MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 24 березня 2022

387 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 24 березня.

Сейм Польщі визнав Путіна військовим злочинцем 

Сейм Польщі визнав президента РФ Володимира Путіна військовим злочинцем і засудив дії російської армії на території України. Йдеться про військові злочини і злочини проти людства і також акт геноциду.

Про це повідомляє Польське радіо, інформує UAINFO.org.

"Сейм Республіки Польща рішуче засуджує акти тривалого насильства, військові злочини, злочини проти людства, акти геноциду, системні порушення прав людини та інші злочинні порушення міжнародного права, вчинені на території суверенної України збройними силами російської федерації разом із союзниками з наказом військових командувачів Володимира Путіна", - йдеться в резолюції. 

Сейм Польщі також закликав усі країни, які підтримують територіальну цілісність України, підтримати ініціювання та проведення судових розглядів у Міжнародному суді та міжнародному кримінальному суді, щоб притягнути до відповідальності Путіна, членів Радбезу Росії та командувачів збройними силами РФ за вчинення цих злочинів.

Росія вже випустила по українських містах в 11 разів більше ракет, ніж за п'ять років війни в Сирії 

За перші 22 дні війни, яку Росія розв'язала проти України, по українських містах завдано 1100 ракетних ударів. Це в 11 разів більше, ніж у війні у Сирії.

Такі дані оприлюднили у Telegram-каналі "Збройні сили України. Війна з окупантами". Для порівняння, по сирійських містах було запущено 100 ракет, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org

"Українські міста за 22 дні отримали 1100 ракет. Це в 11 разів більше, ніж бомбардування Сирії за 5 років", – йдеться в повідомленні. 

За даними Генштабу ЗСУ, за перші 20 днів війни Росія використала майже весь свій арсенал крилатих ракет.

Український снайпер ліквідував тестя терориста Гіркіна 

Український снайпер ліквідував окупанта Сергія Ситоленка, який доводиться тестем відомого терориста Ігоря Стрєлкова-Гіркіна.

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі офіцер ЗСУ Анатолій Штефан (Штірліц).

Інформацію підтвердила донька окупанта Мирослава Регінська в соцмережі ВКонтакте.

З 2014 року Ситоленко проходив службу в 3-ій окремій мотострілецькій бригаді російських окупаційних військ – на його рахунку чимало вбитих українських воїнів.

"Про підтримку з повітря забули бл*ть". NYT в аудіоперехопленнях показав військові злочини та розгром російських окупантів біля Києва 

Російські окупанти мають критичні проблеми з повітряною підтримкою, запасами палива, води та продовольства, через що зазнали розгрому в перші дні повномасштабного вторгнення в Україну під Києвом.

Про це свідчать переговори російських загарбників біля Макарова під Києвом, які опублікував журналіст New York Times Крістіан Тріберт, пише НВ, інформує UAINFO.org

Згідно з одним з аудіоперехоплень через 30 хвилин після звернення по допомогу в одному з російських підрозділів не приховували гніву: "Про підтримку бл*ть, з повітря забули бл*ть, забули!".

Z-економика продолжает вырисовываться все четче: Путин начал бомбить Воронеж  

Немцы так долго не решались вводить эмбарго на российские энергоносители, что Путин решил им помочь и приказал продавать газ только за рубли.

Что это было вообще? Пока не ясно.

Об этом на своей странице в Facebook пишет инвестиционный банкир Сергей Фурса, информирует UAINFO.org.  

Во-первых, может быть это было одно большое "ничего". Ведь недавно тот же Путин громко стучал кулаком по столу и кричал, что по долгам перед буржуями надо платить только в рублях. И что? И ничего. Заплатили как миленькие в долларах.

Во-вторых, это может быть чисто эмоциональное решение. Как мы видим, в последнее время не совсем адекватных решений там много. Сидела кучка сектантов-славянофилов во главе с Путиным и Ковальчуком и решила "а давайте". Ну давайте

Контракты уже подписаны. И в контрактах указано, что платить надо в конкретной валюте. Не принципально, доллар это будет или евро. И рубли там не предусмотрены. И в одностороннем порядке сказать "А теперь хочу в рублях" просто нельзя. Тебя пошлют лесом. И уже послали. И австрийцы, и итальянцы, например, уже успели сказать, что платежи в рублях всего лишь больные фантазии. Может быть согласится только Орбан. Но тот на все согласен перед Путиным и иногда создается впечатление, что они последние два года сидели в одном бункере.

США розробляють план на випадок ядерної атаки Росії по Україні – NYT 

Сполучені Штати розробляють план на випадок непередбачуваної поведінки Росії, якщо Путін все ж зважиться застосувати ядерну зброю проти України. Задля цього у Білому домі зібрали команду фахівців.

Як заявив The New York Times високопоставлений представник адміністрації президента Сполучених Штатів, будь-яке використання Росією "малої" тактичної ядерної бомби – навіть на території України і не спрямованої проти члена НАТО – означатиме для альянсу і США те, що "всі ставки зроблені", інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Проте уточнювати будь-що він відмовився.

Голова комітету з питань оборони, сенатор з Рой-Айленда Джек Рід прогнозував Росії "наслідки" за застосування зброї масового знищення проти України. Оскільки радіація може проникнути на територію альянсу.

Співрозмовник видання додав, що поки Вашингтон та розвідка НАТО не бачили ніяких дій з боку російських військових, які означали б підготовку РФ до застосування ядерної зброї.

Водночас у Білому домі з висновками щодо цього обережні, оскільки "на мапу поставлено значно більше, ніж Україна".

Якщо Путін цілеспрямовано вдарить по країні НАТО, то він не тільки спрямує сили альянсу проти Росії, а й, імовірно, зіткнеться з військами НАТО на території України, заявив міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс.

Вибухи в Бердянську: в порту знищено російський великий десантний корабель

В окупованому Російською Федерацією Бердянську (Запорізька область) знищено великий десантний корабель окупантів. Він доставляв військову техніку для російських військ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook Військово-морських сил ЗСУ, інформує UAINFO.org.

"У захопленому Російською Федерацією порту Бердянська знищено великий десантний корабель "Орськ" Чорноморського флоту окупантів", - йдеться в повідомленні.

Я вдова в 25. Мою жизнь украли нелюди 

Я сейчас напишу самые страшные слова в своей жизни. Напишу на русском, последний раз, потому что на нем я говорила только с тобой. Не писать не могу, я хочу чтобы весь мир кричал, каким ты был. И без тебя я умею только одно – писать.

Защищая Украину от рашистских оккупантов, погиб муж редактора издания OBOZREVATEL Ирины, кадровый военный Виктор Сушков. 30-летний офицер украинских сил ПВО отдал жизнь, закрывая небо над украинскими мирными городами от российских ракет, пишет OBOZREVATEL , информирует UAINFO.org.

Уроженец Енакиево Виктор Сушков уже раз потерял малую родину из-за российского агрессора. Он осознанно выбрал путь военного и гордился тем, что может защищать родину. Служил в одной из воинских частей на Днепропетровщине. В прошлом году создал семью с любимой девушкой.

Молодые супруги мечтали о детках. Но помешала воплощению этой мечты и долгой счастливой жизни вместе война. Когда Россия коварно вторглась на территорию Украины ранним утром 24 февраля, Виктор с первых минут, как и тысячи его побратимов, стал на защиту родной земли.

Именно во время выполнения боевого задания в Сумской области, под городом Ахтырка, Виктор Сушков погиб, перед тем успев сбить смертоносную ракету и спасти десятки, а может, и сотни жизней украинцев.

Публикуем пост Ирины Сушковой в Facebook

Мер Нью-Йорка Адамс підняв український прапор у місті, він майорітиме до перемоги. ФОТО, ВІДЕО 

Мер Нью-Йорка Ерік Адамс узяв участь у церемонії підняття американського та українського прапорів на Мангеттені - центральному районі міста.

Як передає UAINFO.org, про це повідомляє Укрінформу.

Адамс особисто підняв український прапор.

У церемонії взяли участь генеральний консул України у Нью-Йорку Олексій Голубов, члени міської ради та мерії, конгресмени, представники української громади.

Адамс нагадав, що у Нью-Йорк проживає найбільше українців за межами України.

"Будь-який конфлікт, який розгортається у глобальному масштабі, розгортається й на вулицях Нью-Йорка. Бомби, які вибухають у Києві, розбивають наші серця тут, у Нью-Йорку, та по всій нашій країні", - зазначив він. 

За словами мера, підняття прапора – це ще й "підняття енергії та духу українського народу, аби він знав, що ми з ним єдині".

Очільник Нью-Йорка підкреслив, що пишається стійкістю і духом українського народу, який протистоїть терористичним атакам та насильству і ніколи не здасться, захищаючи свою Батьківщину.

"Ми знаємо, що таке боротися за Батьківщину… І сьогодні ми єдині. Ми з вами. Ми - частина українського народу", - підсумував Адамс.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини