MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 19 квітня 2019

4904 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 19 квітня

Дві трагедії у двох різних світах: зоря Європи та присмерки Росії

Дві катастрофи в один день. Дві трагедії у двох різних світах. Протилежних світах. Ті, хто побачив у полум’ї пожежі кольори жаданих присмерків Європи, нехай помовчать. Не дочекаються. Пожежа у славетному соборі стала символом не кінця, а міцності європейської цивілізації. Собор встояв. Святині вціліли. Головний храм країни, на який у Страсний тиждень хтось послав випробування, показав цьому комусь дулю. "Я не здамся без бою", – сказав він і не здався. Багатовікова історія християнства та країни загалом трохи було похитнулася, але лишилася стояти.

Дебати Порошенка й Зеленського. ВІДЕО

Сьогодні, 19 квітня, о 19.00 на НСК "Олімпійський" у Києві почалися дебати кандидатів у президенти Володимира Зеленського та Петра Порошенка, які продовжилися на "Суспільному", щоправда – без Зеленського, який не прийшов у телестудію.

Нівелювання досягнень культурної політики видається цілком реальним – Жадан

Доволі нескладно уявити собі, як усе це формування нового культурного ландшафту буде просто нівельоване, відмотане назад – років так на п’ять, у часи єдиного гастрольного простору, й марною виявиться п’ятирічна робота тисяч причетних, які наполегливо й доволі успішно творили нове українське культурне поле – в реаліях війни, в реаліях великих суспільних трансформацій, вірячи в те, що формування цього самого поля є не менш важливим за формування, скажімо, боєздатної армії. І ось тепер цілком реальним видається обнулення ситуації.

"Нєфіг шастати!" Українські снайпери відправили терориста в "бригаду 200". ВІДЕО

Українські снайпери на донецькому напрямку провели спецоперацію, в результаті якої відправили терориста в так звану "бригаду 200". Відео розгрому показав на своїй сторінці у Facebook український військовий, учасник ООС Олександр Гром. "З відстані приблизно 700 м кулеметника окупаційних військ оформили калібром 338. Скажу вам, б'є далеко, точно, і не дає ніяких шансів. Оце нєфіг шастати!" – написав він. Користувачів мережі захопила блискуча робота українських снайперів.

Дещо про корупцію: більшість людей це влаштовує

Чи не найбільша біда корупції (що з часом перетворюється на злочин корупції) – те, що вона регулює суспільне життя певним притаманним їй чином, а саме: корупційна регуляція побудована на жорсткому обмеженні доступу більшості громадян до об’єктивної, правдивої, точної інформації, до можливостей вибору, до рівного з іншими громадянами забезпечення всім – не в останню чергу захистом із боку закону. Корупція точно так само, як перед тим радянська влада, звільняє нас від відповідальності й потреби самим щоденно вирішувати свої проблеми.

Піраміда для дебатів: чому нам треба навчитися аргументувати

Українська політика – це війна всіх проти всіх, де всі методи гарні. Слабак той, хто дотримується правил, хто цінує етику. Сильний той, у кого голос голосніший, хто нахабніший і хамовитіший. Саме тому склянки з "Моршинською", вилиті на опонентів, "скотиняки" в кожному реченні, відверта брехня й маніпулювання – сумна буденність нашого політикуму. Куди вже тут до аргументації, особливо в період активної політичної боротьби в соцмережах, на ТБ або стадіонах. Якщо хочемо відбутися як держава й вирости як громадянське суспільство, повинні навчити політиків і самим навчитися аргументувати змістовно. 

Данилишин: Ситуація навколо "Приватбанку" буде залишатись стабільною

На мою особисту експертну думку, вказане рішення Окружного адміністративного суду міста Києва не буде мати істотного впливу ні на стан економіки України, ні на роботу банківської системи. Тепершня реакція фінансових ринків на подію є тимчасовою. Економіка України зростає 12 кварталів поспіль. За 2018 рік ВВП України зріс на 3,3%. Номінальний ВВП становив 3,56 трлн. грн, в розрахунку на одну особу – 84,19 тис грн. Номінальний ВВП в доларовому еквіваленті становив 130,83 млрд. доларів.

Як читати погані новини і не впадати у відчай

"Беззаперечно, поганих новин не бракує. Але немає нічого шкідливого просто в тім, щоби бути в курсі актуальних подій, навіть якщо вони погані. Інше питання, що медіа акцентують здебільшого на сенсаційних чи емоційних аспектах цих подій, – каже виконавча директорка Центру поінформованості Мікаела Маккарті. – Застосовуючи емоційність та сенсаційність, медіа наголошують на майбутніх жахливих наслідках, до яких можуть призвести теперішні події, замість того, щоб аналізувати імовірність таких наслідків".

У Копенгагені збудували 20 будинків з перероблених матеріалів. ФОТО

Будівництво з таким підходом до матеріалів дозволяє зменшити викиди вуглекислого газу на 60% за 50 років. Усі будинки двоповерхові, мають гаражі та сонячні панелі на даху. Вони можуть використовуватись як житлові приміщення або офіси. Над проектом працювала данська архітектурна студія Lendager Group. "Щоб вирішити проблему кліматичної кризи, нам потрібно розробляти сталі рішення. Ці будинки показують, що ми можемо зменшити зростання викидів, розглядаючи сміття як ресурс", − кажуть в Lendager Group.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини