MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 16 листопада 2016

1744 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 16 листопада

Що дає резолюція ООН щодо окупованого Росією Криму

Тепер, коли який-небудь Лавров нахабно вишкірюватиметься із запитанням – а де ваші докази? – ми скромно показуватимемо цю резолюцію – ось. Звичайно, навіть у цьому випадку російська пропаганда вигадає щось на кшталт "проти цього папірця виступило більше країн, ніж за неї" (це буде типова російська напівправда, бо ті, хто утрималися, не виступили проти, і документ є прийнятим). Але тепер ми нахабно посміхатимемося йому у вічі пропозицією: а покажіть нам який-небудь документ хоч якоїсь організації, а ще краще – ООН, де стверджувалося би щось протилежне, окрім того, що Росія окупант і агресор?! Такого документу немає. Отже, факт встановлено і задокументовано.

Чому регіонали почуваються безкарними, або Як парламентський комітет захищає Новинського

Усе йде до того, що подання генпрокурора Луценка на зняття недоторканності з Новинського не підтримають. Суть аргументів від членів комітету така: "Якщо не покарані Янукович, Захарченко та Коряк, то знімати з Новинського недоторканність, аби дати можливість вести слідство проти нього, – це перекидати всю відповідальність на низового виконавця". Це дно, як члени парламентського комітету з регламенту кинулися захищати "суку православну". Логіка захисту Новинського яскраво показує, як так сталося, що купа колишніх ригів почувається безкарною. Вони винайшли чудову формулу "винен тільки Янукович". І купа політиків з інших сил, як показало це засідання комітету, цілком готові підтримати цю логіку.

Путіну не відкрутитися від Гааги. Й ось чому

Учасниками цього суду є 123 країн світу. І якщо Гаага доведе воєнне захоплення Криму, то Путін як головнокомандувач буде головним відповідальним. І єдиний шанс для нього уникнути відповідальності – все життя пересидіти в Росії, за умови, що режим у Кремлі ніколи не зміниться на демократичний за його життя. Виїзд в одну з країн-учаснць МКС завершиться арештом. Які шанси на позитивне рішення в Гаазі? Учора прокурор Міжнародного кримінального муду опублікувала традиційний річний звіт, який містить розділ щодо попереднього розслідування в Україні.

Нардепка: Ухвалено безпрецедентні рішення, що чітко вказують на злочин і його винуватця – Кремль

Дві події на цьому тижні – звіт Міжнародного кримінального суду та резолюція Генеральної Асамблеї ООН – ознака того, що міжнародне право і здоровий глузд все ще діють і перемагають. Як би агресор не намагався приховати, викривити факти та зманіпулювати, реальність, а значить правда, завжди переможе. Треба відзначити, що ця перемога – результат командної роботи – дипломатів, юристів, експертів. Усіх, хто крок за кроком робив цю копітку, непомітну, але дуже важливу роботу. Ці рішення безпрецедентні. Вони чітко вказують на злочин і його винуватця.

Підсумки доповіді Міжнародного кримінального суду "Ситуація в Україні"

Учора Міжнародний кримінальний суд заслухав доповідь свого прокурора щодо дій у рамках попереднього розслідування "Ситуація в Україні". Ця доповідь не є рішенням суду чи Гаазького трибуналу, а свідченням того, як сьогодні на перехідному етапі з боку МКС сприймається епізод анексії Криму, події на Майдані, бойові дії на Сході та роль РФ. Ця доповідь є не менш важливою, ніж судовий процес, до якого ще багато часу та етапів, серед яких і ратифікація Римського статуту. Фактично, МКС повинен визначитись, чи має юрисдикцію у справі "Ситуація в Україні".

64 року тому не стало Соломії Крушельницької – однієї з найвидатніших оперних співачок світу

В Італії українка вчилася в найкращих професорів, вивчила вісім іноземних мов, із виступами об'їздила півсвіту. Та щороку поверталася поспівати на Батьківщину, де, як кажуть, гріли навіть стіни. Більше того, попри надзвичайну популярність у всьому світі, співачка завжди пам'ятала про своє походження й виконувала на біс лише українські пісні. Найвідомішою оперою Соломії Крушельницької стала "Мадам Баттерфляй". Після прем'єри публіка сім разів викликала акторів і композитора на сцену. Після дійства автор твору Пуччіні надіслав українці свій портрет із написом: "Найпрекраснішій і найчарівнішій Баттерфляй".

Поросятко думає, що воно собака, й усе робить разом зі своєю "сім'єю". ФОТО

Знайомтеся – Олів, свинка, яка вважає себе собакою. Ну, або принаймні настільки любить бути разом із ними, що всі, хто довкола, впевнені: вона й сама давно відчуває себе собакою. "Вона проводить з ними цілі дні, грає як собака, спить з ними. Якщо собаки біжать до воріт погавкати на когось або таке інше, вона біжить з ними". Добре бути поросям у цій родині – у хліві ніхто не тримає, можна просто взяти і повалятися на дивані.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини