MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 6 грудня 2018

3279 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 6 грудня

Велика Британія завдає удару по російських олігархах

Цим "вікном" послуговувалися пройдисвітами із "брудними" мільярдами аж ніяк не тільки для отримання інвестиційних віз, придбання фешенебельних маєтків і забезпечення майбутнього своїм нащадкам. Багато хто з олігархів отримував громадянство Великої Британії, що дозволяло їм видавати себе в інших країнах вже за британських інвесторів і залишатися під захистом нової Батьківщини. При цьому зв'язки з Москвою, природно, зберігалися. І не просто з Москвою, а з російським режимом, відданими слугами якого залишалися нахабні товстосуми.

Як кілька філіжанок кави: желеподібний ЄС і його санкції проти РФ

Україна може, звісно, в свій актив записати те, що через майже п'ять років агресії РФ навіть у желеподібному ЄС досі лунає питання, як наростити санкції, а не лише, як їх швидше позбутись. Хоча не лукавитимемо: це відбувається і завдяки новим актам агресії з російського боку, які не дуже дають противникам зняття санкцій аргументів на їхню користь. Підтримка санкцій залишається чи не найкрасномовнішим визнанням Росії агресором. Офіційним чи неофіційним, свідомим чи ні – це вже інша річ.

Ці 10 днів до Об'єднавчого собору будуть нелегкими – Портников

Можна вже уявити, якими будуть ці дні в українському інформаційному просторі! Пропагандистські атаки Москви гармонійно поєднуватимуться з некомпетентністю наших журналістів і популізмом наших політиків. Пропаганда, некомпетентність і популізм будуть щедро приправлені гноєм дурниць численних користувачів соціальних мереж – ботів і корисних ідіотів, яким буде просто необхідно довести самим собі, що це ніяка не автокефалія, а чергова "зрада", що насправді в нас не буде своєї церкви, а буде підрозділ Константинополя, що...

Власну позицію Філарет висловив, не зважайте на чутки – речник УПЦ КП

Патріарх Філарет іще 19 листопада публічно заявив, як він діятиме, зокрема в питанні обрання предстоятеля єдиної помісної української православної церкви. Тож прошу послуговуватися першоджерелом, а не коментарями чуток, поширення яких лише перешкоджає досягненню рішень, прийнятних для всіх учасників процесу. В чому, власне, на моє переконання, і є мета поширення таких чуток. Чим особливо зараз перейнялися засоби московської масової дезінформації.

Що не так з історією про розстріляний з'їзд кобзарів

Оце прочитав і зовсім фантазійну історію про те, що кобзарів навіть не розстрілювали, а, зсадивши з вагонів, обливали взимку водою, вони замерзали, а тоді їх розбивали на кусні. Аргумент про те, що всі документи про розстріл кобзарів були знищені, може висловлювати лише людина, яка нічогісінько не тямить в історії репресій. Бо якщо не знищили ні документацію розстрілів під Базаром, ні Соловецького етапу в Сандармох, ні розстрілів червня-вересня 1941-го, а надто – документацію розстрілів у Катині, то чому мали б нищити свідчення про розстріл кобзарів?

Святогірська дилема: кубізм проти декомунізації

У цьому разі форма увійшла у глибинні суперечності зі змістом: пам’ятник кримінальному авторитетові й убивці, звеличеному більшовиками до героя, фактично руйнує сенс витвору мистецтва талановитого скульптора. І, здається, це ще вимагатиме свого рішення. Якщо проаналізувати досвід інших країн, в історії яких подібних суперечок теж достатньо, можна знайти інше рішення. Пам’ятник залишити на своєму місці, не чіпляючи йому шаблю з кубічними шароварами. І поруч зробити музей тоталітаризму.

Сьогодні Україна відзначає своє наразі найважливіше свято

Незалежність у нас дуже умовна, якщо ми за неї 300 років воюємо, й тільки зараз з'явилася надія на Перемогу. І як не крути, але цю перемогу здобуватимуть ЗСУ. Так, із суміжниками з інших відомств, так, за дипломатичними столами, але основне навантаження все-таки на військо. І тільки усвідомлення цього свята як найважливішого дасть нам гарантію, що ми більше ніколи не потрапимо під російську окупацію. Або якусь іншу. Зі святом Збройних сил! Величезне людське спасибі всім причетним до ЗСУ.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини