MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 2 лютого 2017

1711 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 2 лютого

Безвізовий режим для Грузії: реакція соцмереж

Сьогодні Європейський парламент проголосував за введення безвізового режиму зі Грузією. Як на цю подію відреагували соцмережі? Уповноважена Президента України з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях, перша заступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко привітала грузинів зі словами: "Дуже рада за грузинів! ЄП тільки-но рекордною кількістю голосів (більше 500 – за) проголосував за безвіз для Грузії; на практиці це означає, що за два-три місяці безвіз кже запрацює. Вітаємо, друзі! Наступна – Україна".

Інформація з передової: що варто знати

Інформація від військових або волонтерів під час бойових дій із передової буде лише частково правдивою, якщо мова піде про якісь масштабні описах бойових дій. А десь будуть пробиватися фейки, плітки, чутки, які так само циркулюють серед бійців на передовій (а вони теж люди). Тож ставитеся до інформації з передової критично. Зараз загальну картину й динаміку зі зміни цієї картини знає не така велика кількість людей. При цьому знають аж ніяк не все. В інформаційному полі під час бойових дій ми – статисти. І про це треба пам'ятати.

Нотатки економіста: як перетворити малий бізнес на середній

Щоб досягти мети прем'єра, документ не може бути лише планом заходів. У ньому потрібно намалювати картинку, який вигляд матиме "світле майбутнє". Такою картинкою в Україні може стати розвиток середнього бізнесу, зокрема – інтегрованого до глобальних та європейських виробничих ланцюжків. Саме середній бізнес зараз найбільше програє від нинішнього бізнес-клімату. Великий бізнес успішно захищає сам себе, використовуючи політичний вплив, а малий захищений спрощеною системою оподаткування. В результаті малому бізнесові невигідно розвиватися, що призводить до менших темпів економічного зростання та монополізації багатьох секторів економіки великим бізнесом.

Росія просто зганьбилася, а ЗСУ чинять подвиг – Гай

ДАП, Дебальцеве, Луганський аеропорт, Карачун, Авдіївка – все це увійде в історію України як приклади героїзму, самопожертви, горя, але й гордості за свій народ. Ми з вами живі свідки й творці історії, де Росії буде відведено місце ганьби та презирства, як гітлерівській Німеччині, а Україну назвуть захисником цивілізації та демократії. Між Європою і російським варваром стоїть Україна!

Магера спростував міф про "позаблоковий статус України"

Pгадка про нейтральний позаблоковий статус України міститься в Декларації про державний суверенітет України від 16 липня 1990 року. Однак згадана Декларація є лише одним із актів Верховної Ради України, серед яких є також закони, постанови, резолюції, звернення, заяви, а тому не є документом конституцієдавця, тобто, актом найвищої юридичної сили. Крім того, не варто забувати, що таке рішення приймалося ще Верховною Радою Української РСР. Dиходячи з положень статті 92 Конституції України, питання доцільності приєднання України до міжнародних систем колективної безпеки, в тому числі – до НАТО, цілком легітимно може вирішуватися шляхом прийняття закону Верховною Радою за звичайною (неускладненою) законодавчою процедурою.

Дипломат: Хлопці з Білого дому ще здивують світ

Американський істеблішмент таки існує, і він іще своє слово скаже (він завжди знаходить можливість висловитися або так, як тисяча співробітників Держдепу цими днями, або як за Кеннеді). Але перший тиждень роботи нової адміністрації засвідчив, що американський істеблішмент / бюрократію до підготовки указів Трампа не залучають. Спроби були. Хотіли як за Обами – колективно, з максимальною розсилкою проектів усім причетним, із дискусією і фіксацією в підсумковому документів позицій кожного. Але новопризначені в істеблішмент борці з істеблішментом за кілька днів пояснили, що ситуація в країні складна, майже революційна, і за цих обставин бюрократію розводити ніхто не збирається.

Різниця між дружбами – справжньо й у фейсбуці

Для багатьох фейсбук - це інструмент. Наприклад мені він дає змогу відстежувати порядок денний тих груп, до яких я не належу. Тому в мене в примусовій пріоритетній видачі – дописи тих, чию позицію я не поділяю взагалі від слова "зовсім". Тому що вподобувати я це не буду, сперечатися теж вважаю безглуздим, а знати їхні реакції на те, що відбувається, мені потрібно. Ніхто з вас не запрошує френдстрічку на день народження – бо не плутає онлайн з офлайном.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини