MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 22 березня 2018

2222 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 22 березня

СБУ затримала Савченко. ФОТО, ВІДЕО

Після того, як парламент підтримав подання Генпрокуратури на зняття недоторканності з нардепки й дав дозвіл на її притягнення до відповідальності, затримання й арешт, слідчі СБУ затримали Савченко. Слідчий зачитав нардепці підозру й повідомав, що її затримано. Він запропонував Савченко пройти з ним для оформлення затримання. Відтак нардепка в супроводі слідчих і журналістів пішла пішки в бік ізолятора СБУ в Аскольдовому провулку.

Парламент дозволив арештувати Савченко. ФОТО, ВІДЕО

За дозвіл на притягнення до відповідальності проголосував 291 нардеп. Дозвіл на затримання підтримало 277 депутатів. Дозвіл на арешт – 268. Луценко показав аудіо- та відеозаписи про те, як Савченко і раніше затриманий Рубан готувалися до терактів у центі столиці з метою захоплення влади. Прикметно, що серед представників парламентських фракцій, які виступали перед голосуванням, ніхто не став захист Савченко. Cім із 10 голосів проти дозволу на арешт Савченко дав Опоблок – Михайло Добкін, Вадим Новинський, Нестор Шуфрич, Вадим Рабінович, Ігор Шурма, Євген Балицький і Микола Скорик. Проти голосував і позафракційний Євген Мураєв, а також Аркадій Корнацький і Вадим Кривохатько (обидва – із БПП).

Декларування активістів-антикорупціонерів: чотири сценарії розвитку подій у парламенті

Активісти не отримують коштів від держави. Громадські організації, в яких вони працюють, подають понад сім різноманітних звітів у різні інстанції. Податкова отримує всі фінансові звіти й за бажання може зробити їх публічними. У жодній країні світу активісти не декларуються в системі декларування для чиновників. Тому все, що теревенять політики про "міжнародні стандарти", абсурд і маніпуляція – прочитайте висновки Венеційської комісії, ЄС чи інших міжнародних інструкцій. Демократичні держави максимально зацікавлені в ширшому залученні громадських активістів та експертів у процес вироблення політики. У нас же з 2014 року цей процес теж активно розвивався, але зараз триває його згортання. 

Війна за ім'я в Харкові: чи повернеться загиблий герой у назві рідної школи?

Теракт шокував місто. Я пам’ятаю, як у Facebook стали з’являтися дописи та відео з місця подій. Велика колона йде під синьо-жовтими прапорами. Вибух лунає одразу після проскандованого людьми "Слава Україні! Героям слава!" Ці кадри здавалися нереальними, не вірилося, що подібне відбувається в Харкові, хоч спогади про весну 2014 року, коли в центрі проломлювали черепи і ставили на коліна, були ще свіжі. Цей вибух вписувався в картину міста зразка 2014-го, коли страшно було виходити на вулицю із синьо-жовтою стрічкою, коли майже щоночі хтось пускав чутку про російські танки біля кордону, коли в багатьох стояли наготові зібрані "тривожні" валізки – документи, трохи одягу, запас продуктів.

У столичному метрополітені поліціянти затримали чоловіка із вибухівкою. ФОТО

Близько шостої години на станції метро "Житомирська" співробітники поліції метрополітену затримали чоловіка, який прямував у центр міста. Увагу правоохоронців привернув рюкзак пасажира, під час огляду якого і виявили тротилову шашку вагою близько 100 грамів, 100 грамів пластиду, запали УЗРГМ та детонатори. Для документування події на місце викликали слідчо-оперативну групу. Затриманий – уродженець Волинської області, 1990 року народження, який останнім часом мешкав у столиці. Вилучене направили на експертизу, а з чоловіком зараз працюють співробітники Служби безпеки.

364 роки Березневим статтям: ніякого єднання України з Росією не було

Згідно із цими статтями, Україна зберігала свої військово-адміністративні органи управління на чолі з виборним гетьманом. На Гетьманщині без обмежень мало далі діяти місцеве право, обумовлювалося невтручання царських воєвод та інших урядовців у внутрішні справи України. Україна зберігала свої збройні сили – 60-тисячне козацьке військо. Гетьманський уряд мав право на ведення стосунків з іноземними державами, щоправда, із дозволу царського уряду, й не мав права на зносини з Польщею та Туреччиною. Гетьмана обирали на козацькій раді пожиттєво, а царя лише повідомляли про результат виборів. Гетьманова влада поширювалась на всю територію України.

Що їдять діти в американській школі

Щоб уявляти масштаб – цифри: майже 1,1 мільйон студентів (учнів) у більше ніж 1700 школах! Департамент освіти міста Нью-Йорк є найбільшою системою державних шкіл США. На окремому сайті про шкільне харчування є вся інформація восьмома мовами (це не враховуючи англійської). На фото є меню російською мовою. Це меню для початкової школи і середньої школи. Є також окремі меню для вищої школи, вегетаріанське меню, меню для дітей 3-4 років, альтернативне меню. Щочетверга "із гордістю" (так і написано на сайті) подаються страви місцевого це так звані "нью-Йоркські четверги".

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини