MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 24 травня 2016

1855 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 24 травня

Просовіцька ностальгія: не стільки за епохою, скільки за віком

Просовіцька ностальгія – це не мрія про минуле. Це мрія про вигадане минуле. Її носієві корить повернутися до тієї реальності, якої ніколи не існувало, й саме тому він приречений зоставатися невдоволеним. "Ковбаса по 2.20", "горілка за 3,62", "полиці порожні, а холодильники повні" – формули мрії про минуле навдивовижу живучі. Уявлення про Совіцький Союз – то певний мікс зі стрічок Гайдая й Рязанова. В яких Шурик бере гору над симпатичними хуліганами, міліція ловить контрабандистів на живця-Нікуліна, а апофеоз несправедливості – це уособлений Михалковим спекулянт, в котрого інтелігентний Басилашвілі відбиває Гурченко.

Медведєв: З якого дива пан Філатов співає голосом Вілкула?

Голова бідкається, що містяни не розуміють, що коїться з назвою. А звідки їм зрозуміти, що ж коїться, якщо міський голова ще більше їх збиває з пантелику. Замість того, щоб коротко та ясно пояснити: товариш Петровський – один з організаторів Голодомору, і назві з його іменем не місце на карті України; хай в Росії на його честь щось назвуть; влада міста Дніпра проігнорувала можливість без втручання Києва перейменувати місто, закон таку можливість надавав. Вілкула зроузміти можна: радянщина це така органічна речовина, якою здобрюють електоральні поля Опоблоку. А от пан Філатов мав би пояснювати місту, чому відбулося перейменування, а не лаяти Парубія.

Україна: зі третього світу в перший

Алгоритм начебто такий: виборці починають піклуватися не лише про матеріальний бік життя, а й перейматися своїми правами і свободами. У свій час вчені навіть намагалися знайти те граничне значення ВВП на душу населення, після досягнення якого потреби громадян розширюються. При зростанні доходів якість інститутів (якість управління, діловий клімат, рівень свобод, задоволеність життям, розвиток людського потенціалу) може не змінюватися. Путінська Росія тому яскравий приклад. Доходи від "чорного золота" нульових не привели до якісної зміни інститутів. Траєкторія – це довгостроковий тренд і, як ми пам'ятаємо, швидше зростає той, хто менше всіх падає в розрізі десятиліть і століть.

По ще одному унікальному перевезенню Ан-225 "Мрія" повертається до України. ФОТО, ВІДЕО

21 травня 2016 року найбільший у світі транспортний літак Ан-225 "Мрія" доставив з Лейпцига (Німеччина) до Абу Дабі (ОАЕ) з проміжною посадкою в Каїрі вантаж загальною вагою 169 т. Ця партія вантажу насосної станції німецької компанії MAN, перевезеної на замовлення Chapman Freeborn Airmarketing GmbH, складалася з шести частин, найважча з яких важила 80 т. Ан-225 "Мрія" – єдиний у світі літак, здатний транспортувати 169 тон різнорідного за своїми характеристиками (вагою, розмірои, несиметричною площиною опорної поверхні та іншими) вантажу.

Розмір має значення. Плюси та мінуси життя в Києві

Одна з найдивовижніших рис киян – це захоплення іншими містами і невміння культивувати Київ як певний бренд. "До Львова – 200 метрів", "Львівська майстерня шоколаду", "Львівські пляцки", "Фестиваль сиру й вина у Львові!", "У Львів на каву!", "Наливки зі Львова". Я у Львові? Ні. Я в центрі Києва. Не те, щоб я не любила Львів, просто мене сильно засмучує той факт, що на противагу купі "пляцків" у нас є тільки "Київський торт" і перепічка. Але це окрема велика тема й окремий великий мінус Києва.

Чому суперечки довкола Горішніх Плавнів – безпідставні

Зображення Mediacomics

Я не буду наводити аргументи щодо того, що є в світі багато подібних назв, котрі для нас як носіїв іншої мови звучать уже дуже звично, а насправді теж є Довгим Островом чи ще чимось. Стосовно, того, що перейменували не запитавшись у мешканців міста, так їх питали, і вони запропонували перейменуувати Комсомольск на КОМСОМОЛЬСК (КОлектив Молодих СОціально МОтивованих Людей – Справжніх Козаків). Якщо б так далі пішло, то вулицю Леніна можна було б перейменувати на вулицю ЛЕНІНА, теж абревіатуру (Лінія ЕНергії ІНопланетян Альфа-Центавра).

ТОП-20: незвичайні будівлі України. ФОТО

Про незвичайні будівлі України відомо мало. Наприклад, Дім-стіна, Будинок з химерами, Будинок-корабель. Ось і все, що гуляє на просторах інтернету. Однак Україна багата на дивовижні споруди, нехай вони, можливо, й не такі витончені та унікальні, як у світі, але – наші.

Казковий будиночок у Старому Солотвині на Бердичівщині

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини