MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 20 липня 2016

3017 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 20 липня

Порошенко обговорив з очільниками силових структур розслідування вбивства Шеремета. ВІДЕО

Президент України Петро Порошенко провів нараду із керівниками силових відомств – очільницею Національної поліції Хатією Деканоїдзе, генпрокурором Юрієм Луценком і головою СБУ Василем Грицаком. Ішлося про вбивство журналіста Павла Шеремета. "Розслідування цього жахливого вбивства має бути максимально прозорим, – наголосив Порошенко. – Це справа нашої честі – вжити всіх заходів, щоб у найкоротші терміни цей злочин був розкритий. Хатія Деканоїдзе інформуватиме мене особисто про хід розслідування".

Росія посилює тиск задля дестабілізації України – експерт

Павло Шеремет

Росія створює мультикризове становище в Україні: 1. фактичне відновлення незаконними збройними формуваннями бойових дій на східному фронті; 2. створення конфліктогенних резонансних подій всередині України (вбивство Шеремета); 3. дискредитаційна кампанія проти України за рубежем. Це цілком вписується в канон ведення гібридної війни, коли противник знищується не стільки воєнними діями ззовні, скільки "крекінґом" зсередини. Чи зробить правильні висновки влада? Поки не приберуть контур зовнішнього управління у вигляді путінського кума, влада буде грати за чужими правилами.

Три "брекзитери" Терези Мей, або Чого очікувати Україні від нового британського уряду

На жаль, слід визнати, що Україна поки залишається країною зіткнення інтересів, аніж повноцінним партнером на світовій арені. Тому нам варто зосередитися на вирішенні своїх внутрішніх проблем і менше покладатися на допомогу ззовні. Певний час увага Великобританії і Євросоюзу буде прикутою до питань перебудови власних відносин і підвищення власної безпеки через події у Франції і Туреччині. В той час як наші політики мають дбати про зміцнення держави і зміну її статусу від жертви російської агресії до країни, що забезпечує стабільність у регіоні.

Мої іспанські історії: не можете допомогти Україні, то принаймні не брешіть

Пригадую, одного разу я попросила під час розмови з іспанським журналістом, щоб він щось надрукував про Росію, і він мені відповів: "Не можу, бо росіяни будуть протестувати". Мене це дуже засмутило. Я подумала, що якщо хтось вирішує бути журналістом, то він усвідомлює, що деякі його публікації можуть поставити його в незручне становище, а іноді навіть нести загрозу його життю. Але виявляється, що писати брехню про Україну – то є нормально. Оскільки ніхто не протестує, яка різниця!

"Ми не зійдемо з цього шляху", – Гройсман про приватизацію Одеського припортового заводу

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман прокоментував ситуацію щодо приватизації Одеського припортового заводу. Як стало відомо, у встановлений термін заявок від потенційних покупців при даній ціні не надійшло. "Це не означає, що ми відмовимось від наших планів щодо приватизації частини державних підприємств, – наголосив голова уряду. – Я неодноразово висловлював з цього приводу свою позицію. Ми маємо майже 3500 державних підприємств у той час як європейські країни мають приблизно по 300. Сотні цих підприємств, якими неефективно керують, є джерелом корупції та вимивання коштів з бюджету".

Ганьба імені Ганапольського: український паспорт для провокатора й маніпулятора

Такої високої концентрації ненависті та зневаги до моєї країни я вже давно не відчувала. Й оце промивання мізків і нагнітання відбувається кожен день. Шустер, Ганапольський, Гужва, який сьогодні на "112" цинічно розмірковував про вбивство Павла Шеремета, а потім поширював страшне відео останніх секунд його життя ... Всі ці упирі вбивають мою професію, повертаючи їй звання другої найдавнішої ... і, найголовніше, добивають мою країну! Найгидкіше ж те, що журналістська спільнота мовчить.

Спрощення українських реалій може призвести до турецького результату – письменник

Чи не вперше в житті мені здалося, що мій світ, для когось вигаданий і ілюзорний, – набагато повніший і реальніший за цю куцу українську "правду життя" наших нових ідеологів, про яку я чую звідусюди останні роки. Ідеологів, у яких проблеми зі сприйняттям реальності починаються вже на київській Окружній, але які знають, кого в цій країні слід змінити для її майбутнього щастя. Тому не буду я нікуди "рушати вперед". Тобто, ви рушайте, але без мене, добре? Я буду робити рівно те, що робив досі. Займатися безнадійними справами: щось комусь пояснювати, поки слухають, слухати, коли говорять, перекладати, писати. А ви, якщо хочете, йдіть.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини