MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 21 липня 2016

3127 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 21 липня

На державному телеканалі Нідерландів показали фільм-пропаганду про Донбас. ВІДЕО

Жінка говорить, що спеціально приїхала до Києва з так званої "ЛНР", щоб дізнатися, чому убивають на сході. З її вуст лунають заяложені пропагандистські штампи в стилі телеканалу Lifenews, зокрема, що в Україні йде громадянська війна. В Одесі, куди потім вирушив Корстіус, інформація подається теж однобоко. Бесідує з проросійською активісткою. Після поїздки з проукраїнським одеситом, який приходить на допомогу поліції, робить висновок, що в місті панує анархія. На Донбасі журналіст бере особливо "цінні" коментарі в пропагандистському стилі. У слюсаря-сантехніка, який воював на одній із російсько-чеченських воєн. І в молодика сумнівної зовнішності із прізвиськом "Псих".

ГПУ взялася за кумів-дерибанників, міських голів Бучі й Ірпеня: у Федорука обшук, Карплюк, імовірно, втік

У дерибанника, колишнього регіонала й нинішнього міського голови Бучі Анатолія Федорука обшук! А його кумчик Володимир Карплюк, той, в якого в декларації громадянський рух "Чесно" знайшов 67 квартир, утік із країни... Прес-секретарка генпрокурора Юрія Луценка пише, що великі паркани не рятують тих, хто роками дерибанив наш край. Справа стосується, як я розумію, дерибану Бучі – 890 га лісу протиправно віддали під забудову. Активісти Приірпіння роками ведуть боротьбу з дерибанами поблизу столиці. Їх б'ють "невідомі", яких активісти впізнають, бо бачили на забудовах як тітушок..

У київських лікарнях обдурили Prozorro: 50 швабр придбали за 123 тис. грн.

Експертка центру "Ейдос" Ольга Зеленяк навела приклади обходу системи. Так, у Київському міському клінічному онкологічному центрі під час закупівлі професійних німецьких швабр Vermop було зазначено, що предметом закупівлі є "пристрій з утримувачем та насадкою»". Пропозицію в зазначеному тендері подав лише один учасник. 50 "пристроїв" було придбано за 123 тис. грн. (2,5 тисячі за швабру). Такий нечіткий опис предмету закупівлі вводить в оману учасників і знижує конкурентність.

Справа Федорука і Карплюка: історія лісового дерибану

Володимир Карплюк

Наприкінці 2015-го року рішенням Верховного Суду України позов було задоволено, а землі повернуті державі. Йдеться про 890 га лісу навколо так званого "Бучанського межигір'я" – колишнього заступника голови Верховної Ради, комуніста Ігоря Калетника. Рішенням суду ліс площею 14,0455 га також витребувано на користь держави з незаконного володіння Калетникового родича. Однак після набрання законної сили вищевказаним судовим рішенням Бучанська міська рада повторно прийняла сім рішень про передачу у власність земельних ділянок у лісі під забудову. Загалом – близько шести гекратів тієї самої землі, щодо якої вже було рішення суду.

Анатолій Федорук

Реєструємо авто по-новому, або Тестування сервісного центру МВС

Рівно о 9:00 відчинилися двері, і черга зайшла в середину до автоматів, що видають талони на електронну чергу. Ми були 28-ми. Оскільки реєстрація в нас перша, то огляду експерта не потрєбуємо, і ми піднялися на другий поверх. Велика зала з хорошим ремонтом, в якій сидять 20 операторів. Установлено великий монітор з номером і приблизним часом очікування. Хвилин за 20 засвітився наш номер. Усе оформлення відбувається в єдиному вікні, з єдиним оператором (оформлення документів, здача транзитних номерів, видача номері й отримання техпаспорту). Встати зі стільця потрібно лише для того, щоб заплатити гроші в банк.

Провал продажу ОПЗ – не вирок

Прозора й успішна приватизація показала б, що реформи в країні є результативними, а менеджери і команди, які їх здійснюють, – по-справжньому професійні. Крім того, продаж ОПЗ – це надходження в бюджет. Із запланованих 17 млрд продаж ОПЗ могла б принести 13,2 млрд, але з початку року в бюджеті ми маємо поки лише 42 млн грн., ОПЗ, за скільки б його не продали, – левова частка цих надходжень. Додатково: успішний продаж ОПЗ – хороший інфопривід для залучення уваги іноземних інвесторів. Адже ми тільки на початку шляху залучення інвесторів у конкурси на великі держоб'єкти.

Укроборонпром передав військовим бойові машини "Дозор-Б". ВІДЕО

"Машини добре пройшли випробування прийому і здачі, прийняті представництвами Міноборони та готові до подальшої експлуатації без жодних обмежень. Ведуться роботи із подальшого покращення тактико-технічних характеристик машини та надання їй можливості подолання водних перешкод уплав, оснащення новітніми комплексами озброєння", – йдеться у повідомленні. Матіос зазначив, що зараз потужності "Укроборонпрому" дозволять виготовляти понад 100 бронемашин "Дозор-Б" на рік.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини