MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 6 березня 2020

332 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 6 березня

 

ЗМІ: Зеленський дав Путіну рік на завершення війни на Донбасі — інакше вийде з “Мінська”

У Президента РФ Володимира Путіна є рік на те, щоб припинити розпочату майже шість років тому війну на сході України. Якщо цього не буде зроблено, Президент України Володимир Зеленський вийде з мінського процесу. Про це в інтерв'ю The Guardian заявив президент України Володимир Зеленський, повідомляє Укрінформ.

"Час іде ... Уряд може витратити один рік на угоду. Протягом цього періоду вона має бути реалізована. Більше не можна чекати", – заявив Зеленський.

Скандал триває: Шмигаль зробив нову заяву про воду в окупований Крим. ВІДЕО

"Ми постачатимемо в разі необхідності або гуманітарної загрози українцям воду для господарських потреб, для пиття, – зазначив чиновник. – Хоч цистернами, хоч каністрами, хоч бутилями – ми маємо це забезпечити, це наш обов'язок перед нашими українцями, тому це важливо". При цьому новоспечений прем'єр ніяк не пояснив, як саме вважає можливим забезпечити доставку води саме до українців, що перебувають у Криму під російською окупанцією.

Відставка Зеленського не за горою, але є значно важливіші питання – Портников

Зеленський приречений на крах, який би вибір він не зробив. Ми бачили змученого, стомленого, напруженого чоловіка, який насилу сприймає реальність, якому буквально важко фізично. Фізично, психологічно, морально – як хочете. Так, він іще грає роль Василя Голобородька під час поїздок країною, але роль самого Володимира Зеленського вдається йому все гірше. І його не вистачить на весь президентський термін. Добре, якщо вистачить іще на рік.

Штаб повідомив про загибель одного й поранення трьох вояків на фронті

Наші захисники зазнали нових втрат на фронті російсько-української війни. Поблизу Кримського внаслідок підриву БМП на невідомому вибуховому пристрої один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав важке поранення, несумісне з життям. Ще троє наших захисників отримали мінно-вибухові травми. Усіх постраждалих оперативно доставили до військово-медичних закладів, де їм надають кваліфіковану медичну допомогу.

Офіційно: Віктора Чумака призначено тимчасовим виконувачем обов’язків Генерального прокурора

Тимчасовим виконуючим обов’язки генерального генпрокурора після відставки Руслана Рябошапки став його заступник Віктор Чумак. Про це офіційно повідомили у прес-службі Офісу генпрокурора.

"З 6 березня 2020 роки виконання обов’язків генерального прокурора тимчасово здійснює заступник генерального прокурора Віктор Чумак", – йдеться у повідомленні.

"Рішення вже схвалено": Бабін про заяву прем’єра Шмигаля щодо постачання води до Криму

Експредставник президента в Криму Борис Бабін розповів, що рішення щодо постачання води до Криму було вже схвалено і зараз ведуться пошуки формату пояснення для суспільства. Про це він заявив в ефірі програми "Тиждень з Марією Гурською" на телеканалі Еспресо.TV.

"Ми прекрасно розуміємо, що ні пан прем’єр, ні депутати – не уповноважені схвалювати це рішення: давати чи не давати воду в Крим. Але якщо вони дозволяють собі вже місяць, через різні "говорящі голови" про це вкидати в інформаційний дискурс, то це означає лише одне – рішення вже схвалене і зараз ідуть пошуки формату пояснення цього рішення для українського суспільства", – заявив Бабін.

Мирослав Гай: Якщо зараз не об'єднатися всім, то втратимо Україну

Зелена депутатка вихваляє Портнова, а посіпаки Януковича і Путіна вишуковуються у чергу в очікуванні на скасування закону про люстрацію. Україна летить шкереберть. А все тому, що інфантили захотіли задарма зарплати у 4000 доларів та не платити тарифи. Зараз врятувати від цього колективного суїциду лемінгів може тільки об'єднання всіх патріотичних, проукраїнських та прозахідних сил, та виступ єдиним фронтом проти вже навіть не реваншу, а руйнації української державності.

За п'ять днів березня загарбники вже неодноразово й безкарно обстрілювали ділянку розведення біля Петрівського

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються досягнутих домовленостей і вогню у відповідь не завдають. У безпосередній близькості до району розведення сил і засобів №3, що поблизу Петрівського, російські окупанти й колаборанти неодноразово порушували режим припинення вогню у східній частині ділянки розведення, у південно-східному куті ділянки в районі висоти 202,9, а також із боку Вікторівки.

У Москві знайшли тіло українського шахіста Богдановича, який хизувався грою за Росію

Правдивої інформації про причини смерті Богдановича та Вернигори немає. Відомо, що поруч із тілами лежали кульки фз закисом азоту. Згідно із попередньою інформацією, пара отруїлася веселющим газом. Лише кілька днів тому Богданович потрапив у гучний скандал, коли зіграв за збірну Росії проти України та порадив українцям і росіянам частіше обійматися.

Коаліція зради: Портников пояснив, хто тепер правитиме Україною

Тепер вони почнуть правити. І заява нового прем'єра про можливість подачі води в окупований Крим – це зовсім не випадковість, не обмовка, це не дилетантизм. Це те, чого вони хочуть насправді. Це, власне, і є те, за що українці проголосували 2019 року. Їжте, не обляпайтесь. Зовсім не Зеленський – "ваш вирок". Те, що таких "корисних ідіотів" набралося і на 73%, і на монобільшість, і на можливість створення союзу із проросійськими силами – це "ваш вирок".

Декомунізація 8 березня. Рівність – традиційна цінність

Ідея рівності чоловіків та жінок є невід’ємною складовою нашої національної боротьби за власну незалежну державу.  Перша, найбільша і найвпливовіша жіноча організація також була створена у 1917 році, до приходу більшовиків. Організація "Союз українок" більше ста років тому ідейно об’єднала розділену географічно Україну завдяки своїй широкій мережі.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини