MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 25 травня 2018

1247 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 26 травня

Нова доповідь щодо "Боїнґа" MH17: що вона значить для України і як нею скористатися

Ключовим є те, що вперше не Україна, а міжнародна слідча група однозначно стверджує (публічно q документально): техніка російської військової частини була доставлена ​​на Донбас, використана "за призначенням" і повернута на місце постійної дислокації. Себто "чужими руками" ми отримали твердження "російська армія діє в ОРДО". З огляду на це маємо невелике вікно можливостей посилити свою гру в протистоянні з Росією на тлі доповіді JIC. Для нас критично важливим є доказ російської військової присутності – це ще один крок до того, щоб позиціонувати РФ як учасницю конфлікту на Донбасі, а не сторону-посередницю, як вона формально виступає досі.

Невігластво, маніпуляції, брехня: про що розводиться "церковний експерт" Новинський

Більш послідовного, принципового й особисто зацікавленого борця з автокефалією для православної церкви в Україні ніж депутат Вадим Новинський знайти досить складно. Він ударними темпами ходить по телеефірах, не шкодує життя свого у вояжі помісними церквами й робить усе можливе, щоби православні українці не отримали визнання з боку Вселенського патріархату. Після трьох тижнів постійних публічних інтерв'ю Вадим Владиславович вирішив зібрати всі свої думки докупи і представити їх у вигляді цілісного тексту. Не переповідатимемо його цілком, а зосередимося на основних аргументах автора й покажемо, що з ними не так.

Чубаров: Викрадення Ервіна Ібрагімова є справою рук російського окупаційного режиму

Особливо цинічним стала і здійснена вчора Кремлем спроба викрадення делегата Курултаю кримськотатарського народу Асана Егізова – так само молодого, так само яскравого активіста кримськотатарського руху у спосіб, що був майже однаковим з тим, як два роки тому насильницьке викрадали Ервіна. Асана Егіза також зупинила дорожня поліція, при цьому його силою заштовхали в мікроавтобус невідомі, після чого із ним обірвався зв'язок. Лише через кілька годин його викинули в лісу із тілесним ушкодженнями. Показовість звірячої поведінки окупантів, які знали про резонанс, що здійметься, не залишає сумнівів про звірячу натуру ворога, із яким маємо справу.

Чотири роки Порошенка: здобутки й хиби зовнішньої політики

Президентство Петра Порошенка – це президентство, яке чи найбільше з усіх попередніх президентств визначається масштабною зовнішньою кризою на додаток до внутрішніх. Вміння залучити міжнародну підтримку для протистояння агресії Росії стало найбільш затребуваною вартістю президента України зразка 2014-2018 років. Загалом Порошенко із цим завданням справився досить непогано. Максимум, що можна було отримати за цей час від міжнародної спільноти, – запровадження, утримання, а місцями й посилення санкцій щодо Росії, виключення й неповернення її до G7, прийняття рішення про надання Україні летальної оборонної зброї з боку США – було досягнуто.

Зовнішнє керування? Хочеш бути незалежним – будь ним

Усе зрештою залежить не від того, хто дає вказівки (і гроші, і зброю), а від того, хто їх приймає чи не приймає. Відомо, що нинішнього посла США в Україні Марі Йованович у багатьох кабінетах на Банковій щиро ненавидять, називаючи між собою Марією Іванівною. Мовляв, тисне. Особливо коли йдеться про антикорупційні заходи. А що робити, коли цілі підрозділи державного апарату в нас фінансуються за рахунок іноземної допомоги? А ви не беріть! Кажуть, що деякі поради з Вашингтона та з вулиці Сікорського некваліфіковані. А ви сперечайтеся, доводьте, сваріться, а не бігайте по одному по особисту підтримку!

Чим українських туристів дивує Іран. ФОТО

Власне сам Тегеран не справив яскравого враження. Я очікував більшого. Сподобалися дві речі: 1. Неочікувано багато зелені (як і в усіх інших містах). 2. Гарне розташування міста. На півночі воно впритул підходить до потужного гірського хребта Ельбурс ( не плутати із кавказьким Ельбрусом), висота якого за 5000 м. Тегеран тягнеться вздовж хребта більш ніж на 40 км. Дуже гарно виглядає, як над дев'ятимільйонним (із передмістями – 13 млн) спекотним мегаполісом нависає могутня снігова шапка. До речі, північні околиці Тегерану лежать на висоті майже 2000 м. Тегеран входить до десятки найвисокогірніших столиць світу. До прикладу, столиця Непалу Катманду лежить в Гімалаях на висоті 1400 м.

Чим сир від сиру відрізняється й чому слід позбутися лишнього

Читач Микола запитує, як перекласти з російської мови творожный сырок і творожок. Українською мовою творог – сир, а сыр – твердий сир. Отже, творожок і творожный сырок (це як дерев'яне дерево) по-українському – сирок. Олег хоче знати, чи можна вживати слово лишній у значенні, коли щось зайве і його треба прибрати. Не варто, бо це відгонить суржиком. Отже, прибрати все зайве. Читачка Ярослава хоче знати, як краще назвати внутрішні кінчики пальців українською мовою – тими самими кінчиками чи пучками пальців. Цю частину рук українською звуть пучками. Є такий вислів: у дитини заболить пучка, а в матері – серце.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини