MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 22 лютого 2018

1608 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 22 лютого

Куди рухається Україна: дискусія про зміни у країні

Лише невеликій кількості країн вдалося вирватися із бідності та несправедливості – із системи обмеженого доступу до відкритого доступу. Це статься або тоді, коли рівень загрози для еліт з боку суспільства стає занадто високим, або коли рівень зовнішніх загроз не залишає іншого вибору. Ми сьогодні не маємо занадто високого рівня загроз, навіть через війну. Україна майже підійшла до фінішу, але "майже" не рахується, а тепер почався відхід назад, і важливо, щоб ми відійшли не дуже далеко назад. Контрреволюція не є кінцем революції. Навіть добре, що в Польщі є спроба авторитаризму, щоб отримати імунітет від нього.

Найближчим часом будь-яка влада приречена на рейтингове прокляття – Чепинога

Будь-яка нова влада в найближчі роки приречена на соціологічне й рейтингове прокляття. Це не місцева особливість, а безпосередні наслідки Майдану та будь-якого постреволюційного середовища. З одного боку існують надзвичайно великі запити суспільства на кардинальні зміни, а з іншого – надзвичайно малі можливості й ресурси нової влади, щоб їх удовольнити. Окрім того, що мало можливостей, то ще відсутнє й "бажання" з боку влади їх реалізувати (оце вже чисто наше, українське). Будь-якому наступному президентові буде тяжко. Дискредитовано самі владні державні інститути, а не тільки "владу конкретних людей"

Реадмісія Саакашвілі: аналіз наслідків та прогноз подальших подій

За останній час українська влада впритул наблизилася до "червоної лінії" у питанні верховенства права і вибіркового правосуддя. Будь-які спроби її посунути, тобто, зволікати зі створенням Антикорупційного суду, посилювати тиск на НАБУ та САП натикатимуться на жорстку реакцію Заходу. Зокрема, може відбутися зниження рівня контактів з керівництвом України, перенесення важливих зустрічей на невизначений час. Протести у Києві та деяких інших містах 18 лютого, практично у річницю кривавих подій на Майдані, показали, що ні активні прибічники Саакашвілі, ні опозиційні сили не спромоглися правильно оцінити напрям протестних настроїв громадян та їхню готовність до активних дій.

Жага розкуркулення. Шлях у нікуди під прапором комнезаму

Для всіх, хто не потрапив на верхні поверхи харчової піраміди, є рятівне пояснення щоденних негараздів і відсутності поступу: "Це не ми, це вони!". Хто "вони"? Олігархи, політики, функціонери, силовики, а останнім часом ще й громадські активісти-"грантожери". "Вони" винні в тому, що війна не закінчується, ціни зростають, а мені не збільшили пенсію. Той непохитний факт, що значну частину "їх" обирав у владу я особисто, ні в кого не викликає когнітивного дисонансу. Ненависть до "корупціонерів" вироджується в ненависть до будь-кого іншого успішнішого й заможнішого. У нас прокидаються жага розкуркулення й пафос комнезаму, хоча нинішнє покоління уявляє значення цих давніх реалій дуже приблизно.

П'ять позитивних новин у міжнародній сфері для України

Польська опозиція представила зміни до закону про Інститут нацпам'яті, що скасовують антиукраїнські й антибандерівські положення закону. Навіть коли влада країни налаштована проти країни, то добре, що є дружня до нас опозиція. Рада Європи ухвалила план дій для України з бюджетом 29,5 млн євро на допомогу в реформуванні системи судоустрою, правоохоронних органів, у сфері децентралізації, боротьби з корупцією, прав внутрішньо переміщенних осіб і безпеки журналістів. Маю наді, цю допомогу не розкрадуть так, як на модернізацію КПК на кордоні.

За вікном була тиша, яку нічого не порушувало, а в той самий час за мою тишу помирала одна дівчина – волонтер

У бригаді її називали "Красунею". Це слово не було її позивним, просто дівчина ця нею була, як зовні, так і всередині. Вона не була снайперкою чи мінометницею, вона не стріляла, а лікувала, але це не стало вагомою причиною для істот із протилежного боку, які вбили цю дивовижну красу. Рік тому від рук нелюдів загинула медик 54-ї бригади Наталя Хоружа, тепер не стало ще однієї дівчини, якій було усього 23 роки, і яка рятувала наших поранених воїнів на передній лінії оборони. Ніколи не пробачу, ніколи. Дівчата та хлопці на небі не зрозуміють.

Київська міська рада перейменувала Московський міст

Також депутати "декомунізували" вулицю імені французького комуніста Анрі Барбюса, перейменувавши її на честь видатного українського військового діяча Василя Тютюнника. Вулиця Кіровоградська отримала ім'я героя АТО Володимира Брожка, який загинув на сході України. Сквер Іванова в Печерському районі столиці перейменовано на Латвійський. Парк Дружби народів перейменували на парк Муромець – за назвою острова, де він розташований. Перейменовано вулицю Ванди Василевської у Шевченківському районі на вулицю Богдана Гаврилишина.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини