MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 26 січня 2016

2186 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 26 січня

Популізм веде до поглиблення соціальної нерівності. Попередження від Несторівської групи

Суспільство повинне довіряти державі як легальному інструменту втілення змін, держава повинна довіряти суспільству як суб'єкту цих змін. Заохочення практики виправданої довіри і знеохочення практики зрадженої довіри мають стати засадами суспільних відносин взагалі і державної служби зокрема.

Окупована територія сходу України. Інтерактивна МАПА

Маріуполець Андрій Дума намалював у Google мапу зони Антитерористичної операції на сході України. Як зазначає автор, карта окупованих територій створена згідно останніх повідомлень у мас-медіа.

Київ може розірвати відносини з російськими містами-побратимами. ДОКУМЕНТ

Раніше Кабінет міністрів України припинив дію угоди між Україною і Російською Федерацією про контроль за якістю продукції, що поставляється Збройним силам України і РФ.

Арифметика для Ахметова: мінус $14 мільярдів за два із половиною роки

Нині один за одним активи Ахметова (металургійні, енергетичні) ходять на ТРК "Україна", заливають медії вересками-релізами про те, що вони перебувають на межі банкрутства і працюють збитково/"на нуль". Вимагають пільгових тарифів на перевезення "Укрзалізницею", підвищеня тарифів на електроенергію тощо.

Зона вільної торгівлі з ЄС. Які наслідки для економіки України?

Положення Угоди про асоціацію обов'язково спонукатимуть до реформ, спрямованих на допомогу Європейського Союзу та відкриття його ринку. Насамперед ідеться про зміни в державному врядуванні, у захисті споживачів, у промисловому та соціальному розвитку. Посилиться також підтримка в питаннях захисту довкілля, енергетики, транспорту.

Скільки років гібридній війні?

Колись Японія купила військово-політичне керівництво цілого Китаю, поставила там свою агентуру, розвалила армію і пішла на нього війною. У 1895 році. 1905 року Корею під контроль Японії брали не кадрові офіцери та солдати, а "прості китайські та корейські вантажники".

Війна почалася на Донбасі ще до 2014 року, а розруха - до 1991-го – Бригинець

Ленін-мікроцефал в Українську. Знімок Сергія Грица

Війна і розруха почалися на Донбасі ще до 2014-го. Народ каже: Київ нас ніколи не любив, особливо, коли там сидів Янукович. А я думаю, що розруха була закладена тут ще до 1991-го. І не любила їх, як і нас усіх, Москва, якої вони чомусь так прагнули.

Житомирщина звільняється від Московського патріархату: ще одна громада перейшла до УПЦ КП

Причиною, яка зумовила переважну більшість парафіян перейти до УПЦ Київського патріархату, стали події, пов'язані із Революцією гідності та неоголошеною війною Росії проти України на Сході, позиція УПЦ Московського патріархату щодо української держави, богослужіння на рідній мові, визначення війни на Донбасі як "громадянської" і "братовбивчої", російською пропагандою за "рускій мір"...

Таблоїдизація історії: мас-медіа і польсько-українська війна 1942-1947 років. Лекція Володимира В'ятровича

Директор Українського інституту історичної пам'яті Володимир В'ятрович оприлюднив відеозапис своєї лекції "Таблоїдизація історії. Роль мас-медіа у висвітленні польсько-української війни 1942-1947 років". Із нею історик виступав у Львові, в Інституті народознавства НАН України.

Навіщо західні експерти їдуть у Крим

Незабаром два роки, як Крим захоплений, і ситуація із правами людини - особливо це стосується українських і кримськотатарських активістів - за цей час не просто стала загрозливою, вона набула драматичної форми. На півострові відбуваються викрадення людей, незаконні арешти і навіть вбивства.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини