MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 26 липня 2017

1921 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 26 липня

Reuters: Палата представників США схвалила нові санкції проти Росії

Як повідомляє Білий дім, президент іще не вирішив остаточно, чи підтримає нові заходи. Однак його відмова зробити це в надії поліпшити відносини з Москвою пов'язана з ризиком, що вето можуть скасувати законодавці. Палата представників у Конгресі США схвалила законопроект майже одностайно – 419 голосів проти трьох – за активної підтримки як демократів, так і республіканців, попри заперечення від Трампа, який волів би мати більще свободи у прийнятті самостійних рішень щодо санкцій. Республіканець Ед Ройс, представник комітету із закордонних справ Палати представників заявив, що Північна Корея, Іран і Росія "загрожують життєво важливим інтересам США й дестабілізують своїх сусідів. Уже давно час жорстко реагувати. Й ми робимо це зараз".

Чому не варто перейматися через закид Трампа про українське втручання в американські вибори

Саме звинувачення не нове. Його висували вже давно. Україна, до речі, ніколи й не приховувала, що допомагала і республіканській кампанії, інформуючи штаб республіканців про те, в яких злочинах був замішаний Пол Манафорт під час своєї роботи в Україні. До слова, сам Манафорт був звільнений після цих звинувачень. Саме тоді, в розпал президентської кампанії. Тобто, якщо міркувати логічно, Україна допомогла республіканцям – допомогла їм позбутися шахрая на чолі республіканського штабу. Ось і все українське втручання. Цій історії вже більше року, вона добре всім відома. Розслідувати тут нічого, все лежить на поверхні. Раз Манафорт був звільнений, значить, республіканці були згодні з цією аргументацією і звинуваченнями.

Як зрушити Мінський процес із мертвої точки

На жаль, ми не бачимо жодного реального просування вперед. А прогрес відбудеться лише тоді, коли будуть змінені підходи Заходу до Росії, і лише в тому випадку, якщо ці підходи означатимуть завдання Росії такої економічної шкоди, яка змусить її реагувати на ситуацію інакше. Якщо цього не станеться, ми будемо приречені на повторення всього того, що вже маємо. Надії на те, що дипломатичні радники зберуться і напишуть щось геніальне, дорівнюють нулю. Тому що дипломатичний радник російського президента зробить так, щоб жодна домовленість не була досягнута. Й у цьому контексті не слід сподіватися лише на нового президента Франції Емануеля Макрона та його бажання щось змінити. Макрон є представником Заходу, і нам треба говорити про Захід як про єдину силу в цьому випадку.

Що плекає масові срачі на мовну тематику і як цьому зарадити

То хто з них має рацію? А ніхто. Дурна ситуація, ганебна поведінка; загалом схожа на старий анекдот, в якому двоє кумів безплатно лайна наїлися. Бо найцікавіше в усій цій історії – не позиції Дроздова і Романенка, а сам факт сварки, що стала приводом до чергового масового срачу на мовну тематику. Проблема не в Дроздові й Романенкові, а в законодавчій пустоті, що пролягає між ними. Напругу в мовно-язиковому конфлікті можна зняти не суперечками чи вигнанням зі студії, а запровадивши цивілізовані правила гри, унормувавши сьогоденний хаос дієвим і справедливим законом. Конфлікти провокують не так російськомовні чи україномовні громадяни, як нерегульованість стосунків між ними. Закон, який чітко регламентуватиме права й обов’язки мовців у публічній сфері зніме напругу й заполітизованість.

Офіційно: "Укренерго" повністю припинило постачання електроенергії в ОРДЛО

Відсьогодні повністю припинено перетікання електроенергії на тимчасово неконтрольовані території Донецької області. Про це повідомив голова НЕК "Укренерго" Всеволод Ковальчук. "Територія ОРДЛО на сьогодні не споживає електроенергію, вироблену електростанціями на контрольованій частини України", – заявив він. "Потреби окупованих територій в енергії покриваються за рахунок Старобешівської і Зуївської ТЕС, іншими виробниками на НКТ, а також поставками з Російської Федерації, що відбуваються за лініями, що не входять до переліку міждержавних, перетоки по них не ведуться в загальному сальдо "Україна-Росія-Білорусь", – написав Ковальчук.

Омелян: МАУ всіляко намагається заблокувати прихід дешевих авіаліній в Україну. ДОКУМЕНТИ

Моя відповідь одна: наші олігархи нежиттєздатні в ринкових умовах і бояться будь-яких навіть натяків на вільну конкуренцію. Міжнародні авіалінії України використовують усі можливості, щоб заблокувати прихід дешевих авіаліній у державу й можливість українців літати в десятки разів дешевше Європою та світом, збільшити потік туристів в Україну в рази. Отримав низку судових позовів МАУ, суть яких така: скасувати контракт Ryanair із аеропортом Львова; заборонити міністерству сприяти Ryanair в Україні. Ну, й вишенька на торті: через можливий прихід Ryanair в Україну компанія МАУ була змушена знизити ціни й завдала собі збитків. Тому "національна" авіакомпанія просить суд, щоб міністерство інфраструктури компенсувало їм десятки мільйони гривень "утрат".

Що свідчить про нову динаміку міжнародного виміру війни з Росією

Дві речі, які можуть свідчити про нову динаміку міжнародного виміру війни з Росією. Обидві зі США. Законопроект Конгресу. Він іще не прийнятий, а буде прийнятий – потребуватиме часу, щоб оцінити реальний вплив на РФ. Але! Конгрес чітко визначив, що США не мають наміру погоджуватися з тим, що робить в Україні Росія. Більше того, США мають намір покарати Росію за це. І намір цей дуже твердий. Друге – це висловлювання Волкера про те, що конфлікти на Донбасі й у Криму нічим по суті не відрізняються. Це прямо полегшення якесь – через три роки довбання, як дятел, цієї тези нарешті почути її з вуст представника Держдепу, відповідального за Україну. 

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини