MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 23 травня 2022

274 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 23 травня. 

Зеленський виступив на форумі у Давосі: Ми створили історичний прецедент сміливості та зупинили армію РФ 

У понеділок, 23 травня, президент України Володимир Зеленський виступив на Всесвітньому економічному форумі (ВЕФ) в Давосі. Він розповів про військові злочини Росії в Україні та закликав до об'єднання задля їх припинення.

На сайті форуму спеціальне звернення українського лідера було позначено як "обов'язкове до перегляду", пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Під час виступу Зеленський наголосив на зусиллях України, мужності ЗСУ та досягнення у війні, зазначивши, що це було б не потрібним у разі превентивного реагування світу на російську агресію.

За словами українського лідера, наша країна створила історичний прецедент сміливості та зупинила армію РФ.

Медвдедчук дав свідчення проти Порошенка – СБУ 

Затриманий Службою безпеки України Віктор Медведчук, якому висунуто підозру у державній зраді та сприянні тероризму, розповів про схему виведення з державної власності частини магістрального нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок» для подальшого прокачування через нього дизельного палива.

Про це повідомляє СБУ, інформує UAINFO.org.

Описуючи суть схеми, Медведчук деталізував роль у ній колишнього президента Петра Порошенка. А саме, що той не лише звернувся до Медведчука з проханням сконтактувати з керівництвом РФ, а й забезпечив прийняття необхідних рішень в усіх українських інстанціях.

«Щоб цей трубопровід став приватною власністю, а по факту – власністю самого Порошенка, необхідно було виконати низку дій… Суди, прокуратура, Антимонопольний комітет, Фонд держмайна – всі вони приймали рішення, звісно, необхідні для особистих інтересів президента Порошенка», – повідомив Медведчук. 

Таким чином, затриманий запевняє, що питаннями трубопроводу він займався на прохання експрезидента. І зрештою за рік роботи трубопровід заробив для його власників вдвічі більше коштів, ніж було вкладено в його викуп – до 42 млн доларів США. А з травня 2019 року, тобто після припинення повноважень Порошенка, прокачка дизелю через магістраль припинилася.

Крім того, Медведчук розповів деталі налагодження у 2014-2015 роках механізму закупівлі вугілля для потреб енергетики України на тимчасово окупованих територіях так званих «Л/ДНР», практично – у ватажків бойовиків.

Путіну зробили операцію – ЗМІ

Кремлівському диктатору Володимиру Путіну минулого тижня зробили операцію, чутки про яку ходили раніше. Невизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко його "прикриватиме".

Про це повідомляє Telegram-канал "GENERALL SVR", пише Обозреватель,  інформує UAINFO.org.

Хірургічну операцію було проведено в ніч із понеділка 16 травня на вівторок 17 травня.

Зазначається, що лікарі Путіна наполягали, що він має бути прооперований у найкоротші терміни. За їхніми висновками, операція пройшла успішно.

Цікаво, що кремлівський диктатор з 17 по 19 травня зник з інформаційного простору. З ним спілкувався лише секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев. 

Натомість у медіа розміщували записані заздалегідь зустрічі та послання, а особисто Путін за цей час провів двічі телефонні переговори.

В Україні вперше винесли вирок російському окупанту  

Солом'янський суд Києва оголосив вирок російському військовому Вадиму Шишимаріну за злочини проти України. Це перший подібний вирок з початку повномасштабної війни Росії проти України.

Про це повідомляє медіа-проєкт "Грати", інформує UAINFO.org.

Суд не повірив свідченням Шишимаріна про те, що він не мав наміру вбити мешканця селища Чупахівка. Вина російського військового була цілком підтверджена в ході судового розгляду.

Київський суд визнав російського військового винним у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством і засудив його до довічного терміну ув'язнення. 

За даними слідчих, 28 Лютого 21-річний російський військовий Вадим Шишимарін вбив беззбройного жителя селища Чупахівка Сумської області, який вів узбіччям дороги велосипед.

Росія звузила свої цілі у війні проти України, воєнна кампанія зайшла у глухий кут – The Washington Post 

Російський диктатор Володимир Путін звузив цілі війни РФ проти України. Глава країни-агресора пішов на це через цілу низку невдач на полі бою через три місяці після повномасштабного вторгнення, через яке Росія втратила вже майже 30 тисяч своїх солдатів.

Про це пише The Washington Post, повідомляє Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Таку оцінку тому, що відбувається, дають безліч спостерігачів, у тому числі представники західної розвідки та незалежні аналітики, які уважно стежать за перебігом війни.

Так, генеральний директор Служби зовнішньої розвідки Естонії Мікк Марран заявив, що Росія програє Україні у військовому, політичному та моральному планах.

"Здається, що у російських воєначальників прокинулося певне відчуття реальності, але сам Путін, як і раніше, має намір контролювати все, від Донбасу на сході України до портового міста Одеси та Придністров'я", – сказав він.

В российском генералитете полыхает конфликт мастеров подковерной борьбы, – Цимбалюк 

Продолжает нарастать конфликт между начальником Генерального штаба РФ генералом армии Валерием Герасимовым (кличка в офицерской среде "Угрюмый") и командующим Южного военного округ генералом армии Александром Дворниковым (кличка "Дядя Саша").

Об этом пишет журналист Роман Цимбалюк, информирует UAINFO.org.

Причиной конфликта есть банальная зависть Александра Дворникова к карьерному продвижению Валерия Герасимова и его желание в получении высоких должностей в ВС РФ – начальника ГШ, командующего СВ.

"Дядя Саша" небезосновательно считает "Угрюмого" на порядок ниже его по уровню профессиональной подготовки и военного опыта, а получение всех должностей и званий Валерием Герасимовым приписывает к коррупционным связям последнего в высших эшелонах российской власти. Сам же генерал армии Дворников "торчит" (по его словам) на должности командующего Южного военного округа уже шесть лет, а впереди не ожидается никакого "просвета" в продвижении. При этом, Дворников в открытую конфликтует с Герасимовым, обвиняя его в целенаправленном недопущении его продвижения по карьерной лестнице.

Росія вже зазнала втрат в Україні, як СРСР в Афганістані за 9 років – розвідка Британії

За перші три місяці війни в Україні кількість загиблих у Росії, ймовірно, є такою самою, як у Радянського Союзу за час його дев'ятирічної війни в Афганістані.

Про це йдеться у щоденному огляді британської розвідки про війну, який публікує Міноборони Британії, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

До такого високого рівня втрат, який продовжує зростати під час наступу на Донбасі, призвело поєднання поганої тактики на малих висотах з обмеженим прикриттям з повітря, відсутність гнучкості та командного підходу, який готовий посилювати невдачі та повторювати помилки, відзначається у зведенні. 

Розвідка наголошує: російська громадськість у минулому виявляла чутливість до втрат, понесених під час воєн за вибором. Тому у міру зростання кількості жертв в Україні втрати ставатимуть дедалі очевиднішими, а суспільне невдоволення війною і бажання його озвучити можуть зрости.

Російську світську левицю Боню з плакатом про війну вигнали з червоної доріжки в Каннах 

Відому російську телеведучу, блогерку та світську левицю Вікторію Боню вигнали з Каннського кінофестивалю. Зірка "Дома-2" мала намір засвітитися на червоній доріжці перед папарацці з приклеєними вусами та сумочкою з написом "Війн не було б, якби народжували чоловіки".

Про це Вікторія розповіла підписникам, яких має більше 9 млн, на особистій сторінці в Instagram, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org. 

Це не перший скандал за участю відомої росіянки на кінофестивалі в цьому році.

Боня збиралася з'явитися перед фотографами у класичному чоловічому костюмі чорного кольору, білій сорочці та метелику. "Родзинкою" образу став чорний клатч, на якому білою фарбою написали гасло про війну, а темний макіяж зірка "прикрасила" вусами.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини