MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 1 лютого 2017

1050 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 1 лютого

Змусити Росію негайно припинити вогонь: відкритий лист українських нардепів до колег-парламентарів

Безпекова криза в Авдіївці продемонструвала необхідність збільшення присутності міжнародних організацій, що забезпечують моніторинг ситуації та ще раз засвідчує потребу негайного розгортання озброєної поліційної місії ОБСЄ на Донбасі. Злочин, учинений російсько-терористичними військами проти мирного населення в Авдіївці, вкотре засвідчив, що лише посилення санкцій проти Російської Федерації та міжнародна консолідація зусиль здатні зупинити ескалацію подій на фронті. Саме тому нам важливо спільно посилювати тиск на агресора аж до повного встановлення миру й відновлення територіальної цілісності України.

Прощання із загиблими оборонцями Авдіївки на Майдані Незалежності. ФОТО, ВІДЕО

Сьогодні на Майдані Незалежності в Києві українці попрощалися із захисниками України, які загинули 29-30 січня поблизу Авдіївки. Серед них четверо вояків, полеглих 29 січня під час першого штурму, й іще троє, які загинули 30 січня під час другої атаки на Авдіївку. Запам'ятайте ці імена: Андрій Олександрович Кизило (02.05.1993 р. н.), Володимир Іванович Бальченко (04.01.1992 р.н.), Дмитро Олександрович Оверченко (24.01.1989 р.н.), Володимир Олексійович Крижанський (24.03.1982 р.н.), Ярослав Ярославович Павлюк (24.10.80 р.н.), Олег Васильович Бурець (29.09.90 р.н.), Віталий Володимирович Шамрай (26.05.90 р.н.).

Хто допоміг Авдіївці вистояти

Військово-цивільна адміністрація Донецької області, Управління Національної поліції Донецької області, керівництво профільних міністерств і комунальних підприємств спрацювали чітко, злагоджено, без метушні та – що важливо – без піару й показухи. Це говорять всі, хто зараз там, – журналісти, волонтери та спостерігачі. Дякуємо вам усім, хто зараз там, – за роботу, витримку та турботу про людей. Окреме спасибі всім волонтерам, які кинулися до міста в перші години й досі перебувають там.

Закон про державну мову: прийняти реальність

Дія закону про державну мову насамперед стосується публічної площини, а саме роботи державного апарату, органів місцевого самоврядування, судів, сфери медицини й освіти та інших сфер публічного життя. Він не поширюється на приватне та релігійне життя. Поза тим, у статтях закону, що стосуються надання послуг, передбачено, що за потреби споживач може звернутися зі проханням обрати для спілкування іншу мову, крім державної, яка буде прийнятною для обох сторін. Хоча, звісно, мовою надання послуг "за замовчуванням" має бути українська.

Росія: комплекси "всесвітньої величі" та "обложеної фортеці"

Глибоко і небезпечно помиляються ті політики й інтелектуали – як західні, так і вітчизняні, – які роблять ставку на домовленості з Росією чи на ефективність дії санкцій у їхньому нинішньому вигляді. Не лише режим Путіна, а й десятки мільйонів пересічних жителів РФ налаштовані на новітню тривалу "холодну гібридну війну" зі світовою демократією. Потрібно знайти нові форми боротьби з цією тенденцією, нові ефективні засоби "промивання мозку" тим 2/3 росіян, які готові дружно марширувати за Путіним хоч у пекло.

В Іспанії українського футболіста Зозулю цькують за патріотичну позицію

Що сталося? Місцеві, іспанські, фанати клубу "Райо Вальєкано" звинуватили футболіста Романа Зозулю у підтримці нацистів (української армії, на хвилиночку), почався срач, після чого з Романом розірвали угоду про оренду. Зозуля – чи не єдиний футболіст у країні, що дуже серйозно занурився у волонтерство та допомагає нашій армії. І не тільки допомагає, але й мотивує допомагати інших. Не вписатись за нього – злочин. На наше ватне ФФУ навіть не сподіваюся, вибачте.

На Чернігівщині поліціянт, аби затримати злочинця, босоніж біг п'ять кілометрів за ним по снігу

Близько одинадцятої вечора патрульний вирішив обійти вулицю і почув біля занедбаної хати якусь метушню, а там – два темні силуети. Незнайомці кинулись тікати полем, а там снігу намело до півметра. Поліціянт був у валянцях, бігти незручно, тому поскидав їх і побіг далі у шкарпетках. Зловмисники цього явно не очікували, тож одного з них Михайло Какама одразу наздогнав. Інший скористався цим і втік. Михайло Миколайович привів затриманого до свого будинку і викликав поліцію. Доки їхала слідчо-оперативна група, розпитав непроханого гостя звідки він, в які хати залазив, куди подів речі.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини