MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 22 серпня 2019

2494 0

Огляд блогосфери

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 22 серпня.

Не поступайтеся принципами: посольство України у США нагадало, чому РФ не місце у G7

Посольство України у США висловило занепокоєння намірами Дональда Трампа повернути Росію до "Великої вісімки" Стурбовані появою припущень щодо можливості повернення Російської Федерації до Групи семи.

Звертаємо увагу, що Росію позбавили права бути членом цього почесного клубу через незаконну спробу анексії Криму й застосування сили у порушення норм і принципів міжнародного права. Окупація українського півострова триває, ситуація із правами людини невпинно погіршується, агресія РФ на Донбасі продовжується, а сама Росія стрімко віддаляється від принципів і стандартів, які об’єднують членів Групи семи.

12 уроків перемоги Зеленського

Сьогодні президент Зеленський і його оточення перебувають в ейфорії. Але після періоду ейфорії, ентузіазму, натхнення приходить період здивування та розчарування, а потім жалості до самого себе (детально описано у давній статті Владислава Рашкована). Треба бути до цього готовим. Тим паче, що на наших очах новий президент повторює всі помилки попереднього. Із політичної кампанії 2019 року можна винести велику кількість уроків, тож обмежуся дванадцятьма найочевиднішими.

Замість того, аби нейтралізувати мавпу із гранатою, Захід із нею грається – Огризко

Той твіт, яким Макрон підтримав Росію – це взагалі сором. Його це не прикрашає. Казати, що Росія – це "глибоко європейська країна" на тлі того, що там мордують власних громадян, б’ють їх на вулицях і кидають в автозаки, просто аморально. А за аморальні рішення політики платять дуже високу ціну. Часто й особисту, але ще частіше за це платять їхні або не їхні громадяни. Згадайте аморальність Мюнхенської змови перед Другою світовою війною, і які наслідки це мало по всьому світові. Йдеться про мільйони жертв. Сьогодні перемога аморальності над здоровим глуздом, засадами міжнародного права й того, що називається усталеним світовим порядком, стане не меншою катастрофою. Можливо, Макрон цього ще не розуміє, та тоді невдовзі заплатить цю ціну сам, так само як і Франція.

Борис Джонсон запевнив Зеленського, що Великобританія виступить проти відновлення Росії в G7

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон під час телефонної розмови запевнив президента України Володимира Зеленського в тому, що під час саміту G7 у Франції підтвердить позицію щодо неможливості повернення РФ до "Великої сімки", допоки триває окупація Криму та невиконання нею Мінських угод. Під час розмови було наголошено на неможливості відновлення членства РФ у G7, доки Росія систематично порушує норми міжнародного права та підриває європейську й світову безпеку.

"Жорсткий" Брекзіт Великобританії і безпека Європи

У найближчі дні може вирішитися, як саме розлучаться Великобританія і Євросоюз. Тиждень важких співрозмовників - так міг би назвати нинішній тиждень французький президент Еммануель Макрон. Після переговорів з Володимиром Путіним, які не бувають простими, йому належить поспілкуватися з британським прем'єром Борисом Джонсоном, який прибуває до Франції для участі в саміті "Великої сімки", який відбудеться 24 - 25 серпня. До цього, ввечері в середу 21-го, з Джонсоном в Берліні зустрілася канцлер Німеччини Ангела Меркель. Очікується, що після всіх цих переговорів стане ясно, чи є у Великобританії та Євросоюзу хоч якісь шанси розійтися полюбовно. Інакше 31 жовтня (узгоджена дата припинення британського членства в ЄС) реальністю стане no-deal Brexit - "жорсткий" Брекзіт без угоди, який, як пророкують його противники, може обернутися економічною катастрофою.

Нуль українців чи інших подібних: правозахисники звернули увагу на расистське оголошення ресторану в Польщі

Правозахисники з Центру відстеження расистської і ксенофобської поведінки (Польща) написали в прокуратуру заяву з приводу розміщеного в інтернеті оголошення одного з ґданських ресторанів.

Як  повідомляє українська служба Радіо Польщі, в оголошенні власники закладу написали, що шукають кухарів, але зробили обмеження для громадян України: "нуль українців чи подібних" (пол. "zero Ukraińców czy innych podobnych").

Вояки мають власний ресторан на передовій російсько-української війни. ВІДЕО

Олександр Віталійович – дипломований фахівець, кухар із багаторічним досвідом. Каже, почав готувати з дитинства. Та попри солідний кухарський стаж, процес приготування їжі для нього й досі надзвичайно цікавий, розповідає пресцентр Об'єднаних сил.

Про таких людей кажуть: "Фанат своєї справи". Тож щоразу, як бригада прибуває в район бойових дій – першим ділом шукає підходяще місце для свого "ресторану на передовій". Цієї ротації заклад польового харчування Олександр розмістив у старому бліндажі. Разом із побратимами привели його до ладу, переобладнали й устаткували необхідним кухонним приладдям.

В'ятрович розповів про долю декомунізації при Зеленському

Декомунізація в Україні є незворотнім процесом, оскільки була виконана практично до кінця. Про це заявив народний депутат ВРУ і глава Інституту національної пам'яті України Володимир В'ятрович в інтерв'ю для "Апострофа".

Також він звернув увагу на рішення суду про декомунізацію, яке виключило можливість її "відкату". З питання "переосмислення" комуністичного ладу в Україні, В'ятрович зазначив, що тут процес тільки почався.

Батьківство в Італії: все дуже порівну і органічно розподіллено

На пляжах – величезна кількість дітей – просто мега-багато, але вони не кричать і не плачуть, що було би дивно, якби я не знала що це можливо.

Сьогодні один маленький хлопчик, рочки 3, наступив на мене в морі. Реакція мами була неймовірна: вона не брала його за "шкірку" і не витягала з води з криками до мене – "куда ты смотришь, могла бы и пропустить". Вона підняла малого, взяла на руки, мене перепросила 5 разів, а сама з ним знову пішла на матрац до моря. Це було так круто, що я сама вже хотіла перепрошувати.

"Давайте порадіємо за дівчат. Вони, нарешті, визначились із пріоритетами" – Сергій Притула про дует "ANNA MARIA"

"Якби постало питання – обрати конкурс чи батьків, ми, як і будь-яка нормальна людина, обрали батьків. " , – сказали мені у лютому цього року учасниці гурту "ANNA MARIA", які зібралися "гідно представити Україну" на конкурсі "Новая волна" у расії. Давайте порадіємо за дівчат. Вони, нарешті, визначились із пріоритетами! Але у мене тут виникло одне запитання до громади...

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини