MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 15 листопада 2016

1907 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 15 листопада

За Трампа відносини США із РФ покращаться, але санкції залишаться – опитування експертів

Щодо санкцій проти Росії, то вони не зазнають змін, якщо вона не змінить своєї поведінки. Такої думки дотримуються більше 2/3 загальної кількості опитаних. Що ж до політики щодо України, то, на думку більшості експертів, політична, дипломатична та військова допомога залишиться без змін, а от щодо фінансової допомоги думки поділилися: дещо переважає думка, що вона залишиться на тому ж рівні, проте певна частина експертів прогнозує її зменшення. Варто відзначити також значну частку експертів, які поки що не готові давати прогнозів щодо підтримки України адміністрацією Трампа.

Що означає рішення Гаазького трибуналу щодо анексії Криму

Гаазький трибунал прирівняв анексію Криму до міжнародного військового конфлікту. Це означає, що ніякого референдуму і "волі народу Криму" не було. А був початок війни між Україною і Росією, яка перекинулася й на Донбасс. Тож люди, які брали участь в анексії українського півострова свого часу постануть перед міжнародним судом. Та головне, що Крим рано чи пізно повернеться Україні. Тому що за будь-яким зазначеним судом фактом злочину завжди настає відновлення порушених прав.

Держкіно перевірятиме, чи дотримуються кінотеатри квоти в 30% національних фільмів

Результат багаторічної самовідданої праці може піти коту під хвіст, бо в Україні українське кіно є "неформатом" для великої частини кінотеатрів. І це не вибір глядача, це нав'язаний глядачеві вибір директорів цих кінотеатрів. Чомусь саме менеджери кінотеатрів вважають, що можуть говорити від імені глядачів. Доказами для них є "відсутність" касових зборів на сеансах українського кіно. Ось, наприклад, очевидно що глядач не піде на фільм "Гніздо горлиці" у кінотеатрі "Саврємєнік" у Сіверськодонецьку, бо фільм демонструється на єдиному сеансі о 10:00 ранку. Це ж справді, як треба любити українське кіно, аби ходити на нього зранку в будній день?

Український диригент отримав звання ЮНЕСКО

Диригент Національної опери України, художній керівник і головний диригент оркестру "Київ-Класик" Герман Макаренко був удостоєний звання "Артист заради миру", яке присуджує ЮНЕСКО. Цей титул вручають діячам із різних сфер культури "за внесок у привернення уваги громадськості до проблем миру, справедливості, толерантності, до становища дітей у важкій ситуації, до боротьби з неписьменністю і збереження навколишнього середовища". Церемонія нагородження Германа Макаренка відбудеться 29 листопада у штаб-квартирі ЮНЕСКО в Парижі.

Уламки імперій: історії довкола однієї світлини

На фото – двоє чоловіків. Старший, який сидить. І молодий – у формі російської армії. На зворотному боці підпис: "Афанасію від брата Павла. 2 листопада 1916 року". Тобто це часи Першої світової війни. Офіційне вживання імені "Афанасій" стосувалося мого прадіда Панаса по материнській лінії. Його немає на цьому фото. Старший чоловік – це мій прапрадід Тихон, а молодий – його менший син Павло. Здавалося б, нічого дивного в цьому зображенні немає. Звичайнісіньке постановочне фото, яке ввійшло в моду повсякденного життяще з кінця ХІХ століття. Саме так я і ставився до цієї фотографії, допоки не дізнався про одну життєву історію.

Над четвертим реактором ЧАЕС розпочато процес насування арки. ВІДЕО

Міністерство екології опублікувало відео, на якому продемонстровано процес насування на четвертий енергоблок ЧАЕС арки. Для спорудження об'єкту "Укриття" використовувались крани з максимальною, на той час, вантажопідйомністю – 600 тон. Для створення перекриття над зруйнованим реактором була дистанційно встановлена унікальна металічна балка. Довжина цього елементу майбутньої конструкції Саркофагу складає 70 метрів, висота 6, а вага – 147 тон. З огляду на розміри її назвали "Мамонт". Сама конструкція важить 36 тисяч тонн, має 108 метрів у висоту, 257 метрів в довжину і 162 метри в ширину.

Іграшки з України стали окрасою різдвяного ярмарку у Відні. ФОТО

У Відні стартував Різдвяний ярмарок. На ринку, що розрісся у середмісті, серед різнобарвних прикрас є й українські. Вони, до слова, користуються неабиякою популярністю. У самісінькому центрі міста, на площі Am Hof, продаються новорічні подарунки в українському стилі. На почесному місці серед асортименту – вироби, оздоблені петриківським розписом.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини