділівської коаліції, очолюваної американцями – не у форматі координації, а у форматі, як мінімум, якоїсь дистанційної співучасті. Умови прості і не змінилися: участь у боротьбі проти "Ісламської держави", припинення воєнних дій проти сирійської опозиції, її визнання, а також – ніякого майбутнього для Башара Асада.

Безглуздо відкритий реєстр авто МВС

Знайти дату народження чиновника доволі складно, бо в декларації її не вказують. Знайти дату народження його родичів, на яких зазвичай записують своє майно особливо талановиті держслужбовці, – неможливо. Таким чином на рівні імплементації МВС вбиває головну ідею закону – можливість перевірки всього майна чиновника (безвідносно того, на кого його офіційно оформлено).

Коли за ображеною гордістю патріотів – глибока байдужість до себе

Сергій Жадан

Ситуація з Жаданом насправді оголила, що нам по барабану ми самі – наші найкращі люди, наша культура, наші здобутки, які ми можемо показати світу. Ми можемо розкидатись найкращими людьми, можемо цькувати їх, тому що нам начхати, нам не шкода, не жаль самих себе. Якщо мова ненависті може іноді вбратися в шати якоїсь подоби політкоректності чи двічі на рік зіграти у велике християнське свято, то ця глухота і байдужість до самих себе – ніколи.

Творець чи творіння? Лекція Макса Кідрука

Письменник та мандрівник Макс Кідрук розпочинає публікувати відео з лекцій унікального науково-популярного проекту "QUANTUM". Про що йтиме мова на першій лекції під назвою "Творець чи творіння?"

Про що українці запитували у Google. Топ-рейтинг 2015

Google Україна представив підсумковий рейтинг найпопулярніших запитів Google в 2015 році. Було проаналізувано мільйони пошукових запитів, щоб зрозуміти, які теми викликали найбільший інтерес в українців. Чим же цікавилися українські користувачі Google, і відповіді на які питання найчастіше шукали в 2015 році?

У будівлі комітетів Ради оселився колоритний безхатченко. ФОТО

Живе в під'їзді комітетів Верховної Ради на Садовій. У "скляничці". Спить деінде, але кожного дня з самого ранку і до вечора тут. У фойє "до рамки" – невеличка територія з опалювальною батареєю під великим вікном. Якщо влаштуватися на підвіконнику, можна жити котячим життям, грітися і ліниво розглядати перехожих. Побачивши нардепа, чоловік зістрибує на ноги, називає його підкреслено на імя й по-батькові і просить трохи грошей.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини