MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 22 квітня 2019

2655 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 22 квітня

Що далі? П'ять зауваг після виборів

Головне завдання Порошенка – стримати опонента й перемогти на парламентських виборах. Для цього доведеться не лише суттєво оновити команду (все одно частина її зараз перевзується в зелені капці), а й тримати ініціативу. Це нескладно, бо він досвідченіший і має поки що більший парламентський ресурс. Варто використати цей час, щоб вирвати ініціативу з опонентових рук і провести через парламент ключові реформи, побудувавши на цьому історію "фенікс із попелу сильніший за супротивників".

Підкорення видовиськом: від акторів у театрі до ляльок у шоу

Образи нав’язують людині той спосіб життя, який сприймається як такий, що ось-ось утілиться чи здійсниться, бо несе таку бажану втіху. І нехай популістська обіцянка назавтра перетворюється на пшик, напоготові нова порція образів, які знову відтермінують задоволення.А яке ж видовище без шоумена? Він покликаний імітувати вдале та справедливе життя, творити образи для споживання. Глядач стежить за ним як провідником і враз розчиняється в ньому. Наслідуючи лицедія, ти вже не належиш собі, а, приміряючи чужу подобу, погоджуєшся виконувати чиїсь накази.

Перехідний період обіцяє стати часом абсолютної невизначеності – Портников

Якими будуть пропозиції голови держави щодо переформатування "нормандського формату"? Які конкретні кроки збирається зробити Зеленський для звільнення українських заручників, які перебувають у російських в'язницях? У якому форматі здійснюватимуться контакти з Росією, про які говорили його радники? Чи збирається президент розпускати парламент або взаємодіяти з актуальним депутатським корпусом до закінчення його повноважень? Я навмисне нагадую саме про те, що в компетенції президента.

Ми всі травмовані. Здолати травми Голодомору, чи зникнути?

Недовіра ніяк не корелює з обсягом успіху: Януковичу і здомінованим "Партією регіонів" органам влади, які призвели країну до злиднів і війни українці довіряли більше, ніж тим, хто взяв на себе відповідальність протистояти військовій агресії та економічній кризі, до якої довели країну лихої слави "папєрєднікі". Як це працює? У фокус-групах кажуть: "Нікому не можна довіряти, особливо владі". Більшість українців після травматичного досвіду ХХ століття запам’ятало: владі довіряти небезпечно.

Чотири сфери, які маємо пильнувати найближчим часом

За чим треба слідкувати найближчим часом? За потенційним реваншем у чотирьох сферах: кадровий реванш – повернення одіозних персонажів із попередніх режимів; олігархічний реванш – овернення впливу олігархів, які втратили вплив останніми роками; антикорупційний реванш – відкат назад реформ щодо зменшення поля для корупції (закупівлі, дерегуляція, приватизація, децентралізація, відшкодування ПДВ тощо); імперський реванш – реванш у питаннях декомунізації, десовєтизації та українізації.

Новий досвід на озброєнні воїнів Об'єднаних сил. ВІДЕО

Застосування цього обладнання під час висадки десанту є найефективнішим на місцевості, рельєф якої не дозволяє посадку гелікоптера, під час надзвичайних ситуацій або висадки на обмеженій ділянці, такій як дахи будівель, частково замінована територія. Згаданий комплекс є канатом із відповідними кріпленнями, за допомогою якого десантники можуть спускатися з вертольота, який завис у повітрі. Також за допомогою цього канату можна здійснювати евакуацію десантників ф безпарашутне десантування на визначену відстань.

Проблема простору: коли місто не для людей, а проти них

Чого в нас люди такі злі? Була задивилася на вулиці в Болоньї на гарну дівчину – а вона помітила й усміхнулася. В Україні я радше за все отримала б у відповідь погляд "Шо витріщаєшся, повилазило?". У нас відсутня повага до особистого простору. Наступний у черзі в супермаркеті неодмінно покладе всі свої речі прямо на твої, навіть якщо є додаткове достатнє місце. Чому? Бо інші для нас – не люди, а декорації. Рухомі опудала, що захаращують собою простір, якого мало – попри лани квітучі і поля широкі. Простору мало.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини