MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 17 травня 2022

274 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 17 травня. 

Путін визначає пересування військ РФ на Донбасі на рівні бригадного генерала, – The Guardian 

Питаннями визначення пересувань військ РФ в Україні на Донбасі займається особисто керівник Кремля Володимир Путін, який бере участь у прийнятті тактичних рішень на рівні полковника або бригадного генерала, вважають західні військові експерти.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Guardian, інформує UAINFO.org.

"Володимир Путін став настільки особисто залучений у війну в Україні, що, згідно з західними військовими джерелами, приймає оперативні й тактичні рішення "на рівні полковника або бригадира"", - йдеться в матеріалі.

Зазначається, що російський президент міг допомогти визначити пересування військ на Донбасі, де минулого тижня окупанти зазнали розгромної кривавої поразки, неодноразово намагаючись форсувати стратегічну річку Сіверський Донець біля Білогорівки Луганської області.

"Еліта всередині силовиків розуміє, що війну програно": Грозєв розповів про настрої в РФ 

У Росії міцніє невдоволення Путіним серед еліт, а президенту РФ нічим "купити" їхню лояльність. У силових структурах РФ усвідомлюють, що війну в Україні вже фактично програно.

Наразі питання полягає лише в тому, чи реалізується існуючий конфлікт еліт із Кремлем у конкретні дії з боку перших. Про це в інтерв'ю російському "Радіо Свобода" заявив відомий журналіст-розслідувач Христо Грозєв, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org

На його думку, у Росії виник серйозний конфлікт між елітами та Кремлем через війну в Україні та її наслідки для РФ.

"Він (конфлікт. - Ред.) очевидний і аналітично, і на основі даних, але чи переросте він в якийсь бунт, в міні-революцію – не можу сказати. Люди, еліти, які отримували гроші, у яких було завдання якось їх зберігати і за ними наглядати, ніколи не були суверенами своїх дій. Але конфлікт передбачуваний, тому що ці люди платять ціну, хоча ніхто заздалегідь їм не сказав, що вони її платитимуть", - сказав Грозєв.

На його думку, причиною конфлікту стало певне порушення "неписаного договору", на основі якого впродовж багатьох років співіснували російські еліти та путінський режим.

Гордон спрогнозував долю Кримського мосту

Журналіст Дмитро Гордон прогнозує, що міст через Керченську протоку (Кримський міст) буде знищений.

Про це він сказав в інтерв'ю Василю Голованову, пише УНІАН,  інформує UAINFO.org.

"У мене є відчуття, що його розбомблять і правильно зроблять, наші доблесні ЗСУ. Як би не захищали цей міст, а його захищають дуже сильно, і водолази, і ППО, і спеціальні установки, і супутники, і чорт, і диявол, росіяни дуже хочуть, щоб він зберігся. Треба розуміти, що по цьому мосту з материкової Росії підвозиться озброєння для вбивства наших солдатів. Тому рано чи пізно цей міст піде на дно, як і вся Росія", - сказав він.

На думку Гордон

WP: Для перемир’я в Україні ще не настав час

Здається, що кровопролиттю в Україні немає кінця. Однак, хвиля війни почала розвертатися проти агресора - Росії. Травень повинен був стати місяцем, впродовж якого війська Владіміра Путіна, проваливши наступ на Київ, перегрупувалися б на півдні і сході України для більш потужного наступу у західному напрямку.

Більша частина травня вже минула. Однак, вже очевидно, що російський план «Б» провалюється теж, - пише Washington Post в редакційній статті, інформує UAINFO.org з посиланням на ZN.UA.

Зіштовхнувшись з запеклим українським опором, посиленим своєчасними і масовими поставками західної зброї, Росія відступила від Харкова у деяких районах, повернувшись на російський бік міжнародного кордону, який Путін хотів стерти. В «Інституті дослідження війни» (ISW) вважають, що Росія, «швидше за все, відмовилася від мети широкомасштабного оточення українських підрозділів» на сході України. Тепер агресор зосередився на спробі захопити лише один український регіон - Луганську область. Однак, навіть це завдання може бути за можемами виснажених російських військ, якими невміло командують.

У Фінляндії випустили пиво на честь вступу до НАТО 

Виробники пива у Фінляндії швидко відреагували на вступ країни до НАТО та випустили пиво Otan, яке названо на честь цієї події.

Про це повідомляє фінське видання Yle, пише ZN,UA, інформує UAINFO.org.

"З одного боку, це перекладається з фінського як "Візьму пива", з іншого - otan можна розглядати як анаграму NATO, а по-третє - французькою мовою абревіатура NATO звучить як OTAN", - пише фінське видання Yle. 

Виконавчий директор пивоварні в Савонлінні, яка й випустила пиво, Петтері Вянттінен пояснив, що виробляти банку з таким оформленням там вирішили через те, що більшість населення країни підтримала вступ до альянсу.

Арестович: Роспропаганда почала шукати винних та зрадників, звинувачуючи то спецслужби, то дипломатів у провалі в війні 

Російська пропаганда почала готувати населення до капітуляції РФ. Риторика рупорів Кремля починає поступово змінюватись та визнавати існування проблем на війні проти України.

Про це розповів радник глави Офісу президента України Олексій Арестович в ефірі "Фейгін live". За його словами, росіяни вже починають звикати до поганих новин, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org

Спершу, зазначає Арестович, пропагандисти говорили, що Росія має труднощі, які потім перетворилися на значні проблеми. Тепер росіянам почали навіювати, що РФ воює не проти України, а проти всього НАТО. 

Також пропаганда почала шукати винних та зрадників, звинувачуючи то спецслужби, то дипломатів. Росіянам розповідають, що під час підготовки повномасштабного вторгнення в Україну були допущені помилки, але диктатор Володимир Путін нібито не винен.

"Далі мудре політичне рішення ухвалить поставити конфлікт на паузу і зайнятися виправленням помилок, допущених усередині Росії, щоб повернутися на світову арену сильнішими, вже із союзниками... П'ята колона – це товар, який завжди добре продається", – каже Арестович.

Онкологи пояснили, як хвороба Путіна вплинула на його рішення розпочати війну в Україні 

Онкологи продовжують стверджувати, що зовнішній вигляд російського президента Володимира Путіна чітко говорить про те, що він справді хворий на рак. І припускають, що диктатор вторгся до України через когнітивні порушення, пов'язані з його хворобою.

На сайті Mirror вийшла свіжа стаття, в якій йдеться про те, що Путін міг розпочати війну в Україні через те, що має справу з когнітивними порушеннями, пов'язаними з раком, тобто простими словами він сам не розуміє, що робить, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

Раніше публікувалося безліч матеріалів про те, що Путін хворий на рак, а сьогодні з'явилися і перші подробиці його майбутньої операції. Президент також проходить курс хіміотерапії та лікування стероїдами, цим пояснюється його одутлий зовнішній вигляд та посмикування руками та ногами. 

Зазвичай пацієнти з когнітивними порушеннями, пов'язаними з раком, можуть втрачати фокус уваги і важко запам'ятовувати прості речі. Це також може дати людям можливість ухвалювати шалені рішення, не продумуючи їх ґрунтовно.

"Дехто відчуває легкі симптоми, має незграбний вигляд, забуває місця, імена або людей, але в інших когнітивні порушення можуть серйозно вплинути на виконавчі функції, такі як складання планів на майбутнє, багатозадачність і роздуми про наслідки, перш ніж робити щось серйозне. Це також може призвести до набагато коротшої тривалості концентрації уваги та втрати уваги до завдань, особливо якщо вам доводиться мати справу з багатьма речами одночасно і ви несете певну відповідальність", — каже онколог.

В Росії почали підробляти напій Coca-Cola

Московський завод "Очаково" випустив підробки напоїв Coca-Cola, Fanta і Sprite. Фальсифікат отримав назви CoolCola, Fancy і Street.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт підприємство, інформує UAINFO.org.

"Класичні смаки улюблених прохолодних напоїв. Прекрасно втамовують спрагу і дозволяють освіжитися", - йдеться в описі новинок російського ринку. 

Виробник зазначає, що CoolCola - це напій з "культовим смаком коли", Fancy - "з впізнаваним смаком Фанти", а Street - "газований освіжаючий напій з натуральними соками лимона і лайма і рослинними екстрактами".

Євробачення-2023 пройде в Україні: Ткаченко спростував чутки про пошуки іншого майданчика

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко запевнив, що Євробачення-2023 відбудеться на території України. Таким чином він спростував чутки про пошук нового майданчику та відхилив пропозиції інших країн.

Раніше Польща, Італія, Іспанія та Швеція висловлювали зацікавленість в проведенні шоу в разі, якщо українці не зможуть цього зробити через війну з Росією. Дохідливо на це питання зміг відповісти Олександр Ткаченко в ефірі "Радіо Свобода"пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Міністр культури пригадав, що місце для проведення заходу кожного разу було предметом дискусії серед громадян, проте обидва роки, в які Євробачення відбувалося в Україні, його проводили в Києві. 

"Я думаю, що не оминути нам її (дискусії – ред.) і зараз. Але я думаю, що важливо зосередитися на тому, що, по-перше, сам конкурс буде в Україні. Тому що хтось вже починає говорити "а давайте шукати запасні майданчики" – ні, це 100%. Де саме – у відбудованому Маріуполі чи в іншому місті, думаю, колеги будуть радитися, тому що суспільство в нас толерантне", – сказав гість ефіру.

Панін про Дюжева, який закликав славити Росію стоячи: "Він завжди або в образі, або дупу комусь лиже"  

Відомий російський актор Олексій Панін, який із перших днів війни засудив агресію Кремля та диктаторський режим Володимира Путіна, прокоментував заклик свого колеги Дмитра Дюжева до прославлення Батьківщини стоячи. Панін розповів, що Дюжев завжди або в образі, або намагається всіляко бути завгодним, підлизую дупу потрібним йому людям.

На своїй сторінці в Instagram противник кривавої політики глави РФ опублікував пост, в якому розповів про нормального і справжнього Дюжева. Також Панін прикріпив до публікації їхнє спільне фото.

"Мені пощастило, двічі в житті я бачив Діму нормальним і справжнім. Один раз, коли ми обкурилися в нього в номері, у Волгограді, це якраз було на День Перемоги. А вдруге коли він зайшов до мене до театру, на спектакль і ми в антракті напилися з ним горілки. Після я пішов проводжати його на поїзд. Весь інший час, він завжди був в образі або лизав комусь дупу. Одне з двох", – написав Панін.

Актор підкреслив, що не став би про це говорити, але в останньому виступі "ZаРосію", Дюжев перевершив сам себе.

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини