MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 28 квітня 2022

139 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 28 квітня.

Арестович сказав, коли ЗСУ зможуть піти у контрнаступ

Радник глави Офісу президента Олексій Арестович дав новий прогноз щодо того, коли ЗСУ зможуть піти у контрнаступ. Він зазначив, що до кінця травня в Україну надійде зброя від союзників, яка зможе змінити співвідношення сил на фронті.

Про це Олексій Арестович заявив в інтерв‘ю Марку Фейгіну. За його словами, запеклі бої можуть відновитися у червні – на початку липня, але тоді вже українська армія піде в наступ, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"За новими термінами виходить, що до кінця травня – початку червня західна зброя надійде в товарних кількостях, здатних змінити співвідношення сил та засобів на конкретній ділянці фронту. Можливо, на 2 або 3 ділянках. І ми, думаю, до середини червня отримаємо озброєні цією західною зброєю частини, які готові переходити до наступу. Тобто друга половина червня – початок липня – це запеклі бої, тільки українська армія піде в наступ. За цей час російська армія буде намагатися створити своє зустрічне угруповання або у зустрічні бої вступити, або в оборонні", – сказав Арестович.

Затоплення села врятувало Київ від окупації: з'явилося відео з Демидова

Видання The New York Times показало наслідки затоплення села Демидів, розташованого неподалік від столиці - на півночі Київської області.

Демидів опинився у воді після руйнування греблі на річці Ірпінь біля місця її впадання в Київське водосховище. Місцеві жителі навмисно зруйнували дамбу і затопили село. Як пише видання, це фактично допомогло зупинити наступ окупантів на Київ, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

NYT пояснює, що затоплення села "створило трясовину, яка запобігла атаці російських танків на Київ і виграла дорогоцінний час армії для підготовки оборони".

Після війни Росію фактично віддадуть Китаю, – Піонтковський 

Китай зацікавлений у максимальному ослабленні Росії, щоб вона більше не могла проявляти агресії, що згубно позначається на економіці, зокрема й самої КНР. Після закінчення війни Москва може бути цілком під впливом Пекіна.

Так вважає російський опозиційний журналіст та експерт Андрій Піонтковський в інтерв'ю "24 каналу", пише Обозреватель, інформує UAINFO.org

Уряд Китаю загалом не цікавить, хто надалі стане російським лідером. 

"Західні цивілізації надалі просто передадуть величезний простір Росії на розсуд Китаю. Можна сказати, що саме це зараз і відбувається", – зазначив публіцист.

Психолог помітила в поведінці Марченко і Медведчука дивацтва: "Це ознака наркоти"

Український психолог Наталія Холоденко після перегляду відеозвернень дружини нардепа Віктора Медведчука – Оксани Марченко – зробила висновок, що екс-телеведуча могла вживати наркотичні речовини.

Вона зазначила, що подружжя може вже досить тривалий час вживати наркотики. На це вказує їх нездатність нормально вимовляти слова, пише УНІАН, інформує UAINFO.org

"Вони не можуть вимовити слова. У них, як у старичків немає зубів і вони не можуть вимовити. Це ознака наркоти. Наркота, яку вони приймали систематично. Причому, серйозна, на високому рівні", - сказала Холоденко у своєму Instagram.

"Ідеальна мобільна труна": з'ясувався серйозний дефект російських танків, через який екіпаж приречений 

Російські танки, задіяні у війні проти України, мають конструктивний недолік – ефект "джека із коробки", через який перетворюються на "ідеальні мобільні труни" для окупантів. Фахівців не дивує, що українській армії вдається знищувати їх десятками за день.

Про це пише CNN, підкреслюючи, що танки армії РФ з відірваними баштами – це лише остання ознака того, що РФ не розраховувала на довгі бойові дії й не очікувала такої відсічі. Також зазначається, що Захід знав про цей недолік російської техніки ще з часів війни у Перській затоці, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org

Вважається, що з початку вторгнення в Україні було знищено сотні танків путінської армії. Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес 25 квітня підрахував, що росіяни втратили вже до 600 одиниць лише цієї техніки. Хоча за даними Генштабу ЗСУ, за повні 63 дні війни окупанти позбулися 939 танків, причому 21 – за попередню добу.

Рашисти вводять рублеву зону в Херсонській області з 1 травня

Російські окупанти вводять рублеву зону в Херсонській області з 1 травня. Кілька місяців в окупованих районах ходитимуть російський рубль та українська гривня.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "РИА Новости", інформує UAINFO.org

Як заявив заступник голови окупаційної військово-цивільної адміністрації Кирило Стремоусов, "перехідний період" триватиме чотири місяці, після чого російський рубль стане єдиною валютою в Херсонській області.

"Людина зрадила Україну": Кондратюк висловився про Марченко і Медведчука. ВІДЕО 

Український продюсер Ігор Кондратюк назвав свою колишню колегу Оксану Марченко зрадницею, і зауважив, що її чоловіка Віктора Медведчука ніколи не сприймав як політика. Таку позицію він висловив в інтерв'ю Славі Дьоміну. 

Слава попросив Ігоря Кондратюка описати свою екс-колегу Оксану Марченко трьома словами, на що той відповів: "людина зрадила Україну", пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Щодо Медведчука він був більш багатослівний і розповів, де з ним перетинався. 

"Вітався кілька раз за руку. Був такий епізод, це не є секретом, коли ми літали на перший сезон "Україна має талант" на літаку Марченко чи Медведчука. Не знаю чий він насправді, це були орендовані літаки, може тоді у них і не було літака, я не знаю цього. Але кілька разів він зустрічав її з літака. І ми віталися за руку", - згадав Кондратюк. 

Галкіна звільнили з "Першого каналу" за критику Путіна 

Російський шоумен Максим Галкін з першого дня вторгнення Росії в Україну засуджує війну і критикує путінський режим. Оскільки залишатися на Батьківщині йому було небезпечно, він разом з сім'єю перебрався до Ізраїлю.

При цьому він продовжує відкрито говорити про війну в Україні і про звірства окупантів в нашій країні, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

За таку політичну позицію в Росії йому вирішили помститися. Так, Галкіна звільнили з "Першого каналу", на якому він п'ять років вів програму "Сьогодні ввечері". 

"Більшості співробітників передачі до останнього нічого не розповідали, як і запрошеним на запис зіркам. Потенційних кандидатів на заміну Максима на даний момент кілька, судячи з усього, будуть вибирати в процесі - хто краще впишеться. Звучали імена Олександра Олешка, Нонни Гришаєвої, Дмитра Борисова та інших", - повідомляє "Стархіт".

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини