MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 30 березня 2016

2826 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 30 березня

Atlantic Council: Захід переживає за Україну? Тоді най озброїть її

Оскільки провал Будапештського меморандуму означає, що офіційні міжнародні гарантії безпеки по суті не мають сенсу, пріоритетом України має стати забезпечення власної безпеки власними силами. Україна буде захищеною лише в тому разі, якщо сама стане гарантом своєї безпеки. Її можуть забезпечити тільки боєздатні українські збройні сили. Щойно Україна впевниться в тому, що може самотужки гарантувати власну безпеку, матимуть сенс перемовини і компроміси. Й мінські угоди стань життєздатними.

Гройсман домагається призначення міністром фінансів словака Міклоша без прийняття українського громадянства

Іван Міклош

Я добре ставлюся до Івана Міклоша та його внесу в розвиток словацької економіки й консультаціну допомогу Україні. Однак тепер Наталія Яресько, Айварас Абромавичус й інші іноземці, які прийняли рішення стати громадянами України, матимуть закономірне запитання – чому такий закон не запропонували ухвалити торік щодо їхньої можливості працювати на державній службі без прийняття громадянства. 

Сакварелідзе викликали на допит у ГПУ

Телефонував заступник керівника нещодавно створеного в ГПУ департаменту, який бере участь у відверто замовних справах, зокрема й проти моєї команди, – "шановний" пан Сус. Він запросив мене в п'ятницю на допит у справі щодо "зникнення" двох мільйонів американських доларів. ... На жаль, доки іднеологія ГПУ буде цілковито "шокінською", свавілля не матиме краю.

"Назустріч сонцю": блогер з України мандрує світом уже вісім місяців. ФОТО, ВІДЕО

В. С.: "Перепад між станціями – близько тисячі метрів, себто від засніжених гір ви приїжджаєте в спекотне літо"

Віталій Серб родом зі Слов'яносербська на Луганщині. Зараз там порядкують російські окупанти й колаборанти, та він уже давно за тисячі кілометрів од рідного селища. У дорозі ось уже вісім місяців і нині – в Ірані. Ще торік Віталій рушив назустріч сонцю. Так і назвав свої мандри до Індокитаю. Як правило, подорожує він автостопом і всіляко заощаджує кошти. За більш ніж тиждень в Ірані витрачено тільки 0,6 євро – й усе це за шість годин і 200 кілометрів поїздки потягом із вражаючими краєвидами.

Ніч найтемніша перед світанком. Чому саме нині – маємо шанс

Світанок у Києві. Світлина Олега Стельмаха

Люди мають багато різних проблем, але всі вони – симптоми однієї хвороби. Це відстороненість людини і громади. Доступ до влади монополізовано. Старі еліти, неефективна бюрократія, мафія, корупція, змови бізнесу і влади – це все "обличчя" монополій. Їх неважко впізнати: захоплення узбережжя річок або озер приватними ділянками, безконтрольна вирубка лісів за мовчазною згодою правоохоронних органів, маніпуляції з генпланом на користь окремих забудовників, незаконні сміттєзвалища. З усіма цими проблемами люди залишаються наодинці.

Громадські активісти облили лайном офіс радіо "Голос столицы". ВІДЕО

"Ми облили приймальню помиями і поширили серед співробітників радіо листівки з написами: "Радіо якої столиці?" та "Підтримайте петицію 20376" (про заборону відео- та аудіо- товарів РФ в українському ефірі)", – пояснили активісти. "Ведучі радіо використовують в ефірі виключно російську мову та пісні виробництва країни-агресора", – уточнили учасники акції.

Терпець таки уривається: чому владі слід замислитися над мовною політикою

Під час війни ліберальні цінності треба трохи переоцінити й крокувати в ногу. Виживемо, можна буде повернутися до цієї розмови. Те, що з окупацією державою-агресором українських медій треба щось робити, сумнівів у мене не викликає. Коли наклади, час звучання в ефірі, вирбництво фільмів буде 50 на 50, готовий повернутися до розмов про ліберальні цінності. Навіть не вираховувати пропорцій від населення. Просто 50 на 50. А до цього – вибачте.

До нової поліції кияни ставляться прихильно, але від правила "моя хата скраю" не відмовляються

Багато тексту. Допис подяки одним і привід замислитися іншим. Ви не уявляєте як інколи складно знайти свідків. Навіть попри те, що люди дуже люб'язно і прихильно ставляться до нової поліції, але часто всі підтримують зміни десь там, а самі докласти хоч якихось зусиль не бажають.

Свідчення того, що Путін усе більше і більше втрачає контроль над ситуацією

А ви помітили, що Путін уникає публічних міжнародних заходів? Він ще може дозволити собі міжнародні вояжі, які відбуваються в повністю контрольованому середовищі. Але публічні появи в демократичних державах на велилюдних форумах, де його запросто можуть запитати, наприклад, про висунені проти нього в Британії звинувачення в педофілії, він уже дозволити собі не може і, схоже, боїться їх.

Як голова Гоголя Києвом мандрувала. ФОТО

Днями столичні мешканці мали нагоду стати свідками вельми незвичного дійства. Києвом проїхалася голова Гоголя, а точніш організатори мистецького фестивалю "Гогольфест" провезди через усеньку столицю символ свого заходу.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини