MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 25 травня 2016

2306 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 25 травня

Перші слова Надії Савченко на Батьківщині. ВІДЕО

Перше, що хочу вам сказати – я на волі. Хочу попросити вибачення в усіх матерів, чиї діти не повернулися з АТО, а я ще досі жива. Я хочу попросити вибачення у тих матерів, чиї діти сидять у неволі, а я на волі. Я хочу вам сказати: так, я не поверну мертвих. Але я завжди готова покласти своє життя ще раз на поле бою за Україну. Дуже дякую всім за те, що ви боролися за мене, ви боролися за кожного, хто буде на волі. Якби люди не говорили, то політики мовчали б вічно. Тому дякую вам усім.

Atlantic Council: Реформування роботи Верховної Ради: крок у правильному напрямкові

Світлина Богдана Бортакова

Парламентська реформа, що її пропонує Андрій Парубій, по суті є частиною із 52 рекомендацій, висунутих технічною комісією Європарламенту на чолі з ірландським політиком Петом Коксом. Реформи були розроблені задля збільшення дієвості та прозорості діяльності Верховної Ради. Чи поліпшать запропонована Андрієм Парубієм реформа роботу парламенту, покаже час. Тим не менш, він робить кроки в правильному напрямкові. Його зусилля вартують підтримки із боку заходу.

Луценко залишає двох шокінських заступників. Звіт блогера після відвідування Генпрокуратури

Плани наполеонівські. З найважливішого, тобто про кадри: генеральний прокурор залишає двох шокінських заступників: Столярчука на слідстві й Матіоса на військовій прокуратурі – остання за словами Луценка надзвичайно ефективна. Я аплодував, почувши, що в Генпрокуратуру приходить адвокат Валентина Теличенко – вона відповідатиме за реформи, розроблятиме "прокурорське" законодавство, зокрема, виправлятиме "портновський КПК". Ще у планах Луценка завести в Генпрокуратуру цілу групу адвокатів, аби вони поламали кланово-прокурорський шаблон.

Реформи: потреба маленького, простого, але важливого кроку. ФОТО

Реформ не буде, поки в міністерствах та відомствах не познімають ці портрети. Подекуди (не в цьому міністерстві) портрети сягають сталінських часів, а посадовці зображені у формі "компетентних органів"! Традиція державного управління, що йде від колоніальної адміністрації, створена Сталіним, розвинута його наступниками і дбайливо збережена першими поколіннями українських урядовців. Саме ця традиція сьогодні породжує неефективність, безвідповідальність і корупцію. Це як жити на вулиці Леніна і бути впевненим, що ти захищений від неочікуваного візиту російських окупантів. Це як робити свій бізнес, маючи офіс чи магазин на вулиці Комуністичній. А потім ми дивуємося, що в людей у головах така каша.

Поліційна місія ОБСЄ: поки далі розмов нічого не піде – Бригинець

РФ ніби дала згоду на розміщення поліційних сил ОБСЄ (яких поки не існує) на лінії розмежування, щоб прискорити проведення виборів. Зразу скажу, що цей план не буде реалізований. Чи може така місія в принципі якось повпливати на ситуацію? Так! Якщо вона почне свою роботу зі встановлення спостереження (а краще контролю) над російсько-українським кордоном, куди зараз їх навіть на випадкову прогулянку не пускають. Тож, поки далі розмов нічого не піде.

МВС передав палац Бадені у власність громади Буська. ФОТО

Палац збудували 1810 року, та до 1876-го він слугував резиденцією вельможих осіб. У 1876 році маєток перейшов у власність графа Бадені. Радянську владу палац Бадені побачив лише після закінчення Другої Світової. Саме тоді він перейшов у власність держави – міністерство оборони СРСР розмістило там казарми. ... Й ось, нарешті, сьогодні бюрократи шести відомств здалися. Як на мене, Кабмін прийняв історичне рішення. Тепер палац використовуватимуть як належить: він стане туристичним центром, відреставрованим музейним комплексом, буде берегти історію свого часу й міста та радувати гостей.

Популярна декомунізація: перша пісня про Горішні Плавні. ВІДЕО

Нова назва нещодавно декомунізованого міста на Полтавщині продовжує завойовувати симпатиків і шанувальників. Цього разу арсенал численної інтернет-творчості, присвяченої Горішнім Плавням, поповнився піснею журналіста й музиканта Євгена Манженка.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини