MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 24 червня 2022

290 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 24 червня. 

Захисники Сєвєродонецька отримали команду відійти від міста – Гайдай 

Українські захисники Сєверодонецька будуть відходити з міста на нові, більш укріплені позиції.

Про це в Фейсбуці повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, інформує UAINFO.org   

"ЗСУ доведеться відійти від Сєвєродонецька. Наші захисники вже отримали таку команду. рашисти майже зруйнували Сєвєродонецьк, критична інфраструктура знищена вся, пошкоджено 90 % міста, 80% житлових будинків доведеться зносити - відновленню вони не підлягають. війська рф просуваються в напрямок Лисичанська з Тошківки-Золотого. На околиці вже заходили ворожі ДРГ, атаки пройти вглиб міста були відбиті», - йдеться в повідомленні. 

Із тимчасово захопленого Старобільська в бік Лисичанська зафіксовано перевезення російськими загарбниками шістьох "Точок-У". 

Макрон відіграв велику роль у наданні Україні статусу кандидата, – Кулеба

Президент Франції Емманюель Макрон відіграв велику роль у наданні Україні статусу кандидата на вступ до Євросоюзу.

Про це в ефірі національного телемарафону заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, інформує UAINFO.org.  

Дипломат наголосив, що чотири місяці тому Україна не мала європейської перспективи, і навіть тиждень тому це питання залишалося хитким.

"Список скептиків був добре відомий вже давно. Це і Нідерланди, і Данія, і Швеція, Португалія, Німеччина теж була в цьому таборі", — нагадав Кулеба.

Проте, як зазначив міністр, вдалося "дотиснути, докрутити, переконати".

Перелом у питанні надання Україні статусу кандидата стався під час візиту глав чотирьох країн Євросоюзу до Києва минулого тижня, вважає дипломат.

Відведення ЗСУ із Сєвєродонецька: розкрито деталі виходу підрозділів із міста 

Відведення Збройних сил України з Сєвєродонецька триватиме кілька днів, оскільки там знаходиться безліч підрозділів.

Про це голова Сєвєродонецької райоенадміністрації Роман Власенко заявив у коментарі CNN, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

"На цей час українські військові все ще залишаються в Сєвєродонецьку. Зараз їх відводять з міста. Це почалося вчора, і займе кілька днів, оскільки там знаходиться безліч підрозділів", - сказав він. 

За словами Власенка, на території заводу "Азот" зараз ховаються 568 мирних жителів.

"Вони зможуть вийти, як тільки припиниться обстріл, але вже на окуповану територію", - додав він.

Раніше Власенко повідомляв, що про відступ українських військових з Лисичанська мова поки не йде.

Путін лякає новою ракетою "Сармат": "аналоговнет" або черговий пшик. ВІДЕО

Нещодавно Путін голосно заявив, що перша балістична ракета "Сармат" стане на бойове чергування до кінця 2022 року. 

Журналісти проекту FreeДом розповіли, як президент РФ грає м'язами, використовуючи "Сармат", пише УНІАН, інформує UAINFO.org

Стати на бойове чергування - це пройти всі випробування і бути прийнятим на озброєння. Але ракета "Сармат" тільки в квітні пройшла перший випробувальний пуск. Тоді ж у Міноборони РФ заявили, що аналогів цієї ракети у світі немає.

Насправді ця ракета одна з новітніх у РФ. Але говорити про її використання рано, адже вона не пройшла всього комплексу випробувань.

За словами експертів, перші випробування "Сармата" почалися в 2018 році, хоча планувалися вони спочатку в 2016-му. Тобто ракету не могли підготувати до повноцінних випробувань два роки. І тільки пробний запуск одного "Сармата" здійснили в 2022-му. За словами експертів, такі затримки були в першу чергу через велику кількість технічних недоробок ракети.

ЗСУ показали, у чому головна відмінність РСЗВ HIMARS від радянських "Градів" та "Ураганів". ВІДЕО

Українські військові показали, у чому полягає відмінність поставлених ЗСУ американських реактивних систем залпового вогню HIMARS від радянських "Градів" та "Ураганів".

Відповідне відео було опубліковано у п’ятницю, 24 червня, у Telegram-каналі Сухопутних військ, інформує UAINFO.org.

На ньому наочно демонструється разюча точність HIMARS, які завдають високоточних ударів по кожній із заданих цілей, на відміну від радянських РСЗВ, які здатні вести лише вогонь по площі.

Таким чином ефективність навіть однієї такої системи вища, ніж у цілої батареї Градів або Ураганів, що дає українським військовим величезну перевагу проти російських загарбників.

Климовский: Догадаются ли русские уйти из Херсона без боя?

Дёргания лаврова и его подчинённых с организацией сепаратных переговоров с Украиной прекратились с 4 июня, когда его самолёт никто не пустил в Сербию. Этому предшествовали отказ Макрона позвонить путину, о чем лавров просил его 29 мая в интервью французскому телеканалу TF1, и безрезультатный телефонный разговор путина с Эрдоганом 30 мая. После всего этого лавров и его ведомство почти исчезли с радаров, а тот самый медведев, который не Димон, перестал слать в газеты свои статьи об Украине с ультиматумами, пишет в своем блоге историк Сергей Климовский, информирует UAINFO.org.

Песков надменно брякнул 26 мая: "Москва ждет от Киева принятия требований Москвы и осознания ситуации де-факто – реальной ситуации, которая существует", чем дал понять, в Кремле жаждут переговоров по сдаче территорий. Ради этого готовы забыть о нацистах в Украине, о родстве Зеленского с Гитлером, о русском языке, вечно обиженном на всех, и на какое-то время даже смириться с существованием государства и страны Украина. Бдительные наблюдатели в Украине тогда заметили это и заговорили об изменении риторики Кремля как об очередной победе. Но песков не дождался звонка из Киева на своё предложение, подобно тому, как путин не дождался его из Парижа.

Вместо этого из Киева 9 июня пришло известие: никто уже не хочет смотреть в глаза путину в Иерусалиме, и Украина вводит против него и 34 кремлёвских персонажей санкции. Въезд, ведение бизнеса, владение собственностью в Украине отныне им запрещены. К ним тем же указом президента Украины прицепным вагоном пошли ректоры 236 университетов и других высших учебных заведений РФ, чтобы не воспитывали рашистов и не культивировали ненависть и презрение к украинцам.

Приклад ченців Тибету. Як утримання від сексу допомагає суспільству

https://uainfo.org/blognews/1656063360-priklad-chentsiv-tibetu-yak-utrimannya-vid-seksu-dopomagae.html

З точки зору природного відбору, целібат здається шляхом у нікуди. Але не поспішайте з висновками – математичне моделювання показує, що він приносить користь економіці та демографії суспільства.

Вчені з Університету Ланьчжоу провели дослідження у Західному Китаї. Його метою було з’ясувати, чи дає поширена у цих місцях практика відправляти дітей у ченці яку-небудь користь їхнім сім'ям чи суспільству, пише НВ, інформує UAINFO.org.

Історично склалося, що кожен сьомий хлопчик у цих краях ставав буддійським ченцем з усіма витікаючими: він не заводив сім'ю, не володів майном і загалом викреслював себе із соціального життя.

Здається, що з точки зору еволюції це шлях в нікуди. Але вченим удалося знайти переваги цієї системи.

Складання генеалогічного дерева 530 сімейств у Ганьсу показав, що чоловіки, які мають хоча б одного брата-ченця, були набагато багатшим за односельців. Ймовірно, це пояснюється тим, що їм вдавалося накопичити більше благ через меншу конкуренцію за спадщину, адже ченці не успадковують майно.

Крім того, вони мали більше дітей, ніж ті члени громади, чиї найближчі родичі не вирушили служити Будді.

Бред Пітт збирається завершити свою акторську кар'єру 

Відомий голлівудський актор Бред Пітт оголосив про останній етап своєї творчої кар'єри.

 Про це він повідомив в інтерв'ю журналу GQ, знявшись для обкладинки видання, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Пітт багато розмірковує про те, якими саме будуть його останні миті на акторському терені.

"Я вважаю себе на останньому подиху, останньому семестрі або триместрі. Що буде в цьому розділі? І як я хочу це спроектувати?" - Питається актор.

Однією з частин цього великого процесу стало вивчення Пітом своїх снів. Він зберігає біля ліжка папір та ручку, щоб записати все одразу після пробудження.

"Я виявив, що це дуже корисно. Мені цікаво, що там відбувається, коли я не біля керма", - сказав Пітт.

За словами актора, протягом 4-5 років найчастіше йому снилося, що хтось нападе на нього з ножем.

"Це завжди було вночі, у темряві. Я йшов тротуаром у парку або вздовж набережної, і коли я проходив під вуличним ліхтарем, як у екзорциста, хтось вистрибував з прірви і встромляв мені ніж у ребра. Або я помічав, що за мною стежать, а потім хтось підходив до мене збоку. Я розумів, що потрапив у пастку, і мені хотіли завдати серйозної шкоди. Або мене переслідували по дому з дитиною, якій я допоміг би втекти, але мене затискали на веранді і вбивали. Щоразу був зарізаний і прокидався в жаху", - згадує Пітт.

Стало відомо, що Юрій Шатунов ненавидів українців: називав д*вбаними бандерівцями та нацистами

Піарниця Анна Салата опублікувала повідомлення організатора концертів, який написав про те, що російський співак Юрій Шатунов ненавидів українців.

Так, концертний організатор зазначив, що Шатунов завжди відмовлявся виступати на корпоративі, якщо замовником був українець. За його словами, артист називав український народ "всі д*вбані бандерівці, нацисти і фашисти". Також він додав, що Шатунов був категорично проти виступати перед людьми, які не поважають "велику Росію", інформує UAINFO.org.

"Звичайно, не хочеться руйнувати дитячі спогади... Але, починаючи з 2014 року, кожен раз, коли йому дзвонили із запитом на приватний виступ в Європі, дізнаючись, що замовники з України, він незмінно відповідав, що ми тут всі д*вбані бандерівці, нацисти і фашисти. Що він не збирається співати перед людьми, які не поважають велику Росію. Ось і Юра", – написав організатор.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини