MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 5 листопада 2018

799 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 5 листопада

Смерть Катерини Гандзюк: час поглянути у вічі реальності

Обурення повинно допомогти нам подивитися в очі реальності, пов'язаній із цим замахом.Катерина Гандзюк була не просто активісткою, як її зазвичай називають. Вона була професійною політикинею. Депутаткою обласної ради, радницею міського голови, співробітницею місцевої влади. В уяві обивателя політик – це той, хто є заручником кланових інтересів, пройдисвітом, шулером. Хто завгодно – тільки не слуга народу. Слуга народу – це серіал. Виявляється, можна бути таким політиком, як Катя Гандзюк. Не зрозуміло тільки, чому для того, щоб люди це зрозуміли, тебе повинні облити кислотою і вбити.

Шість проблем столичної патрульної поліції очима самих патрульних

Штат патрульної поліції на Київ як мегаполіс мав би бути більшим, але зараз ідеться навіть не про те, щоби збільшувати штат, а проблема виникає в тому, як заповнити поточний. Патрульні звільняються. Нові не хочуть іти на роботу. Причина: велике навантаження на кожного й мала зарплата. Зі слів одного з патрульних, оклад мав би бути хоча б такий, із яким вони йшли на роботу 2015-го року ~ $800. Зараз у результаті інфляції він менший удвічі. На низькооплачувану роботу приходять люди з нижчою кваліфікацією.

Гібридний обмін, якого не було. Росії довелося відпустити моряків-заручників

У справі "Норду" Росія намагалася створити прецедент для подальшої повзучої легалізації анексії Криму. Це був своєрідний шантаж, де в заручниках з обох боків лінії адмінкордону опинилися українці. Але раптом росіяни відпустили рибалок, дозволивши екіпажеві "Норду" скористатися українськими документами, щоб потрапити додому. Так що змінилося? Звідки раптом цей атракціон небаченої щедрості? А змінилася ситуація навколо довоєнних українсько-російських договорів.

Наш справжній герой, досі не відомий більшості українців

Макух – справжній український герой. Боєць Української повстанської армії, який воював за свободу своєї країни. В’язень сталінських таборів, який не видав своїх товаришів. Людина, що віддала життя за ідеали свободи тоді, коли більшість його співвітчизників акцептовала рабство. Але пробивається він у пантеон українських героїв дуже непросто – тому що непросто подолати стереотипи пропаганди, непросто зрозуміти, що за Україну був той, хто спалював себе біля міськкому партії, а не той, хто сидів у цьому міськкомі, й не той, хто носив портрети секретаря міськкому на демонстраціях.

"Не такі": кожен із нас умовно здоровий, умовно красивий і умовно нормальний – письменниця

Ось ця пані на відео картавить – ненормальна. А у цієї занадто великий рот – ненормальна. А ця баньката й носить окуляри – ненормальна. Кожен із нас умовно здоровий, умовно красивий і умовно нормальний. І поки ми самі навішуємо ярлики на інших, на нас теж можуть навісити ярлик "ненормальності" через те, що ненормально баньката, ненормально руда, ненормально висока і ненормально товста, ненормально картавиш і ненормально смієшся, ненормально фарбуєш губи й ненормально бігаєш. І тоді вже нас хтось зможе відправити кудись подалі…

Помиляйся краще: невдача – одна з характеристик доби

Бути серед невдах – це бути невдахою, тож постійно хочеться від них якось показово відмежуватися й демонстративно побудувати своє казино з блекджеком і представницями найдавнішої професії, яку ніколи не вважали успішною. Клуб невдах – той самий "Клуб самогубців", виведений в оповіданнях Роберта Луїса Стівенсона, об’єднання тих, хто пишається належністю до упосліджених і зневірених, свідомих свого місця й бажання відокремитися від успішних. 

Солоний присмак із Сен-Мало: навіщо французи викидають вино в море? ФОТО

Біля узбережжя Бретані температура на дні океану опускається до 9-10 градусів, тобто такої самої як і у глибокому винному льоху. З іншого боку, вода захищає вино від руйнівних сонячних променів. Крім того, найбільші в Європі припливи і відпливи, що відбуваються двічі на день, імітують класичну техніку ремюаж, яку застосовують у виробництві ігристих вин. Через повільне погойдування вина у пляшці осад у ній не осідає на стінках і дні пляшки, що дозволяє вину зберігати візуальну прозорість.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини