MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 24 травня 2018

1333 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 24 травня

Малайзійский "Боїнґ" збили "Буком" російської бригади – висновок слідства

Щодо заяви Спільної слідчої групи про розслідування катастрофи літака рейсу МН17. Міжнародна слідча група дійшла висновку, що комплекс "Бук", із якого збили малайзійський "Боїнґ", належав російській 53-й зенітній ракетній бригаді ППО (Курськ, Російська Федерація). Ми щиро віримо, що врешті-решт організатори й виконавці цього жахливого злочину матимуть заслужене покарання. Як і організатори та виконавнці всіх злочинів, скоєних в Україні Росією.

Російська загроза в Азовського морі – чи зможемо захиститися?

Небезпека існує з боку не тільки Азовського, а й Чорного моря. І наші збройні сили до цього готуються. Вони розглядають, скажімо так, можливість завдання удару з різних напрямків і за наявності найменшого ризику готують відповідні сили й інфраструктуру. Інше питання, що цих сил недостатньо. Тому використовують все, що є. Берегова лінія обладнана і в артилерійському плані, й у мінному. На сьогодні ні в Чорному, ні в Азовському морях у нас недостатньо прикордонних і військово-морських сил, щоб запобігти затриманню українських суден Росією. Це відверта прогалина в наших можливостях, але Україна робить усе, щоб її усунути. Проблеми є й у кількісному, й у технічному плані.

Якби ви знали, з якого сміття робиться зовнішня політика – Кулеба

Я розумію, що люди, яких ця новина збудила, не люблять Порошенка, і не втрачають нагоди його копнути. Але ж це не скасовує критичне мислення. Підозрюю, що ці ж люди люблять Джавеліни, санкції проти Росії, кредитні гарантії, американські інвестиції і Курта Волкера, який регулярно говорить правильні речі про Росію. І все це у нас є. А трохи більше року тому стояв вереск, що ми програли Америку, що буде Велика угода Трампа з Путіним (я навіть мав написати колонку про те, що угоди не буде), що все пропало тощо. А нічого не пропало. Навіть навпаки – прибуло. І це результат реальної цинічної жорсткої політики.

Теорія "скрєп" проти України

Дедалі частіше словечко "скрєпи" трапляється не в контексті боротьби з російськими імперськими зазіханнями, а в контексті подолання "мракобісся" та "забобонів", під якими розуміється все, що стоїть на перешкоді до світлого ліволіберального майбутнього. Релігія – то "скрєпи"! "Ретроградські" уявлення про шлюб та родину – "скрєпи"! Не розбавлений до гомеопатичних пропорцій націоналізм – "скрєпи", "скрєпи", "скрєпи"!!! Що й казати, прийомчик дуже вправний, бо ніщо так не дискредитує консерватизм, як гротескна (і халтурна) російська пародія на нього. Але саме цю пародію ліволіберали намагаються подати як оригінал.

Позиція США щодо Криму безкомпромісна

І це - не просто слова. Це тепер – "дорожня карта" для кожного співробітника Держдепартаменту й інших державних інституцій США, що відповідають за зовнішню політику країни. Тому що мова у виступі держсекретаря йшла про стратегічні пріоритети діяльності очолюваного Помпео відомства. Пріоритети, на які конгресмени повинні виділяти гроші з бюджету. Простіше кажучи, Помпео говорить про те, на що повинні йти гроші американських платників податків. А громадяни Сполучених Штатів не платять своїй державі дарма – вони знають, що держава працює на їхню безпеку навіть тоді, коли мова йде про порушення права у віддалених від США регіонах світу.

Тролінґ 80 рівня: в центрі Києва розмістили дотепний банер для фото з кубком Ліги чемпіонів. ФОТОФАКТ

"Місто Київ, Майдан Незалежності. Чуваки, будь ласка, не треба-а-а-а. Ще трохи й від сміху упісяюсь. Тролінг 80 рівня!" – підписав фото автор, журналіст Костянтин Андріюк. За його словами, такий жарт головний герой фотобанера "добряче заслужив". Нагадаємо, що після того, як у мережі з'явилися фото, на яких донька Павелка "грає" з кубком Ліги чемпіонів у машині своєї мами, суспільство охопило обурення. Не обійшлося і без блогожаб.

Як "Велика Вітчизняна війна" дискримінує ветеранів Другої світової

До УІНП звернулася громадянка, яка розповіла історію своєї 99-річної мами, учасниці радянсько-фінської війни 1939-1940 років. За СРСР її не визнали особою з інвалідністю внаслідок війни, оскільки свою інвалідність вона отримала в період війни СРСР із Фінляндією, яку, через великі втрати Червоної армії, радянське керівництво не воліло згадувати. Жінка не могла отримати цей статус і після проголошення Україною незалежності, оскільки у чинному законі “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” використовувався термін “Велика Вітчизняна війна”, який стосувався 1941-1945 років, тож перші два роки Другої світової війни (1939-1941) не враховувались.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини